kesport.hu

Erőn felül teljesítettek a vívók

Erőn felül teljesítettek a Kecskeméti Repülő és Vívó Sport Egyesület párbajtőrözői a hétvégén Budapesten a Nemzeti Sportcsarnokban rendezett Kadet Párbajtőr Magyar Bajnokságon.

A Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnok vívótermében Hajdú Kitti és Czirkos Angéla lépett pástra.

Angéla két korosztállyal fiatalabb versenyzőként indult, számára az Olimpicikhez képest keményebb mezőnyben való tapasztalatszerzés volt a cél. Ő viszont minden elvárást túlteljesítve két asszót is nyert a csoportmérkőzések során, ráadásul meglehetősen lehengerlő módon 5-0 –ra és 5-1 –re. Ezzel feljutott a 64-es táblára, ahol nagyon okos vívással  jóval erősebb és tapasztaltabb ellenfelétől 13-15 arányban maradt csak alul. Ezzel a 48-ik helyen végzett.

Hajdú Kitti nagyon jól kezdett, első három asszóját simán nyerte, de sajnos még mindig nem tért vissza régi ereje és egyre több tust kapott. Egy szoros vereség után még egy győzelmet begyűjtött, de utolsó asszóját nem túl erős ellenfele ellen elvesztette. Persze a négy győzelem bőségesen elég volt a 64-es táblára jutáshoz, ahol első asszóját lehengerlő fölénnyel 15-3 –ra nyerte meg. A 16 közé kerülésért vívott ideg- és izomőrlő asszójában 11-10-ig vezetett, de a végére nem maradt ereje és 11-15-re vereséget szenvedett, így a 21-ik helyen zárta a versenyt.
Az elkövetkező hónapok megint a sok betegeskedés okozta erőnlét vesztés pótlásával fognak telni.

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés

Hozzászólás

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..