kesport.hu

Dosso távozik Kecskemétről

Az elefántcsontparti támadó közös megegyezéssel távozik Kecskemétről.

Sindou Dosso 2010 nyarán igazolt klubunkhoz, és egy féléves izraeli kölcsönjátékkal megszakítva, összesen két évig futballozott lila-fehérben. Az NB I-ben húsz mérkőzésen kapott szerepet, ezeken a találkozókon két gólig jutott.

29 hozzászólás

 1. KecskemetiZONA

  2013. február 11. hétfő at 20:27

  Ő is jó befektetés lehetett.

  Vajon hány helyi fiataltól vette el a helyet?

 2. sznot

  2013. február 11. hétfő at 22:23

  És az Úr meghallgatta imáimat, áldassék az ő neve, halleluja!!!!!!

 3. sznot

  2013. február 11. hétfő at 22:25

  Zona, kezd ez a fiatalozás a mániád lenni. Talán pedofil vagy hogy ennyire szereted őket?
  Egyébként rohadt soktól vette el a helyet, elvégre alig játszott a csapatban. A fiatalok előtt amúgy adott a lehetőség, hogy kiszorítsák az ilyen antitálentumokat. Ja hogy inkább osztrák sokadosztályba mennek, lásd Puskás? Én kérek elnézést.

 4. apa65

  2013. február 12. kedd at 07:44

  sznot szerinte mind ketten valahol azt a bizonyos nyitott kaput döngetitek zonának igaza van abban hogy minőségi játékosokat igértek és jöttek Hullám ,Zsivi, Rajczi,Mogyorósi és még páran legy igazuk .A fiatalok közül hogy a nagyok közé kerüljenek egy -két akadály van Sallói , Reszeli, és a vezetők közül a névadó sponzór a pénzt úgy adta volna hogy 3-4 Kecskeméti születésü fiatalt kell beépíteni a csapatba akkor biztos hogy még nagyobb lenne a harc és nem csak Gréczi Gabit lehetne fel hozni .

 5. magilla

  2013. február 12. kedd at 08:05

  úgy látom lassan itt Kecskeméten is felüti a fejét az a tévhit, mint a válogatottnál.
  Gyártsunk minél több a valóságtól elrugaszkodott legendát (mint Dzsudzsák, Aranycsapat….), és ezzel akarjuk elhitetni, hogy focinemzet vagyunk!
  Miért nem lehet a dolgokat a helyén kezelni?

 6. KecskemetiZONA

  2013. február 12. kedd at 09:16

  sznot!

  Az egy más dolog, hogy Te nem szereted a gyerekeket, de valakinek a jövő nemzedékével is kell foglalkozni, mert a számítógép és az élvezetek mellett elkorcsosulnak.

  Látszik, hogy csak a profi csapatra vagy belőve, ellenkező esetben tudhatnád, Dosso az NBIII-at, amikor egészséges volt vagy lábadozott végigjátszotta, minimum egy feltörekvő fiatal elöl elvéve a helyet. Amikor az első csapatnál játszott, dettó. Na most, gondolom nem kis költségek árán sérüléséből felépülve, azonnal szerződést bontottunk vele. Szívesen venném ha elmagyaráznád, ennek mi a haszna.

  Abban igazad van, hogy a fiataljaink, kellő mentalitás hiányában idő előtt megpattannak, olyannyira, hogy a széktóiban az a legnagyobb téma, vajon hol a csudában kóborol Farkas Andris. Amíg itt volt a kutya sem törődött vele. Ráadásul most itt a véleményed.

  De, hogy a szakmai részt sem hagyjuk parlagon, szakemberek állítják az 1999-es születésűektől fölfele a játékosok nem kapták meg az életkori sajátosságoknak megfelelő képzést, ezért a szükséges gyakorlatokat nehezen végzik. A gyermek szakágban is csak most kerültek helyre a dolgok. Ebből minimum tíz év mire kisül valami.

  Ami Pusit illeti, tudomásom szerint kölcsönbe ment külföldre pallérozódni, egyszer majd visszatér a Pécsbe, és rugdossa nekünk a gólokat.

  Te meg közben majd írogatod, Zóna, talán pedofil vagy.

  Nem folytatom, talán ebből is kitűnik évek óta miért jártatom a számat.

 7. sodo

  2013. február 12. kedd at 09:28

  Farkas András az NB II-es Bajánál van kölcsönben.

 8. portas

  2013. február 12. kedd at 09:44

  Zona,

  Tényleg nem akarlak bántani, de egy kicsit fárasztó ez az örökös szakmázás ezen a fórumon. A fiatalokkal, pláne a saját nevelésüekkel elfogult az ember, de megfelelő teljesítmény nélkül az csak agy állapot és nem érdem. Aki jól játszik , hasznos a csapatnak azt be kell rakni és kész, ha meg nem fér be akkor alacsonyabb osztályba kell próbálkozni. Az én időmben FEKETE JÓZSI bácsi kidobta közénk a labdát , nem volt ott sem taktika sem nagy ideológia csak végtetlen szeretet és hatalmas lelkesedés. Mégis többen eljutottak az NB 1-be mint manapság. Akik meg nem tudtak továbblépni azokból évekig megélt a KTE hol NB 3-as és hol NB 2-es csapata. Az utobbi 15 évben csak azt hallom, hogy mennyi gyerek focizik, hány gyerek csapat van , meg milyen sok edző dolgozik velük, meg mennyivel jobbak a feltételek, de csak nem akar senki sem felnőni. Legalább az állandó kezdő színtig sem, a meghatározó szerep meg csak álom.
  Lehet, hogy csak a gyerekek a hibásak? Mindent megtesznek az edzők? Kellő felkészültségüek az edzők? Nem tudom csak felteszem a kérdést. Szívesen olvasom a cáfolatokat.

 9. magilla

  2013. február 12. kedd at 09:59

  portas
  Ma is vannak tehetséges fiatalok!
  Csak nincs vonzereje a magyar focinak!
  Ha visszaemlékszel a mi időnkben voltak hazai példaképek (Albert, Bene, Göröcs, Varga Z., Pusztai L., Ebedli, Dunai A., Bálint, Fazekas….stb.), akik miatt érdemes volt meccsre járni, és akivé a fiatalok akartak válni!
  Ma ilyen példakép nincs!!!!!
  Na most ezek hiányoznak! És hidd el saját tapasztalatból mondom a 12-14 éves korosztályban nagyon sok olyan gyerek van, aki a most sztároltaknál lényegesen jobban játszik, de nem érdekli a foci annyira, hogy azzal töltse az idejét!

 10. portas

  2013. február 12. kedd at 11:36

  magilla,

  Lehet ,hogy félreérthető voltam, de én egy pillanatig sem állítottam, hogy ma nincsenek tehetségek. Én azt mondom, hogy Kecskeméten nagyon régóta nem sikerült egyetlen meghatározó első osztályú képességű játékost kinevelni, míg korábban sokkal rosszabb feltételek mellett társadadalmi munkában dolgozó edzőknek sikerült, nemegy esetben. A teljesség igénye nélkül nem megbántva a kimaradókat Polyák, Csurka. Sanyi, Hájer Sanyi, Virágh bandi stb.
  Igen az említett nevek tényleg motiválhatták az embert akkor, de nem hiszem, hogy az kisebb motiváció, hogy egy Dzsudzsák , aki az általad felsoroltak többségéhez képest kisebb tudásu játékos, 1.2 milliárd forintot tud keresni 4 év alatt.

 11. portas

  2013. február 12. kedd at 12:34

  Elnézést Bandi, természetesen nagy betüvel.

 12. magilla

  2013. február 12. kedd at 13:02

  portas
  Számomra Dzsudzsák a rossz példa!!
  Az Ő példája arra jó, hogy egy európai szinten alsó középkategóriás játékosból egy jó menedzser, mit tud kihozni!
  Mert ugye Ő csupán az orosz bajnokságban (ahol most a pénz nem számít) ér annyit amennyit!!
  Ne mondja azt senki (hogy helyi példát mondjak), hogy egy Dzsudzsák= 50 Foxival!
  vagy 200 Balogh Bélával!
  Dzsudzsák a legrosszabb példa a focisták számára. Magyar szinten jónak mondható, de külföldön már nem kapkodnak érte! (max. kölcsönbe vinnék, mint a liverpool)
  A többiben teljesen osztom a véleményed!
  Én úgy vagyok vele, hogy majd akkor mondom valakire, hogy “hűdejó”ha folyamatosan bizonyít, és az idők folyamán fejlődik és nem visszaesik. Ezért nem vagyok elájulva Gréczi teljesítményétől sem!
  Mert ugye hasonló szitu volt:
  -Bertus
  -Urbán
  -Puskás
  -Tölgyesi
  és még lehetne sorolni a be nem vált ígéretességeket!

 13. ferujoe

  2013. február 12. kedd at 13:49

  portas, magilla!
  Egy fontos tényező.Ti más időben voltatok igazolt focisták, mint ami most van.A ti időtökben az iskola után lementünk a ház elé focizni, utána elmentünk egyedül edzésre, és este még rúgtuk egy kicsit a bőrt.A szüleink tették a dolgukat, dolgoztak valahol.Este megbeszéltük mi történt.
  Most mi van?A gyerek egész nap az iskolában van.Délután és este, ha a szülő megteheti elviszi őket edzésre- kiemelve elviszi, megvárja- és utána este még átveszik a plusz feladatokat.Ezt egy normális családra értem manapság.
  A mi időnkben mennyi volt egy napi labdaérintés a fent leírtak szerint?Nagyon sok.
  Most a szervezet edzéseken mennyi egy gyerek labdaérítése a miénkhez képest.Kevés.Ok okozat.Minél többször érsz hozzá egy labdához annál ügyesebb leszel.Gyakorlás az ösztönné válik.Az ösztön beidegződéssé és már labda biztosabb is vagy.Kiváncsi lennék arra a statisztikára, hogy egy magyar gyerek és egy brazil, vagy argentin kis srác mennyit foglalkozik havi szinten a focival.
  portas! A te idődből azért olyan sok NB-I-es kecskeméti focistát nem tudsz felsorolni.

 14. KecskemetiZONA

  2013. február 12. kedd at 14:00

  portas!

  Engem aztán nem bántasz meg, kapok ennél különbeket is. Csak azt nem tudom eldönteni, mit csináljak? Van akinek a fiatalokról alkotott véleményemtől akad csömöre, akad olyan a szakmázásomat nem szereti, Rózsa, Sallói meg Török fikázása pedig nekem nem fér bele az egyéniségembe. Szerintem azt az utat kellene követni, mindenki azt olvassa el ami neki tetszik, többit pedig figyelmen kívül kellene hagynia.

  FEKETE JÓZSI bácsi féle módszerek.

  Az általad említett edzésmódszer a KTE-t olyan magasra azért nem lendítette. Már az NBIII-tól is annyira pánikba estek, hogy Sz.Tóth Bandinak azonnali hatállyal felmondtak.

  Szebb idők akkor következtek, amikor a Pinzés időszakban Linka József lett a csapat szakmai felelőse. Olyan “saját nevelésű” játékosokkal, min Molnár, Sas, Dajka, Pisont, Szivics vagy Kuntics sikerült a második vonalban ellavírozni.

  Hiába volt a KTE-nek a volt KSC-s Török tanár úr által több helyről összeverbuvált, utánpótlás szinten első osztályba került csapata, még a Szivics féle történelemírásba is csak KSC és KLC nevelésűek kerültek be.

  Edzői fronton az általad említett Virágh András vihette volna tovább a hagyományokat, csak azt nem tudom hol voltatok amikor ikonotokat a messziről jött ember, Gabala mester “két lábbal” rúgta ki?

  További kérdéseidben egyetértünk.

  Plusz egy. Nem kellene mégis a FEKETE JÓZSI bácsi módszerein túllépni, és a szakmába, taktikába, ideológiába jobban belemélyedni?

  Hátha Kecskeméten is végre kitermelődne egy felnőtt válogatott focista.

  Ez a jövő történelemírójának nagy feladata.

 15. magilla

  2013. február 12. kedd at 14:09

  ferujoe
  Nem sok szükség volt az edzésekre!
  Iskola után ott volt a Temes tér, kabátok táskák a kapuk és már rúgtuk is bőrt vagy a gumi labdát!
  Hétvégén ott volt a máriavárosi állomás park ugyan ezen célból!
  De elég volt egy konzervdoboz vagy egy kavics a járdán, máris lehetett cselezni vagy passzolni!
  Mi általában szétrugdostuk a cipőinket és nem kinőttük!
  Azt mondod nem sok NBI-es focista volt a mi időnkben Kecskeméten
  Ez igaz! De abban az időben egy NBI-es csapat pár játékost igazolt egy szezonban!
  És minden csapatban voltak Jolly Jokerek, akiket megsem próbáltak igazolni!
  (Bene, Törőcsik , Nyilasi, Albert, Váradi,….stb.), de voltak Kecskeméten is olyan játékosok akiket igazoltak volna NBi-es klubok, de nem mentek!
  (pl. Erdeit a Fradi)
  De mondok három nevet (kecskeméti nevelést):
  Csurka, Vági, Beles
  Hol van most három ilyen játékos?

 16. KecskemetiZONA

  2013. február 12. kedd at 14:15

  Más fa@ával nem illik csalánt verni.

 17. ferujoe

  2013. február 12. kedd at 14:18

  Magilla!
  Az elejével egyetértünk.A három név akiket említettél, viszont több évtizedek eredménye, nem egy-két évé.
  A mostani viszonyok azért nagyon megváltoztak itt Magyarországon is, mint a világban is A hetvenes, nyolcvanas években hány idegenlégiós volt hazánkban?Most mennyi van?Ezek a focisták a magyar legények helyét veszik el, nem csak nálunk – mindenhol.

 18. magilla

  2013. február 12. kedd at 14:31

  ferujoe
  Az a három név a ’70-es évek vége, 80′-as évek eleje!
  Légiósok:
  Bálint, Fazekas,Nyilasi, Törőcsik és a “diszidensek”!
  Igen kevesebben voltak, mint most, de Ők minőségi csapatokban stabil játékosok voltak, és ez szerintem nem mindegy

 19. ferujoe

  2013. február 12. kedd at 15:13

  Akkor én is mondok egy szempontot…
  Napjaink előtt – vissza lehet menni bár meddig – volt e Kecskeméten válogatott focista.Itt most én utánpotlás szinten kérdezem.
  Ha valaki korosztályos válogatott, az azt jelenti ő bele tartozik Magyarország kb.20 legjobbjai közé, természetesen az adott születési évben.

 20. ferujoe

  2013. február 12. kedd at 15:20

  Nem véletlen írtam a 20 legjobb kifejezést.Hány focista van mostz NB-I-ben?500?
  Ha Kecskemét megtudná tartani értékeit, akkor itt több első osztályú focista lenne.Csak hát a lobbi, a burokrácia.Ki kenek az embere.Az érdekek most enm a kecskeméti ifistákról szól, mikor a csapat az NB-I-ben szerepel.
  A mi időnkben az ifi, serdülő nem az Újpesttel, a Fradival, Honvéddal focizott, hanem a Lajosmizsével Kiskunfélegyházával.
  A lehetőségek a kecskeméti utánpotlásnál is adodtak, csak nem élünk vele.

 21. portas

  2013. február 12. kedd at 15:23

  ferufoe,
  Nem vagyok biztos abban, hogy mondjuk a Korház utcában, vagy a kis falvakban is úgy zajlik a gyerekek napi élete ahogy leírtad, miközben lehet, hogy ott vannak a tehetségek.
  Talán meg kellene keresni a tehetségeket és azoktól nem pénzt kérni. Elég kevés milliomos csemetéből lett az utobbi időben nagy sztár, de még jómóduból sem.
  Fekete Józsi bácsit nem a módszerei miatt említettem, hanem az eredményei alapján.
  Egy Polyák Anti rengetegszer védet egy sokkal színvonalasabb NB 1-ben egy nagyon jó Pécsben. a Csurka Sanyi sem kiegészítő ember volt Fehérvéron. Egy Hájer Sanyi könnyen válogatott lehetett volna, ha nem sérül meg és utána nem a tanulást választja. Mielőtt valaki leírja Hájert nem a Józsi bácsi miatt, hanem a tehetsége miatt említettem.
  Azért Kunticsék előtt is volt a KTE nem egyszer NB 2-es. Arról már nem is beszélve, hogy a 70-es évek idején az NB 3-sa KTE tartalék csapata bajnok lenne a mai NB 3-ban.
  Nevetséges csapatok, nevetséges játékosok játszanak a harmad osztályba ahová a csapatokat úgy kell összeverbuválni.
  Azért nehogy már szégyenkezni keljen egy magyar játékosnak, azért mert egy orosz élcsapatból csak a Liverpool akarja kölcsön venni.
  Messzire jutottunk a szomorú valóságtól amit még mindig nem cáfolt senki sem, vagyis azt, hogy senkit sem sikerült komolyabb játékossá nevelni az utóbbi 15-20 évben.

 22. ferujoe

  2013. február 12. kedd at 15:53

  Az utóbbi öt évet leszámítva melyik osztályba szerepelt a Kecskemét?
  Másod, harmadosztályba.Az utánpotlás is mindig a nagy csapat árnyékában haladt a másod, harmad vonalban.Ez miért volt?Ebben sok minden közrejátszhatott.
  Bács-megye régen mindig le volt maradva az élvonaltól.
  Sajnos a sport a mai világban már lassan csak a jómoduk szórakozása lesz.
  Ha nem vagy benne nem tudhatod mit értek ezen.
  Egy Korház utcai kis gyereknek mond már meg, hogy mostantól kezdve 10éven keresztül heti 4-5 alkalommal ingyen focizhatsz a nagy KTE-ben, de kötelezően.Ezek a gyerekek mindig is a szorgalmukról voltak híresek.

 23. KecskemetiZONA

  2013. február 12. kedd at 17:08

  Mielőtt félre csúsznának a dolgok tisztázzunk valamit.

  Beles és Vági nem volt kecskeméti nevelés.

  Utánpótlás csapat a Piczés éra idején jutott fel először az első osztályba.

  “ferujoe” jól tudja a történelmet.

  Az itt elhangzottak csak kiragadott részletek.

 24. müllerpapa

  2013. február 12. kedd at 21:01

  Vági a Supkával jött a Honvédtól.

 25. magilla

  2013. február 12. kedd at 21:08

  müllerpapa
  Amikor Supka idejött(1982), akkor Vági a Rába ETO-nál volt

 26. KecskemetiZONA

  2013. február 12. kedd at 21:37

  Már bocs, de a bal lábas és a technikai zseni vagyis Vági és Drahos jött együtt a Bp. Honvédból.

  Supka egy következő történet.

 27. müllerpapa

  2013. február 13. szerda at 09:45

  ZONA:
  Nálad a pont !

 28. kecsofeco

  2013. február 13. szerda at 10:33

  milyen jól kibeszélitek dosso eltakarodását!!!

 29. magilla

  2013. február 13. szerda at 10:37

  Na most kapni fogom a pirosakat, de megkérdezem:
  Mi bajotok volt Dossoval?

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés

Hozzászólás

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..