kesport.hu

Mentális problémák miatt vesztett több meccset is eddig a KTE U19

Virágh Ferenc szerint mentális okok miatt vesztettek el több mérkőzést is, ám a játék minőségére lehet építeni tavasszal.

Virágh Ferenc

Miként értékelnéd az őszt?

Ragyogó felkészüléssel kezdtük a szezont, a zánkai edzőtábor nagyban hozzájárult a minőségi munkavégzéshez, ezért köszönettel tartozunk a vezetésnek! A felkészülési meccseken sajnos nem adódott a kiemelt bajnokság szintjének megfelelő erőfelmérés, így erre csak a bajnoki meccseken került sor. A kezdeti sikerek után sajnos jött egy hat meccses vereség sorozat, így a tabellán is veszélyes helyre kerültünk. A végjátékban tudtunk még pontokat hozni, ám jóval kevesebbet szereztünk, mint amivel előre kalkuláltunk.

Mi volt ennek az oka?

Elsősorban mentálisan voltunk gyengék és ingadozóak, ebből fakadóan hibák sorát vétettük szinte valamennyi pozícióban. Kivétel nélkül partiban voltunk minden ellenfelünkkel, ám szinte az első hibánkat góllal büntették. Pechesek is voltunk ráadásul, hiszen két meg nem adott gól mellett kihagyott büntetővel, üres kapura elhibázott ziccerrel is nehezítettük saját dolgunkat, de még sorolhatnám mennyi negatív tényező „állt mellénk”.

Mik a célok ezek után tavaszra?

Mindenképpen a bennmaradás az első és legfontosabb feladat most. Pozitívum, hogy a játék minőségével sokan elégedettek, még az ellenfelek visszajelzései alapján is tetszetős, jó focit játszó csapat vagyunk, ezt szeretnénk tovább fejleszteni. Mentálisan kell fejlődnünk, olyan játékosokkal, akik „meghalnak” a pályán és átérzik a csapat helyzetét és a korosztály jelentőségét. Technikai és taktikai tudásunkat is fejleszteni kell, ezen belül a védekezés-támadás átmeneteiben kell felgyorsulnunk, hatékonyabban működnünk.

Miként zajlik majd a felkészülés?

Január 7-től, heti öt edzéssel, plusz egyéni és csapatrész képzéssel képzeltük el a munkát összesen hat hétben. Az idén is induló HLSZ kupa remek lehetőség edzőmérkőzésekre, akár már az új műfüvön is. Ráadásul elég erős csoportba kerültünk (FTC, Videoton, Honvéd, Vác), így reális képet kaphatunk a felkészülés állapotáról, illetve játékosokat tudunk kipróbálni és beilleszteni.

4 hozzászólás

 1. KecskemetiZONA

  2012. december 27. csütörtök at 20:23

  ESZTENDŐS VISSZAKACSINTÓ 2012

  ÁPRILIS

  Annyit beszéltünk már a mindenkinek fontos U19 labdarúgó csapatról, hogy belefáradtunk az elemzésbe. Pihenés képpen jól esik egy másik sportágra terelni tekintetünket. Legyen az a férfi röplabda, melynek kecskeméti hódolói 2012-ben hozták a kötelezőt, semmi több. Mondhatnánk úgy is, hogy az április hónap legfájóbb pillanata az volt, hogy a röpiseknek ismét “csak” a bajnoki ezüst jutott. Sajnos a döntőben a Demeter legénység /Kaposvár/ padlóba püfölt bennünket.

  Hogy ez miért történhetett, hosszú listázásba kezdtem, melyre a válaszok postafordultával megérkeztek.

  Homoki Nagy Zoltán:

  Először is gratulálok a srácoknak! Szép az ezüst is. Több ok miatt is…/ Pontosan ami nagyon érdekelt arra nem kaptam választ./

  Viszont hozzám intézve így folytatódott.

  Nálunk sem napi egy edzés van! És nálunk is egy ugyan olyan fantasztikus mester van. Nem véletlenül választották az év edzőjének!!!!!

  Továbbá van két nagy szponzora a csapatnak – reklám miatt nem nevezem meg őket -, akik nélkül még idáig sem jutottak volna el Kanyiék. /A nagy titokra azóta már fény derült, hiszen nekik köszönhetik, hogy visszatérhettek ahonnan elindultak, önálló életet élhetnek./

  Nálunk is vannak meghatározó játékosok… Neveket nem mondanék, nem akarok senkit megbántani, mert mindannyiukat egyformán kedvelem, tisztelem. /nesze neked példaképek, sztárjátékosok gyártása, már a fórumozó is összekeveri a szerelmet a sztárolással./

  nbcee:

  Egyébként tartom a véleményem, hogy a hazai röplabda bajnokság jelen formájában egy vicc.

  portas:

  Nbcee kicsit sarkosan fogalmazott, de sajnos sok igazság van a véleményében.

  Bízzunk abban, hogy egyszer sikerül majd a bravúr is, de sajnos nézők nélkül sportágaknak nagyon nehéz tőkeerős sponzort találni.

  sodo:

  Ez igen! Így akar támogatókat szerezni a röplabda szövetség, hogy ilyen hülyeségeket ír a honlapján?! Szégyen a szövetség vezetőire nézve.

  /A sodo szerinti hülyeség arra vonatkozott, hogy a szövetség honlapján Verebes István művész úr próbált a sportágról kedvező képet festeni, ami többek véleménye szerint fordítva sült el./

  Volt egy aláírásgyűjtő akció is, mellyel a sportág szereplői azt kívánták elérni, hogy a kiemelten kezeltek közé bekerüljenek. Úgy tűnik sikerrel jártak, mert Bánki Erik az országgyűlés sport és turizmusbizottságának elnöke bejelentette, hogy 2013-ban a röplabda bekerülhet a kedvezményezett adórendszerbe.

  Persze ebben a hónapban fociztak is. Sőt ekkor még minden olyan szépnek látszott. Gyurcsó helyett Bertust hívták be az U21 évesek országos keretébe. Nagy örömöt okozott, hogy Puskás Zoltán az ifi csapat gólzsákja /13 gól, első hely az ifi bajnokság góllövő listáján/ áttette székhelyét a felnőtt keretbe, – “mennyire boldog is vagyok most” mondta akkor. Később azonban más a pécsi hívó szóra vágta rá ugyanezt. Miután menedzselési szempontból az NBI-ben is bemutatkozhatott a kiemelt figyelmet úgy viszonozta, hogy a nyári átigazolási időszak alatt megpattant a mecseki városba. Azóta már nem csak Pécsett, de Kozármisleny csapatában sem kap szerepet. Itthon pedig góllövő csatárhiánnyal küszködünk. Úgy gondolom, a távozás, ha nem is hálát, egy köszönöm-öt megért volna. Nem beszélve róla, Kecskeméten előbbre tarthatna. Ne de legyen ez az ő gondja.

  Mindenesetre akkor még 2 : 0-ra nélküle is legyőztük a jelenlegi első helyezettet, a győri legényeket.

  müllerpapa:

  A meccs végén Szivics mondása jutott eszembe: Ma a 120 %-os teljesítmény is kevés lesz a győzelemhez. Ilyet is ritkán láttunk, hogy mindenki szenzációs teljesítménnyel rukkol elő. Meg volt a 120% mindenkinél. Nagy gratula a srácoknak és a szakmai stábnak!

 2. KecskemetiZONA

  2012. december 27. csütörtök at 20:28

  Ahogy tudom Kuksi egyedüli edzőként minden vonatkozásban szabad kezet kap. Csupán rajta múlik él-e vele. A csapat tagjainak azt javaslom, segítsenek neki. Életre szóló élmény egy ilyen mély gödörből közös erővel kikecmeregni. Meg kifizetődő is.

 3. realista1

  2012. december 27. csütörtök at 23:32

  Kedves Zona!

  Ebben a cikkben az u19-ről lenne szó, nem pedig hogy mi történt ebben az évben a Kecskeméttel!!

  Ha már u19, te(ÖN) mit tudsz ki távozik a csapattól, és lesz-e érkező(esetleg ki)?

  Kiemelnél-e vkit a csapatból?

  Kritikát jegyeznél-e meg…és adnál-e hosszabb tájékoztatást erről a csapatról mint ahogy korábban ígérted?

 4. KecskemetiZONA

  2012. december 28. péntek at 07:07

  Kedves realista1!

  Mivel a fórumon ez a “törvény” maradjunk a tegeződésnél.

  Igazad van, általában az a szokás, hogy az adott hírhez szólunk hozzá, de ezt a határt többször is megszegjük. Ezért különös, egyedi a kesport, mert itt bármely ablakban újabb érdekességekhez tudsz jutni. Ha nincs ínyedre kattints bátran a lilára. Vagy ahogy teszed, tedd szóvá nyugodtan.

  Ami az U19-et illeti. Ha összeveted, részletekben ugyan de talán én foglalkoztam velük a legtöbbet. Az ígéretem arra vonatkozott, előhozakodok egy olyan példával, melyet követni nem ajánlok. Ezt Puskás esetében az áprilisi visszakacsintóban megtettem.

  Természetesen normális emberi kapcsolatok figyelembevételével mindenre vállalkozom. Még arra is, hogy nevén nevezzem a gyereket.

  Természetesen egyetlen dolgot figyelembe kell venni, az “észosztást” csupán kívülálló szurkolóként teszem. Belső emberként valószínűleg másfajta hozzászólásokat közvetítenék. Itt a fórumon nem kell komolyra venni semmit, ez csupán egy időtöltés, egy játék.

  Ettől függetlenül a kérdéseidre még visszatérek, de most sürgős dolgom akadt.

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés

Hozzászólás

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..