kesport.hu

Szetthátrányból verte Dániát az ifjúsági röplabda válogatott

Ha nem is könnyen, de kilábalt a gödörből a magyar férfi ifjúsági röplabda válogatott a Kecskeméten zajló korosztályos Európa-bajnoki selejtező tornán. Tomanóczy Tibor együttese 3-2-es győzelmet aratott Dánia felett, ugyanakkor a hátralévő két találkozón így is bravúrra lesz szükség a továbbjutáshoz.

Aligha lehetett azt várni, hogy a görögök elleni, elképesztő végjátékban elveszített meccs után cirka 22 órával a magyar válogatott parádézni fog.

Nem is indult könnyen a találkozó, pedig az ellenfél az első két meccsén még játszmát sem tudott nyerni – mentségükre szóljon, hogy a dánok eddig a csoport favoritjaiként számon tartott finnekkel és belgákkal mérkőztek. Az első játszmában felváltva vezettek a csapatok, ám 14-16 után a – Tigyi Tamással és Banai Mátéval az élen – remekül sáncoló magyar ifik elkapták a fonalat és 21-17-nél már számottevő előnnyel fordultak a hajrába, amit még meg is tudtak toldani (25-19).

A “fonal”, sajnos, elszakadt a második szettben, ahol 3-3 után Dánia egy hétpontos rohammal megszökött, és bár a folytatásban Banai, Pádár Krisztián és Gebhardt Norbert ütései rendre pontokat hoztak, a skandinávoknak mégis sikerült az előnyükből valamicskét megőrizniük (23-25).

A harmadik játszmát sem sikerült megnyerniük a zöldmezeseknek, pedig az egyébként is roppant hasznosan játszó Blázsovics Péter ejtése után 16-15-nél úgy tűnt, hogy több keresnivalónk lehet ebben a játékrészben, mint amit végül az eredményjelző mutatott (22-25).

A következő szett első három pontját a Messzi István Sportcsarnokba kilátogató drukkerek örömére fiataljaink szerezték. Jóllehet, utána a dánok is vezettek egy röpke időre, összességében ezt a játékrészt legjobbjaink kontroll alatt tartották (25-19).

A döntő játszmában Gebhardt Norbert csodálatos nyitásai nyitottak utat a végső győzelem felé. Elléptünk a skandinávoktól, és ezúttal – az egy nappal korábbi keserű tapasztalatokkal szemben – most sikerült megőrizni az előnyt. Bár 14-8 után ismét elkezdett felzárkózni az ellenfél, a magyar gárda most csak két pontot engedélyezett ebben a tevékenységben (15-10).

Férfi ifjúsági röplabda Európa-bajnoki selejtező, E-csoport, 3. forduló, Kecskemét:
Magyarország – Dánia 3-2 (19, -23, -22, 19, 10)

Tomanóczy Tibor szövetségi kapitány:
“Nagyon mélyről jöttek vissza ezek a srácok. Gyakorlatilag újra be kellett kapcsolódnunk a tornába, hiszen nem szokványos módon vesztettünk, és ezt fel kellett dolgozniuk a fiúknak. Szerencsére megtaláltuk a jó nyitásfogadási alakzatokat, nagyon látványos sáncolásokat produkáltunk, ettől megjött az önbizalmunk, és aztán már bejöttek az ütések is. Megérdemelten nyertünk, és azt gondolom, hogy holnap kellő önbizalommal és lelkesedéssel tudunk pályára lépni a finnek ellen. És azt is gondolom, hogy ilyen tudatos, okos és bátor játékkal lesz is keresnivalónk ellenük.

A csoport további mérkőzésein:

Horvátország – Görögország 1-3 (23, -21, -27, -19)
Finnország – Belgium 1-3 (23, -23, -19, -19)

2 hozzászólás

 1. KecskemetiZONA

  2013. január 6. vasárnap at 12:53

  A csoda ellenére nagy kedvem nincs az értékeléshez, mert nekem az első sorból, betegsége miatt távol maradó Dunszt Ferenc sportághonosító nagyon hiányzott. Biztos vagyok benne, ezen az estén a csapat őérte is küzdve győzött. Küzd ma is a finnek elleni, reménytelennek tűnő mérkőzésen. Óriási csata várható.

  Hajrá fiúk! Csak azért is!!! Frici bácsiért is!!!

 2. dorba

  2013. január 6. vasárnap at 13:40

  Admin
  Legalább ezen az oldalon (kecskeméti sport) legyetek már lojálisak a Kecskeméten zajló, kecskeméti érdekeltségű események iránt!!!!
  Azaz tudósítsatok már lehetőleg nem egy nappal később, azok számára akik nem lehetnek ott a helyszínen!

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés

Hozzászólás

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..