kesport.hu

Győzelem a Jászberény ellen – legjobb nyolc között a KTE Duna Aszfalt

Hepp-kupa győzelem után kedden 18 órától a Magyar Kupa nyolcaddöntőjében az élvonal hatodik helyezettjét, a Jászberény együttesét fogadta a KTE Duna Aszfalt csapata, amely a népes hazai szurkolótábor által támogatva hétpontos sikert aratott, ezzel bejutott a legjobb nyolc közé – írja a ktekosar.com.

Mint minden kecskeméti kosárszurkoló jól tudja, január elején Győrben megnyerte a Hepp-kupa négyes döntőjét a KTE Duna Aszfalt, ezzel a lila-fehérek kvalifikálták magukat a Magyar Kupa legjobb tizenhat csapata közé. A nagy nap kedden jött el, amikor az NB I. középmezőnyében tanyázó TOP COP Security Jászberény csapata látogatott a Messzi István Sportcsarnokba, ahol szépszámú drukker szurkolt a hazai továbbjutásért.

Nem ígérkezett könnyűnek az összecsapás, ám a KTE a másodosztályban megszokott lendülettel kezdett, ami meg is hozta eredményét: a félidőben 22 pontig jutó Wittmann Krisztián vezette csapat – Kemal Karahodzics és Mészáros Máté hathatós közreműködésével – 30-17-tel söpörte be az első negyedet. A második felvonásban kicsit tán túlságosan is megnyugodtak a hazai kedvencek, hiszen hiába vezettek a negyed derekán 15 ponttal (40-25), a szívós Jászberény percek alatt feltornázta magát, igaz, a szünetre már ismét megnyugtató hazai előnnyel, 48-40-nel vonultak a csapatok.

A harmadik játékrészben a csapatok már jóval inkább odafigyeltek a védekezésre, mint a korábbiakban, ennek is köszönhető, hogy mindösszesen 34 pont esett, amin igazságosan – 17-17 arányban – osztoztak a gárdák. Pontgyártásban – csapatkapitányhoz méltón – továbbra is Wittmann járt az élen, de Karahodzics is igencsak kitett magáért, amit a záró negyedig szerzett 18 pontja és 7 lepattanója is jól jelez. Hat perccel a meccs vége előtt ismét négy pontra kapaszkodott fel a vendég társaság, és a fokozódó izgalom fokozódó drukkolást váltott ki az odaadó publikumból, akik pompás hangulatot teremtettek a Messzi István Sportcsarnokban. Minden bizonnyal nagy erőt adott ez a kecskeméti srácoknak, hiszen kevesebb mint másfél perccel a vége előtt hiába közelítette meg őket három pontra a Jászberény, nem pánikoltak be, sőt Mészáros Máté bedobott egy büntetőt, egy másodperccel a vége előtt, slusszpoénként pedig egy hármast. A vége 77-70 a Kecskemét javára, legjobb nyolc között a KTE Duna Aszfalt!

KTE Duna Aszfalt – TOP COP Security Jászberény 77-70 (30-17, 18-23, 17-17, 12-13)
Magyar Kupa nyolcaddöntő
Kecskemét, 2013. 01. 15., 18 óra
Messzi István Sportcsarnok, 1000 néző
játékvezetők: Benczur T., Hegedűs T. Gorka Sz.

KTE Duna Aszfalt: Pongó Má. 2, Wittmann 30, Mészáros 9, Dénes, Karahodzics 18
csere: Pavlovics, Kopasz, Jakab, Pongó Ma. 4, Gruda, Kovács Hegedűs 8, Kohári, Bencze 6
szakmai igazgató: Sztojan Ivkovics

TOP COP Security Jászberény: Szabó 4, Mladenovics 3, Horti 6, Dramicanin 13, Soós
csere: Markovics 17, Török 3, Szögi, Varga, Rakits 24

44 hozzászólás

 1. gizike

  2013. január 15. kedd at 21:10

  Édes a győzelem, de………………………..

  milyen színvonal lehet a legmagasabb osztályban, ha ott a ma látott Jászberény 5-6. helyen tanyázik a tabellán?

 2. dragon

  2013. január 15. kedd at 21:30

  Te egy kissebsegi komplexussal teli,valoszinu egy csicska vagy aki semminek nem tud orulni.valoszinu nem dugtal kb 20 eve.ezert frusztralt vagy.de nem baj.szerintem hatalmas siker ez es a kint levo tobb mint ezer nezo szerint is.ropi jo kosar jo foci remelem jo lesz. hajra kecskemet.vesszenek a karogo majmok.

 3. ferujoe

  2013. január 15. kedd at 21:33

  na Gizus ezt jól megkaptad.

 4. magilla

  2013. január 15. kedd at 22:02

  gizike
  Ne is haragudj, de tényleg nem ártana, ha néha egy kicsit tájékozódnál is!!!!!
  Akkor ugyanis tudnád, hogy a mérkőzés előzetesében a jászberényi edző elmondta, hogy sok a beteg játékosuk!!!!!!

 5. gizike

  2013. január 15. kedd at 22:06

  DRAGON kérlek, nézzük sorjában:

  1. Írtam: “édes a győzelem”: nagyon sajnálom ha ezt az egyszerű tőmondatot Dragon nem tudod értelmezni, pedig a névelőn kívül csak alany és állítmány van benne………..!

  2. Az ‘A’ osztály színvonalára kérdeztem rá, mely kérdésben benne foglaltatik őszinte elismerésem a kosarasaink felé: legyőztek egy magasabb osztályban szereplő erős közép csapatot, de Dragon-hoz a dicséret átszellemült rezgése nem jutott el………………….sajnálom!

  3. Mentális, pszichés, szellemi és lelki állapotomról leírt megállapításaid tiszteletben tartom – hisz vélemény és szólás szabadság van – nem vitatkozom Veled…………….., hisz amit leírtál Téged minősít nem engem!

  4. Dragon kérlek: a majmok makognak, a varjak kárognak, ‘s Te?

  5. Halkan kérdezlek Dragon: KÉRGES a TENYERED………………………….?

  Ferojoe!

  Igen megkaptam, de az a húsz év………., na az kicsit soknak tűnik!

 6. realista1

  2013. január 15. kedd at 22:10

  Tisztelt Uraim!

  Lehet itt veszekedni, és természetesen örülni ennek a győzelemnek,de azt ne felejtsük el,hogy ez a Jászberény harcba van az 5. helyért és azzal járó biztos felsőházba való jutásért…

  Valószínűnek tartom számukra ez a meccs tét nélküli volt viszont a következő 2 bajnoki mérkőzésük (Pécs,Szombathely) az igazi mértékadó nekik….

  De azért szép volt fiúk! Hajrá KTE!!

 7. ferujoe

  2013. január 15. kedd at 22:11

  Gizus!
  Akkor csak igaz az a “húsz év”.Te is elismered.Sajnállak őszintén.

 8. gizike

  2013. január 15. kedd at 22:12

  Magilla!

  Záporozó könnyekkel kell/kellene tudomásul vennünk, hogy ellenfelünknél sok a maródi?

  A kérdés Földi edzőnek jelent gondot, sem a kecskeméti szurkolók, sem szerény személyem nem dőltünk kardjaikba/kardomba.

 9. redmiller

  2013. január 15. kedd at 22:13

  Gizike!
  Ez a Jászberény nem lesz nyolcban (hétben mert a Szolnok alapból ott van…), de jó a sorsolásuk! A neheze nekik még hátra van. Amúgy egy-két meghatározó játékosuk beteg volt. Markovics és Rakits elég jó játékosok, ezért volt többek között nehéz meccs.

  Az elején szépen elhúztunk, talán el is hittük, hogy meg van és kicsit lazábban vettük. Na, ezt a B-s csapatokkal szemben a Jászberény megbosszulta és felzárkózott. Az utolsó negyedre meg szerintem elfáradtunk, hiszen a másodosztályban addigra az ellenfeleket ledaráljuk…

  Wittmann ma is extra volt. Pongó Martinnak meg el kellene felejteni ezeket az idióta magas be passzokat, mert ahogy ma is látszott, az NB1/A-ban lefülelik és ponttal büntetik. Nem felfele kell dobni a ha passzol, hanem lefele… Dénesnek nagyon nem ment… Pedig szerettem volna, ha úgy játszik, mint Vásárhelyen… Kemalnak nem ártana gyakorolni a büntetőket.

  Úgy érzem kicsit megijedtek a fiatalok… Látszik, hogy rég játszottunk NB1/A-s csapatokkal, de kiharcoltuk a győzelmet és ez a lényeg! A fiúk előtt le a kalappal!

 10. magilla

  2013. január 15. kedd at 22:15

  gizike
  Tudod ez egy választ volt az első hozzászólásodra (és a nem első tájékozatlanságodra)

 11. ferujoe

  2013. január 15. kedd at 22:16

  realista1!
  Azért egy Magyar Kupa küzdelem ne legyen már tét nélküli, főleg annak a tükrében, hogy egy jelenlegi másodosztályú az ellenfél.
  Nem kell itt ragozni.A Kecskemét ennyivel jobb volt ma a Jászberénynél.Biztos, hogy ők is tovább akartak menni.

 12. gizike

  2013. január 15. kedd at 22:18

  Ferujoe!

  Nem érted a mondatot (20 év), de most nem magyarázom el Neked a jelentés tartalmat!

 13. ferujoe

  2013. január 15. kedd at 22:22

  Gizus!Hagyjad, ebből már jól nem jössz ki.

 14. gizike

  2013. január 15. kedd at 22:25

  Red!

  Én nem mondtam, hogy hétben, nyolcban lesz a Jászberény!

  Írtam: jelenleg 5-6. a tabellán……………………………….

  Megtisztelőek nekem írt soraid!

 15. gizike

  2013. január 15. kedd at 22:28

  Ferujoe!

  Van egy szint, ahova sohasem jutok el, így onnan nem is jöhetek ki:

  tehát Neked van igazad!

 16. poratos

  2013. január 15. kedd at 22:36

  Nos Kedves Dragon, tanácsod szerint jártam el. Dugtam ( szeretkeztem) kettőt, ittam rá egy pohár bort, de
  Ettől még a Jászberény gyenge, nem javult…

 17. teze

  2013. január 16. szerda at 06:08

  Biztos én vagyok rosszul bekötve,de egy totál eredménytelen sportágról (európában a 24-be sem tudunk bejutni) , ahol csak a földrészünkön több mint 2000 amerikai pattogtatja a labdát vitataható színvonalon verjük a nyálunkat. Közben a nagy varázsló , néphülyítő ivkovics 2 millát markol fel havonta (adófizetők pénzéből) a kézilabdát meg kipörgette. Szégyen, azoknak is akik megtartják.

 18. redmiller

  2013. január 16. szerda at 07:07

  teze!
  A KTE-Duna Aszfalt magántulajdonban van…

 19. teze

  2013. január 16. szerda at 07:22

  Attól még az adófizetők pénzét markolja fel. A teljesítmény meg egyenlő a nullával, viszont akik lila ködben elkábulnak ettől a nullától,azok tapsolnak,vagy dobot vernek.

 20. zsum

  2013. január 16. szerda at 07:39

  Kedves teze! Nem tudom hol voltál eddig, de nagyon el tudtad kapni a fonalat, a megfelelő pillanatban ronditasz bele az örömünkbe.
  Gratulálok hozzá és javasolom, hogy, ha annyira tisztán látod a dolgokat és agyilag nem vagy elborulva lila ködileg, ne járj kosármeccsre. Válassz magadnak sikersportágat és dicsérj, dicsérj és dicsérj. Mert az olyan jó ám.

  Gratulálok a csapatnak, hajrá Kecskemét!

 21. redmiller

  2013. január 16. szerda at 07:48

  teze! Te ilyen agyatlan vagy??? A KTE Duna Aszfalt 11 tulajdonosé!!! Nem az önkormányzaté…
  A kézilabdát meg kb. 10-12 országban játsszák magas színvonalon, könnyebb az elitben lenni…
  A kézilabda meg magát nyírta ki!!!! Többet költöttek a kedves vezetők, mint amennyi a keretük volt!!! A Delfinben is, meg a KSÉben is…Talán előbb szponzorokat kellett volna szerezni és szépen fölépíteni, nem pedig egy üres lufit felfújni… Azért sok volt KSE (és Delfinből is) játékosok már az első szezon óta hiába várja a pénzét… Pedig az önkormányzat is oda tette magát – női kosár kárára!!! -, hogy sikeres legyen a kézi, de elcseszték. Cegléden ésszel építkeznek, ez a kecskeméti kézinek nem ment….
  Ja, és imádom, hogy a Szeged és a Veszprém eredményei miatt (ezekre épül a válogatott is) verik magukat a kézis fanok… És a többi csapat hol van az elittől??? Messze leszakadva…

 22. microlas

  2013. január 16. szerda at 08:38

  gizike=poratos?

  “poratos

  Thumb up 2 Thumb down 0

  Nos Kedves Dragon, tanácsod szerint jártam el. Dugtam ( szeretkeztem) kettőt, ittam rá egy pohár bort, de
  Ettől még a Jászberény gyenge, nem javult…”

  jó lenne, ha mindenki egy nicket használna :D

 23. redmiller

  2013. január 16. szerda at 09:00

  teze!
  Skala+fia által kapott 2 milla nem zavart??? Pedig nem jutott 8-ba a csapat… Viszont a magyarok (kivéve az rutinosak) alig kaptak fizut… Ráadásul tavasszal minden héten új játékost hoztak…. Ott nem zavart, hogy a kosarasok és a röpisek pénzét költötték???

 24. teze

  2013. január 16. szerda at 09:29

  Mindig az a fájdalmas, ha az igazság a saját érdeket,hobbit sért. A 11 tulajdonos ellenére alapvetően a köz pénzét költik a kosarasok. A kézilabda kinyírásában nagyon sokat tettek, ivkoviccsal az élen. A felmarkolt pénz köszönő viszonyban sincs a tudással és a teljesítménnyel. Ez vonatkozik skaliczkira is!!!! A kézilabdát legalább annyi helyen űzik mint a kosárlabdát! Olimpiai 4.helyezett válogatott van, a kosár európai 24-be sem tud bejutni. Ezek tények és mint tudjuk az makacs dolog, ha tetszik a szurkolóknak ha nem. Még egy megjegyzés. Senki örömét nem akarom elrontani,de szánalmas az, hogy egy nulla teljesítményt felértékelünk. Az öröm mellet jön ugye a marék tartása a pénzért és ez sajnos természetes egyes lilaködben úszó szurkolónak. Ez kb olyan dolog, hogy a futóversenyben valakit jól elvernek, de örülünk neki, mert olyan szépen futott.

 25. redmiller

  2013. január 16. szerda at 09:46

  11 tulajdonos a SAJÁT pénzét költi…. A kézisek magukat nyírták ki! A Delfinből is csak azért léptek be a KSÉbe, mert 50 millás tartozást hagytak maguk mögött…

  Kézit nem űzik kevesebb helyen, de kevesebb helyen van SZÍNVONAL!!! Meg kell nézni a mostani VB-t… Óriási különbségek vannak a csapatok közt… Azért kosárban – Afrika kivételével – az egész világ versenyképes! Kéziben azért jóval szűkebb az elit… Gyakorlatilag Európa és 2-3 ázsiai ország…

 26. zsum

  2013. január 16. szerda at 10:07

  Mondjuk az én örömömet nem tudtad elrontani, nem úszom sem rózsaszinű, sem lila ködben, követem az eseményeket és ebben a helyzetben egyszerűen örülök.

  Red hányszor irja már le az esetet, hogy megértsd kedves?

 27. teze

  2013. január 16. szerda at 10:12

  Alakul. Egy sor dologra nem reagáltál-hallgatás beleegyezés. A színvonalat nem ártana megfogalmazni. Mert így te azt mondod valamire hogy jó,más meg azt hogy nem jó. A ki kit csinált ki kérdésre megadja a választ, hogy miért menekült ki a B csoportba a kosárlabda. A 11 tulajdonos pénzei meg a vicc kategóriába tartoznak. Amennyiben az általuk adott pénz csökkenti az állam adóbevételeit,akkor bizony közpénz. Csak hogy értsd. Mellesleg pont afrikában vannak világszintű válogatottak kézilabdában. Ettől még a magyarok nincsenek sehol. Ez a tény. Ha tetszik,ha nem.

 28. ferujoe

  2013. január 16. szerda at 11:45

  tezének szeretettel…
  Szerintem a kecskeméti kosárlabda idáig is meg volt nélküled, meg ezután is.Te a szinvonalra hivatkozol.Nézzed a tv-ben az NBA-t, ha szinvonalat akarsz látni.
  A kecskeméti kosárlabdázók annak az 1000 embernek a szórakozását hozzák létre, akik kijárnak a meccseikre.Ha te nem vagy ott, nem szórakozol., ja és senkt se érdekel.Én kinnt voltam, élveztem az előadást.Ha ez a szórakozást a vállalkozók, vagy a te pénzedből jön össze, köszönöm szépen.Nem kötelező a kecskeméti kosárlabdával foglalkoznod, főleg ha nem is érdekel.Ez a te saját bajod.

 29. gizike

  2013. január 16. szerda at 11:55

  Microlas!

  Én csak saját nevemen, nevemben – “gizike” – (olvasd és értelmezd): írogatok!

  Egyébként a vicces fiúk kategóriájába tartozol?

 30. teze

  2013. január 16. szerda at 12:11

  Látom nehéz a felfogó képessége a szurkolóknak. Semmi baj avval, hogy valaki valamit szeret csinálni,nézni. Viszont az baj, ha más pénzén képzeli a saját szórakozását. Ebben csak a színvonal lehet meghatározó. Magyarán sz…t ne mással fizetess,hanem te magad nyúlj a zsebbe. Az meg hab a tortán, hogy másik sportág kinyírásával marad a felszinen (B csoport vicc). Mellesleg pontosan tudom hogyan történt az ivkovics féle pénz lenyúlás és kézi kicsinálása. Csak ti mást szeretnétek látni.

 31. microlas

  2013. január 16. szerda at 13:31

  igen gizike, nagyon vicces vagyok. Használj egyetlen nicket (vagy ne buktasd le magad), az a legegyszerűbb ;)

 32. ferujoe

  2013. január 16. szerda at 13:37

  Teze!
  A rendszer engedi, hogy a te pénzeden én szórakozzak.Nekem ez a szinvonal megfelel.Ha ez téged idegesít, az a te bajod.Ha valami nem tetszik ne ezen a fórumon reklamálj, fordulj szeretettel O.Viktorhoz.

 33. ferujoe

  2013. január 16. szerda at 13:42

  Kérdés…..
  Azt lehet tudni, hogy kivel játszunk a Kupában legközelebb?

 34. redmiller

  2013. január 16. szerda at 13:42

  A kézi KÉTSZER nyírta ki magát!!!! Kérd számon az ex-kézis vezetőkön!!!! Talán ők jobban tudják, hogy csinálták közpénzen…

 35. redmiller

  2013. január 16. szerda at 14:45

  Tudod mit teze!
  Fordulj Vörösmartihoz! Ő úgy is sok mindent megígért már az első KSE évben…
  Nem a kosarasok miatt kellett a három alszámla…. Nem ők nyúlták le a kézis pénzeket… Ott is voltak tartozások, de nem úgy, mint a kézinél…
  Vajon ki fogja kizetni Kun Pistától kezdve, Bíró Balázsékon át, Szabó Petiékig a játékosokat??? Senki… Megszűnt a Delfin, felszámolás alatt a KSE… Közpénzből…

 36. Kriszti

  2013. január 16. szerda at 20:07

  Teze….Teze….
  Elég ingerszegény és sanyarú gyermekkorod lehetett, hogy ennyire haragszol a világra.
  Még azt is megkockáztatnám, hgy kiskorodban túlsúlyos voltál és ez miatt nem kosarazhattál, ezért utálod ennyire ezt a sportágat:)

 37. tökös

  2013. január 17. csütörtök at 00:28

  Na gyerünk Teze…. Emlékeztetlek ! . Mellesleg pontosan tudom hogyan történt az ivkovics féle pénz lenyúlás…elolvasnám a tutit :)
  Az írásaidból kiderül mekkora egy nagy fa n vagy.Kíváncsian várom mivel jössz még elő?Jobban járnál inkább ha a következő kosár meccsen meghívnád egy korsó sörre a fórumozókat.

 38. teze

  2013. január 17. csütörtök at 08:20

  A hozzászólásokból jól látszik, hogy nem értitek, vagy ami sokkal rosszabb nem akarjátok érteni a problémát. Ez a mentalitás taszító, hogy dögöljön meg a szomszéd tehene, a lényeg hogy én jól érezzem magam. Egy szóval sem írtam, hogy nem szeretem a kosárlabdát. Az hogy a színvonalát minősítem az még nem jelenti azt hogy nem szeretem. Igaz a minősítés ellen nem volt tiltakozás. Az a fajta szurkolói magatartás viszont rendkívül taszító ami megnyilvánul a hozzászólásokból. De a lila köd ugye. Az ivkovics jelenség, annak mentegetése a pénzlenyúlásból meg minősít benneteket. A kézisekkel együtt mosták ki a pénzt, vették fel adózatlanul (ivkovics még a kilépés után is!!!!!), aztán a szarban kimenekültek a B osztályba. Biztos az én erkölcsi értékemmel van baj, hogy ezt nem tartom sem korreknek,sem etikusnak,sem törvényesnek. A Tisztelt piszkálódók meg úgy látszik igen. Ez legyen az ő jellem hibájuk.

 39. zsum

  2013. január 17. csütörtök at 09:18

  Hajrá Kecskemét!!!!!!!!!!!!!! Ennyi.

 40. redmiller

  2013. január 17. csütörtök at 09:43

  Teze!
  “Mellesleg pontosan tudom hogyan történt az ivkovics féle pénz lenyúlás és kézi kicsinálása. ”
  Légyszíves írd már le, ha olyan pontosan tudod!!!!! Ez a kimosás nem tűnik pontosnak…

 41. KecskemetiZONA

  2013. január 17. csütörtök at 10:15

  redmiller!

  Valóban jó lenne már ha az általad megfogalmazott történetet leírná valaki. Ezt annak kellene megtennie, aki “pontosan” tudja.

 42. dragon

  2013. január 17. csütörtök at 11:21

  Kosárbarátok,kecskeméti sport szeretők!!
  Szerintem senki ne reagáljon,ne vitatkozzon a teze néven írkáló “bértollnok” marhaságaira. Ivkovocs valóban nagy ember van vagy 210 cm ,de nyilván való hogy egyedül nem tudta “kipörgetni” a kézilabdát. Vagy talán a Delfin KK-ból is ő nyulta le az 50 millát??? Végül is hosszú kezei vannak és pécsről is elért az árpádvárosi iskolába.Hahahaaha, vergődö sunyi ,szánalmas kispolgárok akik most Ivkovicsra akarják kenni a saját bűneiket. miszerint kilopták és tönkre tették kecskeméten a kézilabdát. A kézilabda szerelmesei inkább kérjék számon a híres képviselő, manager urat talán többet tudna mesélni a témáról.

 43. dragon

  2013. január 17. csütörtök at 11:22

  Szagos Zoli , talán egy csomag szappanért írkálsz valótlanságokat?

 44. gizike

  2013. január 17. csütörtök at 15:51

  Microlas!

  Talán felfogod csökött, ellágyult agyaddal:

  Én csak és kizárólag saját nevemen, nevemben – “gizike” – (olvasd és értelmezd): írogatok!

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés

Hozzászólás

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..