kesport.hu

Bozsik István: Cél, hogy rászolgáljunk a bizalomra

Az egri kézilabdázók honlapja az új idény előtt interjúkat készít a leendő ellenfelek vezetőivel. A KTE-Altoterra csapatának elnökét, Bozsik Istvánt (képünkön a bal szélen) kérdezték a hevesiek.

Hogyan alakul a keret, kik alkotják idén a csapatot?

Az utánpótlás nevelése igen sikeres és színvonalas Kecskeméten, közel 200 fős utánpótlás bázissal rendelkezünk. Az elsődleges célunk az volt, hogy saját nevelésű játékosokkal vágjunk neki a bajnokságnak. Természetesen folyamatban van egy-egy rutinosabb, NB I-et megjárt játékos igazolása is, de a nevük még nem publikus.

A játékosok új edzővel dolgoznak majd. Mit tudhatunk róla?

Kopornyik Zsolt szakmai garanciát jelent számunkra. Egy igen energikus, fiatal, képzett edző, nagyon sokat dolgozik a csapattal és a csapatért. Csurgón a felnőttek másodedzője volt, ezenkívül a magyar junior válogatott másodedzője, bízom benne, hogy eredményes lesz a közös munka.

Mennyire ismeri az NB I/B keleti csoportjának mezőnyét?

A szakmai igazgató és a vezetőedző nyilván jobban ismeri a csapatokat, mint én. Azt viszont hallottam, hogy a Balmazújváros és az Eger esélyes a dobogóra.

Mikor kezdték a felkészülést, milyen edzőmérkőzéseket szerveztek a csapatnak?

Augusztus elején kezdtük az alapozást, ennek részeként egy hetet töltöttünk Törökszentmiklóson. A felkészülési meccsek ma kezdődődnek, az NB II-es Kalocsát fogadjuk. (A mérkőzésen 30-27 nyert a Kecskemét.) Kíváncsian várjuk mindannyian, kiderül, hogyan tudnak a játékosaink csapatként játszani.

Mi a cél az idei bajnokságban?

A háromszoros aranylabdás Lionel Messi egyszer azt mondta, az a célja, hogy még jobb focista legyen. Én is hasonlóan tudok nyilatkozni a csapatunkról. A legtöbb fiú a húszas évei elején jár, gyorsak és egy-egy helyzet megoldásában is jók, de rengeteget kell még tanulniuk, és rutint kell szerezniük. Ez nem megy egyik pillanatról a másikra, de remélem, az idei bajnokság alatt sokat fejlődnek majd az összecsapások során. Egyelőre nem a dobogós helyekért küzdünk, a biztos bennmaradás a cél. A kollégáim rengeteget dolgoztak azért, hogy a kecskeméti kézilabda megmaradjon, s hogy az utánpótlás se vesszen kárba. Valószínűleg ezt méltányolta a szövetség, hiszen hivatalosan lejjebb kellett volna indulnunk. Mindent megteszünk majd azért, hogy az idei szezonban rászolgáljunk erre a bizalomra.

(handballeger.hu)

2 hozzászólás

 1. KecskemetiZONA

  2013. augusztus 29. csütörtök at 18:48

  Részemről a bizalom maximális.

  Manapság komoly szakemberek példálóznak a kézilabdázókkal.

  Legyen az akár akadémia működtetés, mondják, a kézisekhez hasonlóan kell csinálni.

  Bízom benne, a kecskeméti új egyesület megbírkózik a magas követelményekkel.

 2. Horror

  2013. augusztus 29. csütörtök at 21:09

  Tetszik az irány, jó lesz az elképzelés! Jó volt az edző meccs is, van tartás a fiúkban.Meglepően sokan voltak kint, van kíváncsiság a sportbarátokban! :)) A siker-amihez hosszú út fog vezetni és sok munka – receptje egyszerű: helyi nevelésű fiatalokra történő építkezés,átlátható viszonyok, takaróelv, célirányos finanszírozás, tartós bizalmi kapcsolat a szponzorokkal, s egy lelkes, jó szakmai ismeretekkel bíró edző, valamint korrekt, diplomáciai kapcsolatrendszer. Ez elég egyszerűnek tűnik, viszont ebben sok munka lehet és hosszú távon ezek nélkül nincs siker!
  Hajrá Kecskemét – Altoterra Férfi Kézilabda !
  Igyekezzetek a bizalmat meghálálni, s példaként szolgálni más sportágak számára is!
  Sokan bíznak Bennetek!!

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés

Hozzászólás

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..