kesport.hu

Hivatalosan is eldőlt, hogy az NB I/B-ben szerepelhet a KTE férfi kézicsapata

Hivatalosan is eldőlt, hogy a Kecskeméti TE férfi kézilabda csapata az NB I/B-ben indulhat a 2013/2014-es bajnokságban.

 

A lila-fehér klub vezetősége az NB I/B-re nevezett, s a Magyar Kézilabda Szövetség versenybizottsága jóvá is hagyta pályázatukat, így a második vonalban indulhatnak első évükben.

– Az utóbbi fél évben nagyon sokat dolgoztunk, hogy továbbra is legyen férfi kézilabda Kecskeméten – kezdte a kesport.hu-nak Apró Ferenc, a KTE kézilabda szakosztályának szakmai igazgatója. – A stabil utánpótlásbázis már megvan a Kecskeméti Sportiskolával való együttműködésnek is köszönhetően. Ezért is volt kiemelten fontos, hogy minél magasabb osztályban indulhassunk, hogy a gyerekek számára legyen jövőkép, motiváció. Külön öröm számunkra, hogy az MKSZ első évünkben a lehető legmagasabb osztályba sorolt bennünket, köszönjük a bizalmukat, szeretnénk fiatalos, eredményes és közönségszórakoztató játékkal meghálálni a gesztust. Köszönöm továbbá kollégáimnak és minden kézilabda szurkolónak a támogatást, együtt sikerült megcsinálnunk!

Apró Ferenc továbbá elmondta, hogy az edzőkeresés még mindig folyamatban van, de egyre inkább kezd körvonalazódni a tréner személye. Egyelőre konkrétumokkal nem kívánt szolgálni.

A Mezőkövesd – junior válogatott meccsen már a jövőbe tekintettek a KTE kézilabda szakosztály vezetői

“Nagyon örülök, hogy a kézilabda érdekében végzett állhatatos társadalmi munkával, diplomáciai kapcsolatok latbevetésével sikerült a szövetség illetékes vezetőit meggyőzni, hogy Kecskeméten a kézilabdának nem csak múltja, hanem jövője is van. A háttérben folyamatosan folyt – és folyik – a további támogatók megnyerése, ami a szilárd működést hosszabb távon biztosítja. A szponzorok között a nagyon fontos helyi vállalkozások mellett külföldi támogatók is lesznek. Itt szeretném megköszönni azt a sok anyagi és erkölcsi segítséget, amit az elmúlt időszakban a klub létrehozása során kollégáimmal helyi kézilabda rajongóktól, önkormányzattól, cégektől kaptunk. Külön köszönöm Abonyi Roland és Patyi Roland uraknak a hathatós anyagi szerepvállalást. Biztos vagyok benne, hogy a főként helyi fiatalokból álló csapatunk a támogatásokat igyekszik teljesítményében maximálisan meghálálni” – mondta el a szakosztály elnöke, Bozsik István a kesport.hu-nak a hírrel kapcsolatban.

A KTE 1911 elnöke, Dr. Kisjuhász Gyula portálunknak elmondta, hogy a jószándékú kezdeményezés és az őszinte, sportemberhez méltó hozzáállás meghozta gyümölcsét. Hozzátette, hogy örömteli számára az NB I/B-ben való indulás, s bizakodik benne, hogy a férfi kézilabdázók sok szép eredményt hoznak majd a lila-fehér egyesületnek. Ehhez, mint elnök minden segítséget meg fog adni, ahogy ezt tette idáig is.

A hírös városi alakulat a keleti-csoportban fog szerepelni. Érdekesség, hogy az előző szezonban a korábbi kecskeméti edző, Avar György csapata (Mezőkövesd) ebből a bajnokságból jutott fel az élvonalba.

Az NB I/B ezen ága nem mondható egyáltalán könnyűnek, hiszen olyan együttesek szerepelnek itt, mint a Balmazújváros, Törökszentmiklós, Nyíregyháza és Eger. Utóbbiban a volt kecskeméti játékos, Szabó Péter is a keret tagja.

A sorsolást a következő szezonra augusztusban fogják megtartani.

3 hozzászólás

 1. KecskemetiZONA

  2013. július 9. kedd at 17:24

  Nem kell itt LACAFA@ÁZNI, így kell ezt csinálni.

  A nyilatkozatok szimpatikusak.

  Bevallom, reménykedtem, hogy a nagy bejelentés a nöi csapattal együtt történik.

  Ha a KTE olyan izgalmas derbiket játszik, mint amiket ezek a folyamatos sejtelmes mondatok takarnak, a jegyüzérek nagyokat kaszálnak.

  Találjunk már egy mestert, és az NBI/B osztályhoz illő játékosokat!

  Gyanítom, szivacs kézisekkel nehéz lesz a felnőtt második vonal bajnoki dobogójának tetejét megcélozni.

  A kosarasok után a kézilabdázók már kiépített úton járhatnak.

  Szorítunk nekik.

  Többet, egyelőre nem tehetünk.

 2. Horror

  2013. július 9. kedd at 17:34

  Nyugi Zóna, menni fog!! Ellenben a vállalt társadalmi munkádra biztos igényt tartana a szakosztály!:) Amúgy meg a szivacskézisek is felnőnek egyszer – s a hitet erősíti, ha van perspektíva!:) A nyilatkozatokból nekem az sejlik ki, hogy itt nem rögtön bajnokság megnyeréséről van szó – hanem hosszú távú építkezésről!!

 3. KecskemetiZONA

  2013. július 9. kedd at 20:11

  Horror!

  Én nyugodt vagyok, csak a berkekből felém áramló, kételgetésre intő hangok elgondolkodtatnak.

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés

Hozzászólás

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..