kesport.hu

Röplabda ifi válogatott: tisztes helytállás a finnek ellen

A pontarányt illetően döntetlenre végzett, a játszmákat tekintve azonban 3-1-re alulmaradt a magyar férfi ifjúsági válogatott az esélyesebb Finnországgal szemben a Kecskemét Eb-selejtező torna negyedik napján.

Az első játszmában fej-fej mellett haladt a két együttes, ám 14-14 után Antti Ropponen hasznos játékával a finnek négy ponttal elléptek. A csereként beállt Sow Ábrahám két szép megmozdulása törte meg az északiak lendületét, akiket a hajrában utol is ért a Tomanóczy-csapat, de többre nem telt, minimális különbséggel, de Finnország zsebelhette be az első játszmagyőzelmet (23-25).

Sziklaszilárd sáncmunkájának köszönhetően jobban kezdte a második periódust a skandináv legénység. A magyarok azonban Gebhardt Norbert vezérletével megmutatták, hogy ők is tudnak sorozatban hat pontot csinálni ezzel a játszma teljesen nyitottá vált. Így volt ez egészen 23-23-ig, akkor azonban megint jött Ropponen és akárcsak az első szett végén, ezúttal is ő ütötte be a finnek utolsó pontját (23-25 ismét).

Létezik feltámadás, legalábbis a röplabdában – ezt bizonyította be a harmadik játszmában a pirosmezes magyar alakulat, amelyik ekkor gyakorlatilag lejátszotta a pályáról az amúgy rendkívül stabil finn gárdát. A 25-17 magáért beszél, és azt is elmondja, hogy valamennyi pályán lévő játékosunk parádézott, a legnagyobb tapsot mégis talán Török Roland egy-egy megmozdulása váltotta ki a szurkolókból, akik az Eb-selejtezők során ezen a napon látogattak ki a legtöbben a Messzi István Sportcsarnokba.

A negyedik játszma némileg ijesztően kezdődött, mivel a kékmezesek szerezték az első három pontot, Gebhardték azonban nem ijedtek meg, sőt, 5-4-nél már nálunk volt az előny. A hátralévő időszakban azonban ismét a finnek voltak jobbak és 24-21 után – ki más, mint Antti Ropponen révén – beütötték a meccs utolsó pontját. A 101 perces találkozón összességében 92-92 volt a két válogatott közötti pontarány.

Férfi ifjúsági röplabda Európa-bajnoki selejtező, E-csoport, 4. forduló, Kecskemét:
Magyarország – Finnország 1-3 (-23, -23, 17, -20)

Tomanóczy Tibor szövetségi kapitány:
“Tudni kell, hogy a nyáron ugyanez a finn csapat kétszer is simán legyőzött bennünket, úgyhogy azt gondolom, hogy szépen fejlődtünk azóta. Ma méltó ellenfelei voltunk ennek a nagyon jól összerakott finn válogatottnak, volt tartása a csapatnak. Kár a görögök elleni vereségért, mert ha az a meccs megvan, akkor ez a mai is teljesen más hangulatban és más hőfokon zajlott volna. Azonban így is dicséret illeti a fiúkat, ez a torna is megmutatta, hogy jó úton járunk ahhoz, hogy szép eredményeket érhessünk el a jövőben. Mert ennek a társaságnak van jövője.”

A csoport további eredményei:
Horvátország – Dánia 3-1 ( 14, 20, -23, 20)
Belgium – Görögország később

2 hozzászólás

 1. KecskemetiZONA

  2013. január 6. vasárnap at 21:32

  Rá kell nézni az eredményre, egyetlen alkalommal sem alázták meg csapatunkat.

  További fejlődés esetén meg van az esélyünk az európai előbbre lépésre.

  Bármi lesz a belgák elleni eredmény gratuláció jár a játékosoknak, stábnak, rendezőknek.

  Külön köszönet a széksorokat megtöltő szurkolótábornak. Bebizonyították, hogy Magyarországon is népszerűvé lehet tenni a sportágat. Nem hiszem, hogy megbánták akik kilátogattak, mert izgalmas mérkőzéseken tombolhattak. Hátha még az Alföldi Brigád és “redmillerék” is besegítettek volna

  Záráskén a különdíjat Szappanos tanár úr KeSI “takarító” brigádjának szavazom. A lányok kiválóan teljesítettek, örök mosollyal arcukon örökmozgóként szaladgáltak, fényesítettek, labdát szedtek.

  Bocs, hogy itt most befejezem, de jövőben kizárólag Dunszt Frici bácsi egészségéért szurkolok.

 2. balogárpi

  2013. január 7. hétfő at 17:26

  Mi van Frici bá’-val, ZONA???

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés

Hozzászólás

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..