kesport.hu

Törös Károly utánpótlás-kapitány lesz a kecskeméti úszók vezetőedzője

Az új megbízatásról szerdán számolt be Szabó Tünde, a honi sportági szövetség (MÚSZ) főtitkára az MTI-nek. A Dél-Afrikából tavaly hazatért szakember egyelőre marad az utánpótlás irányítója is, és viszi tovább feladatait a negyedéve elindított Jövő bajnokai elnevezésű tehetségkutató, -kiválasztó programban is.

„Ő érzi, és majd tapasztalja meg, hogy mindkét területet tudja-e párhuzamosan vinni, aztán majd dönt – jelentette ki a főtitkár. – Mindenesetre nagy luxus lenne őt az irodaasztal mögött hagyni, hatalmas szaktudására a magyar úszósportnak közvetlenül is szüksége van, ezért is öröm, hogy vezetőedzőként kap megbízást Kecskeméten.”

„Szeretnék magyar olimpiai bajnokot kinevelni – nyilatkozta Törös Károly –, és úgy érzem, mindkét poszton helyt tudok majd állni. A két éve átadott gyönyörű kecskeméti uszodában minden feltétel adott a minőségi munkához, az eredményességhez.”

Törös Károly – akit Kiss László, a felnőttválogatott szövetségi kapitánya hívott haza – az elmúlt évtizedekben a Dél-afrikai Köztársaságban számos nagy sikert ért el versenyzőivel, leghíresebb tanítványai közül Sarah Poewe világbajnok, Natalie Du Toit pedig ötszörös paralimpiai bajnok lett.

2 hozzászólás

  1. Pingback: A jövőt kémlelve – beindult a sikergyár a kecskeméti úszóknál

  2. Pingback: Törös Károly visszatért Kecskemétre – kesport.hu

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés

Hozzászólás

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..