kesport.hu

Sima győzelemmel hangolt a megyei rangadóra a KTE Duna Aszfalt

Szombaton az NB I/B. Keleti-csoportjának 13. fordulójában az Eger együttesét fogadta a Duna Aszfalt csapata. A kecskemétiek egy könnyed győzelemmel hangoltak a Baja és a Salgótarján elleni derbire – írja a ktekosar.com.

A Szabadka elleni hétközi győztes felkészülési mérkőzést követően szombaton a tabella harmadik helyén álló Eger gárdáját látta vendégül a lila-fehér társaság, amely a szezonban harmadik alkalommal találkozott a “hős várvédők városának” kosarasaival.

Első találkozásukkor – a bajnokság 4. fordulójában – 40 pontos kecskeméti siker született Egerben, majd a Hepp-kupa negyeddöntőjében a Messziben 34-gyel bizonyult jobbnak a hírös városi csapat, amely most sem változtatott jól bevált taktikáján: ezúttal is lejátszotta ellenfelét az első negyedben, az egriek csupán hét pontig jutottak a nyitó játékrészben, szemben a hazaiak 24 pontjával. A második felvonás ugyan már jóval kiegyenlítettebb volt (15-14), de Sztojan Ivkovicsék így is megnyugtató eredménnyel vonultak szünetre (39-21).

A második félidőben nemcsak hogy jól sáfárkodott előnyével a KTE, de harmadik negyedbeli jó védekezésének hála a záró játékrészt már 26 pontos előnnyel kezdte meg, és ez csak tovább nőtt az utolsó tíz percben, amikor több látványos zsákolást is bemutattak a hazaiak. A vége 84-51-es kecskeméti győzelem lett, így a KTE Duna Aszfalt továbbra is veretlenül, és önbizalomtól duzzadva ugorhat neki a jövő vasárnapi Baja elleni, idegenbeli megyei rangadónak, valamint a február 9-i, 18 órára kiírt Salgótarján elleni hazai összecsapásra.

KTE Duna Aszfalt – EKF-Eger-HÉSZ SE 84-51 (24-7, 15-14, 19-11, 26-19)
NB I/B. Keleti-csoport 13. forduló
Kecskemét, 2013. 01. 26., 17 óra
Messzi István Sportcsarnok, 350 néző
vezette: Radnóti M. Kovács N. Varga Z.

KTE Duna Aszfalt: Pongó Má., Wittmann, Mészáros, Dénes, Karahodzics
csere: Pavlovics, Kopasz, Pongó Ma., Gruda, Kovács, Hegedűs, Kohári, Bencze
szakmai igazgató: Sztojan Ivkovics

EKF-Eger-HÉSZ SE: Szerdahelyi, Máté, Kraszvai, Erdei, Zsemle
csere: Frey, Klepej, Csabák, Varga, Farkasinszki, Jakab, Baumann
vezetőedző: Váczi Péter

3 hozzászólás

 1. KecskemetiZONA

  2013. január 27. vasárnap at 07:19

  Nem könnyű ezeket az önbizalomtól duzzadó játékkal megszerzett, nagy különbségű győzelmeket megemészteni. Na majd a MK következő fordulójában megtapasztaljuk, jelenleg hol a helyünk. Aztán pár hónap és a nap is kisüt.

 2. CsakKecskemet

  2013. január 27. vasárnap at 13:58

  Én nem neveznék rangadónak olyan mérkőzéseket, amelyeken előre borítékolható a 30-40 pontos győzelem.

 3. KecskemetiZONA

  2013. január 27. vasárnap at 14:32

  Az újság szerint, – szabad fordításomban – az NBA rövid úton becsődölne – “a sportágra épülő üzletmenet” visszaesik -ha egy csapat folyamatosan csak nyerne.

  Mi történik?

  “A férj kosárlabdát akar nézni a tévében, mert szereti a sportágat, a feleség odakapcsol, a férj megkérdezi, melyik csapat ez, anyjuk, mire az asszony mondja, hogy a Boston, erre a férj úgy reagál, nem érdekel, mert mindig ezek nyernek, kapcsolj már tovább.”

  Mi – talán kényszerből – ezt a “kapcsolós” utat választottuk.

  A nézőszám egy rangadóra ezerötszázról háromszázötvenre esett vissza.

  Hát ennyit szerettem volna jelezni. Meg, hogy ezt az időszakot nehéz átvészelni.

  A kézisek esete durvább. Ott a szövetségi kapitány azon kesereg, nincs “töltőanyag” a magyar kézilabdában. Vagyis beépíthető utánpótlás játékosok nem léteznek, ezért majd honosítanak.

  Ehhez képest nem nagyon éreztük, hogy amikor bajba kerültünk, volt fizetőképes, bejelentett szponzorunk, szövetségi részről olyan sok segítség érkezett volna Kecskemétre. Inkább csapatunkra rátették a keresztet.

  Úgyhogy lehet itt mismásolni, de időnként a tükörbe sem árt nézni.

  Ha már a negatívumokról szó esett, meg kell említeni a pozitívat is. A sokak által lesajnált röpisek, ezen a téren példát mutattak. A hála a fiataloktól megérkezett. Lehet, hogy mégis érdemes bízni bennük?

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés

Hozzászólás

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..