kesport.hu

Új játékos és új szponzor is érkezett a KTE-Duna Aszfalt csapatához

Noha már javában zajlik a felkészülés a kosarasoknak, a pénteki nap az eddigieknél is fontosabb az előttünk álló szezont tekintve. Az esti, 19 órakor kezdődő, első edzőmeccs előtt több fontos bejelentést is tettek a klub vezetői: egy szerb erőcsatárral és egy új szponzorral bővült a KTE-Duna Aszfalt családja.

A sajtótájékoztató kezdetén Homoki Tamás, a klub tulajdonosi tanácsának elnöke ragadta magához a szót, megköszönve a város és a kecskeméti szurkolók előző idénybeli támogatását. Homoki kiemelte, hogy teljesítették a vállalt célt, azaz – veretlenül – visszajutottak az első osztályba, ahova a KTE tudása és hagyománya alapján tartozik. A vezetőség a minimális célt a biztos bennmaradásban határozta meg, ám mint Homoki Tamás fogalmazott, annak teljesülése esetén sem dőlhetnek hátra, a rájátszást érő helyek egyikén szeretnének végezni. A sportvezető elmondta nagy jelentőséget tulajdonítanak annak, hogy az együttes saját utánpótlására építsen, majd külön megköszönte a nyáron Sopronba szerződő Dénes Gábornak a csapat irányába tett példamutató hozzáállását.

A gárda szakmai igazgatója, Sztojan Ivkovics is az utánpótlásban látja a csapat jövőjét, így tervei szerint minden meccsen három-négy akadémista is ott lesz a keretben. A magyar válogatott szövetségi kapitánya továbbá arról is beszélt, hogy – a klubbal és a szövetséggel egyeztetve – tíz napra Szlovéniába utazik, ahol a montenegrói válogatottat segíti munkájával az ott rendezendő kontinensviadalon.

ktekk_sajttáj 3

Sörös Jenőnek, a csapatot működtető gazdasági társaság ügyvezető igazgatójának jutott a megtisztelő feladat, hogy bejelentse egy új játékos szerződtetését. A 33 esztendős Ivan Stefanovics a román bajnokságban szereplő Nagyvárad együttesétől érkezik a távozó Dénes Gábor helyére. A szerb erőcsatár az elődöntőig jutott előző csapatával, amelynek minden meccsén szóhoz jutott, átlag 20 percet töltve a parketten. Sörös örömét fejezte ki, hogy a nyár folyamán számos játékos (Jakab Péter, Brenner Krisztián, Pongó Máté, Pongó Martin, Mészáros Máté, Wittmann Krisztián) érdekelt volt a válogatottaknál.

Az ügyvezető igazgató ecsetelte a felkészülés menetét: pénteken este 19 órakor játsszák első edzőmeccsüket (a Szeged lesz az ellenfél), vasárnap pedig ők utaznak a Tisza-partra. Szeptember 3-án a Paksot fogadják, majd Siófokon a Zalaegerszeg meghívására játszanak. Szeptember 12. és 14. között Nyíregyházán szerepelnek felkészülési tornán, a rá következő hétvégén pedig a Morgen Ferdinánd Emléktornán lépnek parkettre Pakson. Az utolsó edzőmeccsre szeptember 28-án kerül sor, ám az ellenfél kilétét egyelőre homály fedi. A bajnokság várhatóan október 4-én, a Kaposvár elleni hazai meccsel kezdődik a KTE számára, ám a végleges menetrend csak a jövő heti programegyeztető után alakul ki.

A végére is maradt örömteli hír, hiszen Sörös Jenő bejelentette, hogy együttműködést kötöttek Magyarország jelenleg második legnagyobb ásványvízgyártó és forgalmazó vállalatával, a Lajosmizsén tevékenykedő Magyarvíz Kft-vel, amelynek képviseletében Balog Zoltán kereskedelmi és marketing igazgató mondott pár szót.

A sajtótájékoztató írásos kivonatát a klub hivatalos honlapján olvashatják.

2 hozzászólás

  1. redmiller

    2013. augusztus 30. péntek at 17:29

    “Horváth Zoltán Emléktornán lépnek parkettre Pakson “…
    Talán Morgen Ferninánd Emléktornán…. A fent említett ugyanis Szombathelyen szokott lenni és a Falco rendezi…

  2. Pingback: A 2013-es év fontosabb eseményei – év végi összefoglaló 2. rész

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés

Hozzászólás

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..