kesport.hu

Így állnak a kecskeméti fiú kosárlabdázók – körkép az utánpótlásról

Az utóbbi időben méltatlanul kevés beszámoló, hír látott napvilágot a fiú utánpótlás kosárlabdázókról. A korábbi években sorra szállították az edzők és tanítványaik az országos bajnoki címeket, a szakosztályvezetőt, idősebb Kégel Tamást kértük meg, hogy számoljon be, jelenleg hogy állnak a csapatok a bajnokságokban.

A kenguru csoportban Szabó László (A csapat) és Király László (B csapat) vezeti az edzéseket. Az ‘A’ jelzésű együttes a bajnokság felső ágában, míg a ‘B’ az alsóban érdekelt.

A gyerekcsapatokat szintén a Szabó-Király kettős vezeti, s ugyanaz a helyzet, mint a kenguruknál, az A-csapat a felsőházban, míg a B-gárda az alsóházban szerepel.

A serdülőknél Szabó Mihály és Bindics Gábor vezeti az együtteseket, mindkét csoport (A és B) az alsóházban küzdenek jelenleg.

A kadettoknál Ábel József edzi az A-csapatot, míg a B-keret Lakosa Zsoltnál tréningezik hétről-hétre. Ábel tanítványai a felsőházban, Lakosa kosarasai pedig az alsó ágon szerepelnek.

A junior korosztályban az Ábel József – Guóth Ádám edzőpáros készíti fel a kosarasokat, akik kiemeltek voltak, ám most mégis az alsóágon szerepelnek, de még a keresztjátékban bejuthatnak a döntőbe.

Legközelebbi fiú kosárlabda utánpótlás mérkőzések a hétvégén lesznek hazai környezetben. Szombaton 9 órától a juniorok a Szolnokkal mérkőznek, majd 16 órától a kadettok a Szombathellyel mérik össze erejüket. A helyszín a Bolyai Gimnázium tornacsarnokba lesz, a köztes időben leány utánpótlás mérkőzésekre kerül sor.

Hozzászólások

  1. KecskemetiZONA

    2013. február 13. szerda at 10:10

    Hűha?

    A nyilatkozóhoz egyetlen kérdés sem?

    Talán okosabbak lettünk volna.

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés

Hozzászólás

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..