kesport.hu

Dénes Gábor szerint a küzdelem fog dominálni a Pécs elleni meccsen

Kedden 18 órától a Pécs csapatát fogadja a másodosztályban szereplő Kecskemét a Magyar Kupa negyeddöntőjének visszavágóján. Az odavágón 69-63-ra a baranyaiak nyertek, így Csirke Ferenc tanítványai hat pontos előnnyel várhatják a kecskeméti összecsapást. A mérkőzésen 5 pontot szerzett az a Dénes Gábor, aki korábban a pécsieket is erősítette. A 31. születésnapját éppen tegnap ünneplő bedobó a BB1.hu megkeresésére elárulta, hogy küzdelmes mérkőzésre számít, természetesen kecskeméti továbbjutással.

– Hasonló mérkőzést várok, mint ami Pécsen volt. Akkor elsősorban a küzdelem dominált. Komoly dolog lenne, ha B csoportos csapatként bejutnánk a Final Four-ba, de ez a Pécs számára is nagy lehetőség. Szerintem abszolút kétesélyes a dolog, de azt várom, hogy nyerni tudjunk, legalább hét ponttal. Nem lesz egy túl szép találkozó, de nagyon bízom benne, hogy tovább tudunk jutni.

– Hogyan készültek, mi lehet a győztes taktika a Pécs ellen?
– Úgy gondolom, hogy taktikai szempontból az odavágóra is egész jól felkészültünk. Volt egy-két extra dobása az amerikai légiósuknak, illetve néhány könnyű kosarat is engedtünk nekik. Egy ilyen 60 pont körüli meccsen az ilyeneket nem szabad engedni, úgyhogy én azt hiszem, hogyha kevesebbet hibázunk, és jobb védekezést tudunk mutatni a külső dobóikon, akkor azt hiszem, hogy meg tudjuk nyerni a mérkőzést.

– Korábban a Pécs csapatában is szerepelt, dolgozik Önben plusz motiváció?
– Igazából többen is vagyunk, akik játszottunk Pécsen, még a szakmai stábot is beleértve. Olyan nagy pikantériája ennek a dolognak szerintem már nincsen, le szeretnénk győzni őket, ők is minket, ez így van rendjén. Biztos vagyok benne, hogy a mérkőzés után semmilyen negatív érzés egymással szemben nem fog maradni bennünk, szóval különös feszültség nem hiszem, hogy lesz ebben a találkozóban – mondta a BB1.hu-nak Dénes Gábor.

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés

Hozzászólás

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..