kesport.hu

Kopornyik Zsolt számára nem idegen a kecskeméti közeg – interjú

Még csak egy napja van Kecskeméten, mégsem ismeretlen Kopornyik Zsolt számára a város. A férfi kézilabdázók frissen kinevezett edzője nagy kihívások előtt áll.

Nem rég érkezett a hírös városba. Milyenek az első benyomásai Kecskeméten?

– Korábban már voltam többször is a városban a Csurgóval, illetve az Orosházával. Továbbá tanulmányaimat is részben itt végzem, ugyanis az SZTE Jogi Karának kihelyezett tagozatára járok, s Kecskeméten is vannak óráim. Nagyon frissek még az élmények, hiszen kedden vált véglegessé, hogy a KTE-nél leszek edző. Jelenleg a feltérképezés fázisában tartok. Természetesen tudom, hogy mik a vezetőség alapelképzelései, így azt is, hogy főleg helyi fiatalokból álló gerincre épül a gárda. Ezek a srácok tavaly az NB I-es junior bajnokságban, illetve a végén az élvonalban is megmutatták magukat, így van már képem a játéktudásukról. Tovább el kell mondanom, hogy nagyon szimpatikus az itteni közeg. Ki kell emelnem Apró Ferencet, aki régi jó barátom, s mindent megtesz azért, hogy Kecskeméten a kézilabda fennmaradjon és fejlődjön.

Milyen célokat tűztek ki maguk elé?

– Elsősorban a csapat megerősítése, valamint a stabil NB I/B-s tagság a cél. Első évben szeretnénk bent tartani a gárdát a másodosztályban, emellett szisztematikusan beépíteni a fiatalokat, folyamatos fejlődési és játéklehetőséget nyújtani számukra.

Igazolások várhatóak-e?

– Kicsit el vagyunk késve az igazolásokkal, de nem olyan vészes a helyzet. Számításaim szerint 4-5 rutinosabb játékosra lesz szükségünk, s akkor biztos nem lesznek problémáink a bennmaradással. Vannak már nevek, akik szóba jöttek, de konkrétumokat még nem szeretnék mondani. Várhatóan a belső és kapus posztokon lesznek igazolások. Fiatal, motivált játékosokat keresünk, de természetesen a magot a helyiek fogják alkotni.

Mit üzenne a kecskeméti kézilabda barátoknak?
– Folyamatos fejlődés mellett szeretnénk egy szerethető, fiatal, látványos játékot bemutató csapatot kialakítani. A kezdet biztos nem lesz könnyű, hiszen a sorsolásunk is nehéz, illetve még össze kell érnie az együttesnek, fel kell venniük a felnőtt bajnokság ritmusát a srácoknak. A munkát elkezdtük, s reményeim szerint a bajnokság végére tudjuk teljesíteni az előre kitűzött céljainkat. Várunk szeretettel minden kézilabda barátot a mérkőzéseinkre!

Hozzászólások

  1. demi72

    2013. augusztus 8. csütörtök at 21:29

    Isten hozott Zsolt Kecskeméten , és kívánok neked hosszú és sikerekben gazdag munkát az ittléted során .
    Hajrá kecskeméti kézilabda !!!

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés

Hozzászólás

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..