kesport.hu

Megtartották az első edzést, több légiós is távozhat a télen Kecskemétről

Január 7-én megkezdte a tavaszi szezonra való felkészülést a KTE-Phoenix Mecano NBI-es csapata. A keret egyelőre nem teljes, a léigósok közül többen is később kapcsolódhatnak be a munkába a jövő hét során.

 

Az első tréning bemelegítés után koordinációs és erőnléti gyakorlatokkal kezdődött, majd szabad játék után levezető futással zártak Horváth Ferencék. Ez a tréning egyben az új műfüves pálya debütálását is jelentette, hiszen először zajlott edzés a legkorszerűbb technológiával megépített pályán. A Debrecenből visszatérő Varga Róbert egyelőre külön rehabilitációs gyakorlatokkal kezdett térdsérülése után, míg Borszéki Csaba combsérülés miatt egyelőre csak a pálya mellől szemlélte az eseményeket, ő jövő héttől kapcsolódhat be.

Ott volt viszont az első edzésen a KTE-Phoenix Mecano első téli szerzeménye, Hullám Attila is, aki 2015 nyaráig kötelezte el magát.

A csapatot érintő hír még, hogy Sindou Dosso jelenleg próbajátékon vesz részt az Egyesült Arab Emirátusokban. Két brazil légiós, Tarabai és Jorginho esetében a klub nem gördít akadályt távozásuk elé és engedélyezte számukra, hogy szabadon tárgyaljanak az irántuk érdeklődőkkel.

Rafael Burgos válogatott kötelezettségei miatt február elején tér vissza Kecskemétre, ő a salvadori válogatottal januárban Közép-Amerika Kupán vesz részt, melynek tétje a 2013-as Gold Cup részvétel. Csapatkapitányunk Vladan Szavics is később térhet vissza a pravoszláv karácsony miatt, melyet január 7-én ünnepelnek.

A héten a hétfőihez hasonló, további két rávezető edzésre kerül sor szerdán, illetve pénteken. A felkészülés programjához kapcsolódó hír még, hogy csapatunk idén is részt vesz a Novigradban megrendezésre kerülő Istra Winter Cup elnevezésű tornán, melyet egy évvel ezelőtt meg is nyert. A február 3-10-ig tartó küzdelmek során a KTE-Phoenix Mecano mellett a Siroki Brijeg (bosnyák), a Zalgiris Kaunas (litván), a Domzale (szlovén), Gorica (szlovén), Istra Pula (horvát) és a Skonto (lett) is részt vesz a hagyományosnak számító tornán, melynek programja később válik pontossá.

7 hozzászólás

 1. balogárpi

  2013. január 7. hétfő at 17:19

  A műfüves pálya debütálásáról a KTE – tudomásom szerint – már lemaradt. Ugyanis azon december 30-án a KLC U-16 csapata játszott évzáró házi rangadót szüleik, edzőik ellenében. :)
  Hajrá KTE! Hajrá KLC!

 2. fopeti

  2013. január 7. hétfő at 17:40

  ott az a 16-os gatyás,piros kesztyűs favágó eltakarodhatna innen!!!

 3. focipali

  2013. január 7. hétfő at 18:08

  Az az igazság ha olvas az ember,akkor értelmezni is kell a leírt szöveget”Ez a tréning egyben az új műfüves pálya debütálását is jelentette,hiszen először zajlott edzés a….stb”
  Szerintem az NB i-s csapat edzése debütált az új pályán,mert erről írtak nem a KLC U 16-s bulijáról.

 4. sznot

  2013. január 7. hétfő at 19:09

  Ha van Isten és szeret engem, akkor Dosso végre elhúz a rákba.
  A Vaskó szidást meg erősen túlzásnak érzem, egy jó alapozással összecsiszolódhat a védelem, és akkor ő is értéke lehet a KTE-nek. Nyárig biztos.

 5. CsakKecskemet

  2013. január 7. hétfő at 19:16

  Igen, az ilyen durva szidalmazás valóban túlzás.
  De azt azért el kell ismerni, hogy ősszel nem volt egy életbiztosítás Vaskó játéka. Sokszor jól jött a magas labdáknál az a százkilencvenakárhány centije, de legalább 5 gól szárad a lelkén. A szögleteinknél pedig alig jelentett veszélyt az ellenfél kapujára. Ennél több kell tőle.

 6. gizike

  2013. január 7. hétfő at 20:44

  Az új ‘füves’ pálya, ahol a fiúk edzettek, annyira korszerű, hogy még a fű sem nő rajta………

  Néhány keményebb edzés, és ódákat zengenek majd a játékosok, amikor ízületeikről – elsősorban: boka és térd – és azok állapotáról mesélnek…………, ha megkérdezi őket valaki.

  Különösen gyors felépülést jelent a műfüves pálya Varga Róbert sérült térdének……..

  Ha most a tavaszon folytatódik a régi gyakorlat – elküldünk 10-15 futballistánkat, hozunk helyettük ugyanannyit, de kisebb tudásúakat – garantáltan bukik a jobb sorsra érdemes edzőnk, mivel “üres spájznak bolond a háziasszonya”……………….

  ………………….és egyéb kérdésekről még nem is esett szó.

  Azokról sáv, szektor, övezet, körzet, környék, régió, táj, tájék, vidék, tartomány, provincia, föld, szféra, tér, stb. fog írni okosakat!

 7. fopeti

  2013. január 7. hétfő at 21:34

  hol tulzás ez nektek???
  egy Vaskórol beszélünk?
  pénznyelőgép,semmi ez a játékos!!!
  Baloghhal meg ne sz.rakodjunk!!!ajánljunk neki vmit ha nem tetszik neki,akkor menjen,ha igen akkor szignozzon.jo lenne ha összeállna a teljes keret a Novigradi edzőtáborra.tavaly is az utolso pillanatokban igazoltuk le Vargát.
  azzal viszont senki se törődik h Mohl hosszabbit e.meg Litsingi…velük nem foglalkozik senki???
  egy nap meg jön a hir h Litsingi lelépett…
  ébresztő!!!!

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés

Hozzászólás

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..