kesport.hu

Gyurkó Sándor: Szívből, lelkesedésből, tudásból a legjobb négy közé!

Csütörtökön 18 órakor a Messzi István Sportcsarnokban kezdi a negyeddöntőbe jutásért a küzdelmeket a Kádár Kecskeméti Röplabda Club a MAFC-BME-MAPEI csapatával. Három győztes mérkőzésig tart a párviadal. Ebből az alkalomból kérdeztük Gyurkó Sándort a hazaiak vezetőedzőjét.

– Csütörtökön, hazai pályán kezdjük a bajnoki negyeddöntők sorozatát a MAFC csapata ellen – kezdte a kecskemetiroplabda.hu-nak Gyurkó Sándor, a Kádár KRC trénere. Azt kell tudni az ellenfélről, hogy igazi play-off specialistának számítanak, hiszen az alapszakaszban nagyon sokszor alig-alig jönnek össze a játékosok. Tehát hatan-heten vannak. De a play-offra mindig összeszedik Budapestről az összes játékost, akik a MAFC-cal kapcsolatban voltak valaha is. Most pedig a Csepel megszűnésével három csepeli játékost is leigazoltak január utolsó hetében. Külföldről is hazajött egy játékos, akinek vége lett a bajnokságának. Úgyhogy mindenképpen erősebb MAFC-ra kell számítani, mint akiket legyőztünk kétszer is az alapszakaszban. A másik, ami főleg az idegenbeli mérkőzésünknek nehézséget jelent az, hogy az ő pályájuk egy nagyon kicsi, alacsony teremben van. Kis teremben nekünk tériszonyunk van. Ezt a sümegi mérkőzés vagy a Magyar Kupa mérkőzésünk a gyöngébbik MAFC csapata ellen bebizonyította. Egyszerűen nem találjuk a pályát. Mondom ezt annak ellenére, hogy az alapszakaszban Budapesten 3:0-ra sikerült nyernünk.

– Ami a mi csapatunkat illeti sajnos a hétvégén a Diákolimpia Országos Döntőjén két felnőtt kerettag is megsérült. A felnőtt csapat legponterősebb játékosa Pádár Krisztián hasizomsérülést szenvedett, több hetes pihenő vár rá. A Magyar Kupa négyes döntőjében remélhetőleg már fog tudni játszani. Tigyi Tamásnak pedig részleges bokaszalag szakadása lett. Bízunk benne, hogy ő hamarabb rendelkezésünkre fog tudni állni. Kevesen maradtunk, kilenc játékos van a felnőtt keretben. A juniorból talán egy-két játékost felhozok edzésekre és mérkőzésekre is, hogy azért legyen létszám. Igazából minőségi cseréket nem tudok hozni a junior keretből, hiszen onnan már akik minőségi játékosok és felnőtt szinten is jók – Pádár Krisztián, Török Roland, Fazekas Zsolt, Tigyi Tamás, Erki Milán, Cseh András – már eleve ott vannak a felnőtt keretben. Tehát eléggé leszűkült ezzel a változtatási lehetőségem, de megpróbáljuk szívből, lelkesedésből és legelső és legfontosabb sorban tudásból realizálni az ennek ellenére nagyobb esélyünket, mert akármilyen szakadozottak is vagyunk úgy gondolom mi vagyunk az esélyesei a párharcnak. De ezt csütörtökön, hazai pályán be is kell bizonyítani.

A mérkőzésre a belépő támogató jegy felnőtteknek 600 Ft, diákoknak, nyugdíjasoknak 300 Ft. Mindenkit szeretettel várunk a Messzi István Sportcsarnokba!

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés

Hozzászólás

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..