kesport.hu

KNKSE: egy győzelem és egy vereség a Mohács elleni edzőmérkőzéseken

A tavaszi felkészülés első olyan vasárnapja volt a mostani, ahol a KNKSE új csapatfelállását tesztelhette. A mérkőzés előtti héten nagy terhelést kaptak a lányok, amit a dupla mérkőzés csak növelt.

Nagy várakozás előzte meg a mérkőzést, hisz a nyugati csoport negyedik helyen álló csapatát fogadta a kecskeméti gárda. Mint kiderült, a MOHÁCS két játékosuk sérülése miatt csak tartalékosan tudott pályára lépni. Az első mérkőzésen a KNKSE is játékos hiánnyal küszködött. Ennek ellenére óriási iramban kezdett mindkét csapat. Látszott, hogy egyik se veszi félvállról a mérkőzést. Nagyjából fej-fej mellett haladt a két csapat. Az első félidő eredménye 13-15.

A második félidő hatodik percéig a csapatok játékán az első félidő tendenciája mutatkozott. Ezután a Mohács megrázta magát, vagy a hazai csapat támadójátéka ült le, ugyanis elhúzott a Mohács. A huszadik percben 18-26 volt az állás a vendégek javára. Az utolsó tíz percben viszont feljavult a hazai csapat és hasonló gólszériát produkáltak, mint a vendégek az előző szűk negyedórában 26-27. Visszaállt az eredeti rend. A véghajrában a hazaiak hetest hibáztak. Így alakult ki a 27-28-as végeredmény.

A mérkőzés során mindkét csapatnál sokan feliratkoztak a góllövők közé. A Mohács csapatából kilenc játékos volt eredményes, melyek közül tizenkét góllal Kaló Zsófia emelkedett ki. A KNKSE-nél tíz játékos zörgette meg az ellenfél hálóját. Itt Márki Éva nyolc góllal jeleskedett.

A második mérkőzésre a KNKSE teljes gárdával lépett pályára. Az első félidő hasonló játékot mutatott, mint az előző mérkőzés első része. Némi különbség azért már akadt, ugyanis mindig a hazaiak voltak nyerő állásban. A félidőben viszont döntetlennel vonultak pihenőre a csapatok (14-14).

A második játékrészben viszont egyértelműen a kecskeméti csapat uralkodott a pályán. Meggyőző játékkal vették át végleg a vezetést, amit nem is engedtek ki a kezükből. Ezen a mérkőzésen a Mohács csapatából a nagy tapasztalatokkal bíró Szűcs Viktória tizenkét góllal lett a legeredményesebb játékos. A hazaiaknál Selmeci Sarolta kilenc góllal került az élre.

Kalmár Jenő: – A tartalékosan érkező Mohács és a Bede ill. Selmeci nélkül felálló csapatunk az első mérkőzésen nagyjából egyenlő erők küzdelmét hozta, amit nem csak a szoros mérkőzés, hanem a minimális 1 gólos vereség is jelzett. A 2. mérkőzésre már teljes kerettel fel tudtunk állni, melynek eredményeként végig kézben tartottuk a meccset és biztosan nyertünk. Ennél azonban sokkal fontosabb volt, hogy a folyamatos cserékkel végig bírtuk a viszonylag magas iramot és jól mutatkoztak be az új játékosok is. Ebben az összeállításban most játszottunk először, így természetesen sok csiszolni való van még mind a támadáson mind a védekezésen.

Kecskeméti NKSE – MOHÁCSI TE 27-28 (13-15)
KNKSE: Dr. Zsoldosné Lukács Erzsébet (kapus), Márki Éva (8), Sánta Melinda (1), Orell Bettina (3), Csákovics Nóra (3), Prókai Anett (2), Molnár Csilla (3), Kisjuhász Petra (2), Oláh Henrietta (1), Dudás Kata (1), Budai Mónika (3), Néma Ágnes, Holló Zsanett, Márton Enikő (kapus)
7 méteres:4/2, ill. 3/2
2 perc: 5×2, ill, 2×2

Kecskeméti NKSE – MOHÁCSI TE 29-26 (14-14)
KNKSE: Dr. Zsoldosné Lukács Erzsébet (kapus), Márki Éva (6), Sánta Melinda (2), Orell Bettina, Csákovics Nóra (2), Prókai Anett (1), Molnár Csilla, Kisjuhász Petra (3), Oláh Henrietta (3), Dudás Kata, Budai Mónika (3), Néma Ágnes, Holló Zsanett, Márton Enikő (kapus), Bede Bernadett, Selmeci Sarolta (9)
7 méteres:4/2, ill. 5/4
2 perc: 4×2, ill, 1×2

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés

Hozzászólás

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..