kesport.hu

Hírös Cup nemzetközi férfi utánpótlás kézilabda tornának ad otthont Kecskemét

Kecskeméten első, de a szervezők reményei szerint nem utolsó alkalommal rendezik meg a Hírös Cup nemzetközi kézilabda tornát, amelyen négy nemzet ’96-’97-es születésű tehetségei mérik össze tudásukat. A háromnapos rendezvény minden összecsapása díjtalanul tekinthető meg a Messzi István Sportcsarnokban.

A magyar csapat jelenleg a 2014. nyarán, Lengyelországban megrendezésre kerülő Európa-bajnokságra készül, s ez a négyes torna remek alkalom a szakmaim stábnak, hogy felmérje a játékosok tudását. Az Eb-selejtezők január 9. és 12. között lesznek Berlinben.

A házigazda, és a világ elithez tartozó Németország, az utánpótlásban ugrásszerűen fejlődő és a legutóbbi Európa-bajnokságon 5. helyen végzett Portugália, és a sötét lóként számon tartott Finnország lesznek ellenfeleik a kvalifikációs sorozat során.A csoportból az első két helyezett jut tovább a kontinensviadalra.

Az ifjúsági válogatott a felkészülés utolsó fázisában edzőtáborozik Kecskeméten, s a Hírös Cup nemzetközi torna keretében mérkőzik a francia, lengyel és orosz csapatokkal. Ezt követően Szigetszentmiklóson csapnak össze a horvát válogatottal december 27–29. között. Végül pedig a kecskeméti edzőtáborból (január 2 – 8.) utaznak majd Németországba.

A felkészülés alatt a bő keret 28 tagú, azonban az összetartásra 19 fő érkezik, és ebből 16-an utazhatnak majd a tét mérkőzésekre. A játékosok egy része fiatal koruk ellenére már bemutatkozott a magyar első osztályban (Juhász Ádám – Tatabánya, Ligetvári Patrik – MKB Veszprém, Bartók Donát – Tatabánya ). Sajnos kecskeméti nevelésű, vagy éppen a városban játszó játékos nincs a bő keretben sem.

Meghatározó szerepet játszanak az utánpótlás-bajnokságban, és az NBI/B–s felnőtt bajnokságokban is. Ezentúé Ligetvári Patrik személyében a Bajnokok Ligájában is avatott fiatalt már a nemzeti csapat. A szakmai stábot a 297–szeres válogatott, Gyurka János szövetségi kapitány, illetve Kopornyik Zsolt másodedző irányítja. Utóbbi a hírös városiak számára már ismerős, hiszen a KTE-Altoterra vezetőedzője is. A szervező bizottság vezetője Apró Ferenc, a lila-fehérek szakmai igazgatója.

kopornyikcikkbe

A Magyar Kézilabda Szövetség külön standdal fog készülni az érdeklődők számára, ahol értékes ereklyéket vásárolhatnak majd meg a kilátogatók.

Mérkőzések

12.19., csütörtök

16:00 Franciaország – Oroszország
18:00 Magyarország – Lengyelország

12.20., péntek

16:00 Lengyelország – Franciaország
18:00 Oroszország – Magyarország

12.21., szombat

11:00 Oroszország – Lengyelország
13:00 Magyarország – Franciaország

Helyszín: Messzi István Sportcsarnok (6000 Kecskemét, Olimpia utca 1/A)

A MÉRKŐZÉSEK MEGTEKINTÉSE DÍJTALAN!

2 hozzászólás

  1. Pingback: Gyurka János és Apró Ferenc propagálta a nemzetközi kézi tornát a DigiSporton

  2. KecskemetiZONA

    2013. december 12. csütörtök at 19:20

    A beígért teltház esetén Apró úr tiszteletére egy óriás pezsgőt bontanék.

    Az említett három éven belüli NBI-be jutást, bónuszként plusz eggyel honorálnám.

    Az a továbbjutást jelentő első vagy második helyet pedig majd kiszurkoljuk valahogy.

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés

Hozzászólás

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..