kesport.hu

Boronkay Péter vezetésével érkeztek meg a magyarok a tereptriatlon vb-re

Július 13-án Hollandiában rendezik meg az ITU (Nemzetközi Triatlon Szövetség) tereptriatlon világbajnokságát. Az eseményen indul a magyar csapat is, köztük Poór Brigitta, az idei „Év extrém sportolója”, aki több nemzetközi versenyen is volt már a legjobb, valamint a kecskeméti Boronkay Péter (KMSE-Bátorfi Team) paratriatlon világbajnok is, aki szintén több extrém terepversenyen bizonyította kivételes akaraterejét és tudását.

A holland futam rendhagyó a sportág szakmai szempontjai szerint, hiszen lényegében síkon – igaz mély homokban – vezet minden pálya, csak a homokdűnék adnak némi szintet a versenyhez. Ennek ellenére nehéz küzdelemre lehet számítani, hiszen a sportág legjobbjai mellett az országúti triatlon és más terepsportok élversenyzői is rajthoz állnak.

A magyar csapat egyik legjobb férfi versenyzője Mester Bálint egy nagyon erős mezőnyben áll rajthoz. A kategóriájában jó esélyekkel indul Dezső Sándor, aki az elmúlt 20 év kiemelkedő multisportolója országúton és terepen egyaránt, Szabó Tamás, aki a magyar terepsport versenyek egyik legaktívabb szervezője és Tóth Viktor, aki megújította Magyarországon a sportágat és létrehozta az ország első tereptriatlon csapatát X2S TEAM néven.

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés

Hozzászólás

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..