kesport.hu

Majdnem megégett Sümegen a Kádár KRC

NB I-es bajnokit játszott vasárnap este Sümegen a Kádár Kecskeméti RC férficsapata. A hírös városi együttesnek csak az ötödik, rövidített játszmában sikerült kicsikarnia a győzelmet.

A mérkőzés szoros első játszmát hozott. Az elején. 8:10-es állásnál a sümegi csapat összeszedte magát, kihasználta a vendég kecskemétek hibáit és szép lassan befogta, majd el is húzott tőlük. 17:15-nél Gyurkó Sándor időt kért, de a hazaiak magabiztosan menteltek előre, míg a vendégek továbbra is bizonytalankodtak. 20:16-nál Csányi Dániel, majd 20:17-nél Török Roland lépett pályára, próbálva javítani a keckseméti szemszögéből kellemetlen állást. 23:18-nál újabb Hírös városi időkérés után a vendéglátók – meglepetésre – megnyerte az első játszmát. 19:25 1:0.

A második játszma már sokkal “kellemesebben” alakult a Kádár KRC-nek. Ekkor magabiztosabban, pontosabban játszottak és 2:6-os vendég vezetésnél kértek a vendéglátók időt. Majd 8:20-nál újból. Itt már mindenki arra gondolt, hogy most már nem lesz nagy probléma. A játszma végén 11:25-öt, illetve 1:1-et mutatott az eredményjelző tábla.

A harmadik játszma is jól kezdődött a kecskeméti csapatnak. Az első technikai szünetben 6:8 volt a Kádár Kecskeméti Röplabda Clubnak.  6:10-nél a sümegiek kértek időt, de ez sem tudta megtörni a vendégek lendületét. 17:21-nél újból egy időkérés sümegi oldalon. A végén 19:25 a Kádár Kecskeméti Röplabda Clubnak, valamint 1:2.

A negyedik játszma ellenben nagyon rosszul kezdődött kecskeméti szempontból. 3:0-at mutatott az eredményjelző tábla, mikor Gyurkó Sándor időt kért. 6:6-nál tudtak a kecskemétiek kiegyenlíteni. De nem sokáig tartott az egál, a sümegiek – kihasználva a vendégek hibáit – 2-3, majd 5 pontos előnyre tettek szert. 19:14-nél Gyurkó Sándor újból időt kért. Ez némileg segített a Kádár KRC játékosainak, 22:19-re sikerült felkapaszkodniuk, mikor a hazaiak kérték ki az első időkérésüket. 24:22-ig jutott a két gárda, mikor a sümegiek megint technikai megbeszélést tartottak. Végül – újabb meglepetésre – a Sümegi RE nyerte a játszmát, 25:22-re. 2:2.

Az alapszakaszban eddig még nem volt rá példa, hogy a Kádár KRC-nek ötödik játszmát kelljen játszania. Ez most megtörtént. A Kádár KRC kezdte jobban a döntő játszmát. Majd a vendéglátók összeszedték magukat és átvették a vezetést 3:2-re. Amit meg is tartottak. 14:11-ig. A vendégek továbbra is sok hibával, pontatlanul játszottak. Ekkor már a sümegiek is hibáztak, 14:14-re kiegyenlített a Kádár KRC. 15:14, 15:15, 15:16. Végül 15:17-re nyerték a játszmát a kecskemétiek. Ezzel 2:3-ra nyerte a mérkőzést a Kádár Kecskeméti Röplabda Club. Vagy vesztette el a Sümeg…

Így a Kádár KRC továbbra is veretlenül vezeti az alapszakasz tabelláját.

A Kádár Kecskeméti Röplabda Club következő – egyben az alapszakasz utolsó – mérkőzése 2013. február 2-án szombaton, 18 órakor lesz Kecskeméten a Messzi István Sportcsarnokban.

 

Sümeg – Kádár Kecskeméti RC 2:3 (19, -11, -19, 22, -15)

KRC: Tóth A., Pádár, Dorcsák, Erki, Farkas P., Szappanos M. Csere: Szabó T., Fazekas Zs. (liberók), Török R., Tigyi, Csányi. Vezetőedző: Gyurkó Sándor.

A junior mérkőzésen: Sümegi RE – Kádár KRC: 0:3

Gyurkó Sándor: – Nagyon gyengén játszottunk, nem érdemeltünk győzelmet.

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés

Hozzászólás

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..