kesport.hu

Egri és U19-es meccsek körüli csalások miatt tartóztatták le a KTE játékosát

A Kecskemét edzéséről elvitt B. Csaba mellett a legutóbb Egerben szerepelt N. Norbertet is őrizetbe vette gyanúsítottként hallgatta ki a Központi Nyomozó Főügyészség fogadási csalások gyanúja miatt. Utóbbit öt idei egri mérkőzés eredményének manipulálásával gyanúsítják, míg a kapusnak az EFC hét találkozója mellett három más csapatot érintő U19-es találkozót rónak fel. A dolog érdekessége, hogy B. Csaba nem is állt tavasszal az Eger alkalmazásában.

A Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) a fogadási csalások miatt folyamatban lévő újabb nyomozás keretében kedden újabb két labdarúgót őrizetbe vett, majd hallgatott ki gyanúsítottként.

A KNYF közleménye szerint N. Norbertet, az Egri FC volt futballistáját és B. Csabát, a Kecskeméti TE jelenlegi játékosát több rendbeli gazdálkodó szervezet dolgozója által, kötelességszegéssel és üzletszerűen elkövetett vesztegetés bűntettével, valamint több rendbeli gazdálkodó szervezet dolgozója kötelességének megszegésére irányuló vesztegetés bűntettével gyanúsította meg.

A megalapozott gyanú szerint N. Norbert idén április 26. és május 25. között összesen öt, míg B. Csaba március 23. és május 25. között összesen hét Egri FC által játszott NB I-es bajnoki mérkőzés, valamint három – más csapatot érintő – U19-es találkozó manipulálásában működött közre.

“N. Norbert a gyanúsítás közlése ellen panaszt jelentett be, érdemi vallomást nem tett, B. Csaba a gyanúsítás ellen panasszal nem élt” – olvasható a KNYF-nek az MTI-hez eljuttatott közleményében.

Április 26. és május 25. között az alábbi bajnoki meccseket játszotta az Eger:

KTE – Eger 3-1
Eger – PMFC 2-3
Pápa – Eger 6-1
Eger – Újpest 1-2
Honvéd – Eger 3-0

A felsoroltak mellett március 23. után az alábbi meccsekre került sor (a fenti öt mellett ebből vélhetően további két összecsapás érintett még a vád alapján):

Eger – Paks 2-2
FTC – Eger 4-0
Eger – MTK 0-3
DVSC – Eger 3-0
Eger – Kaposvár 1-0

Június elején hét embert, köztük korábbi élvonalbeli futballistákat fogott el a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság. A gyanú szerint egy bűnözői csoport anyagi ellenszolgáltatás fejében játékosokat, játékvezetőket vesztegetett meg, hogy élvonalbeli és utánpótlás-mérkőzéseket a számukra megfelelő módon alakítson, azokon a kért események, illetve a megfelelő eredmények szülessenek.

Június 12-én a Legfőbb Ügyészség ügyészi hatáskörbe vonta a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság által indított, fogadási csalásokkal összefüggő nyomozást, és a további eljárást a Központi Nyomozó Főügyészség hatáskörébe utalta. Az úgynevezett második futballbundaügy nyomozása során a két korábbi egri játékossal 13-ra nőtt a gyanúsítottak száma. A manipulációval érintett futballmérkőzések száma jelenleg 14.
Az első, már lezárult nyomozás után csaknem 50 gyanúsított ellen emeltek vádat tavasszal.

(MTI)

9 hozzászólás

 1. fopeti

  2013. július 16. kedd at 19:16

  Hát ezzel Borszéki beismerte h bűnös!!!
  Takarodjon a KTE-től!!!

 2. fopeti

  2013. július 16. kedd at 19:17

  Inkább legyen egy NB3-as csapatunk tiszta manipulálás nélkül mint egy bundás NB1-es!
  Bundakirályok nem kellenek ide!

 3. balogárpi

  2013. július 16. kedd at 20:35

  És hol vannak a többiek? Mert az azért nyilvánvaló, hogy ezeket a meccseket önmagában ez a két játékos nem tudta manipulálni. Ha ezek a meccsek mind bundásak voltak, itt még jó néhányan sárosak!

 4. fopeti

  2013. július 16. kedd at 20:42

  Szavo Rakoviccsal megbeszélte Borszéki meg Németh…nézd meg az elcsalt meccsek összefoglalóját.Szinte minden gólban benne volt amit kapott az egri csapat.A KTE elleni a legnyilvánvalóbb!

 5. 124

  2013. július 16. kedd at 21:58

  Érthetetlen!! De, lehet hogy ő a nyúl, akit be lehet dobni!!! Csak egy kis pont, aki feláldozható!!!

 6. apa65

  2013. július 17. szerda at 00:12

  Oké ha valoban bundáztak akkor a mocskos zöldek és a siofok mecsröl miért halgatnak lehet mondták Borszékinek ha bukta van vidd a balhét .Hogy lehet a többi klubba nincs olyan akit elkel vinni csaka tölűnk meg az egerből van pár klub a felsorolásban

 7. fopeti

  2013. július 17. szerda at 01:26

  Nem tudom ti hogy vagytok vele, de nálam kezd betelni a pohár, attól hogy minden nap benne vagyunk a hirekben…hol 2 havi fizu elmaradás van, hol az átláthatatlan igazolások, hol a komolytalanság amely sokmindenből fakad, a pénztelenség, az edzőkálvária, a bunda…

 8. balogárpi

  2013. július 17. szerda at 09:33

  Akkor Rakovic-ot sem kell leigazolni. :)
  Gondolom, az illetékesek dolgoznak azon, hogy ki legyen a KTE kapusa a nyitányon. Gondolom és remélem!

 9. Szem Szmól

  2013. július 17. szerda at 11:12

  Még másfél hónap van hátra az átigazolási szezonból.
  Kapus és csatár poszton erősítene a börtönválogatott.

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés

Hozzászólás

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..