kesport.hu

Az OB-ra hangolódtak a KRVSE vívói és öttusázói

Május 17-18. között Békéscsabán rendezték az Olimpici GP párbajtőr versenysorozat, országos bajnokság előtti állomását, amelyen a hírös várost a Kecskeméti Repülő és Vívó SE versenyzői képviselték.

Vasárnap a serdülő versenyen Bezzeg Levente tőle egyáltalán nem megszokott módon, a csoportmérkőzéseken nem is nyert asszót, csak az egyenes kieséses táblán nyerte első asszóját, majd a versenyt végül megnyerő Andrásfitól kapott ki 15/10-re.

Hegedűs László a csoportban nyert két asszót, de a táblaasszóban szintén elvérzett.

Reznicsek Krisztián hosszú betegeskedés után visszatérve nyert asszó nélkül fejezte be a versenyt.

Hegedűs László 47., Reznicsek Krisztián 60., Bezzeg Levente 63 lett.

Szombaton az újonc versenyen Válik Ferencnek jól kijött a lépés, hiszen az első körben 3, a második körben 4 nyert és 2-2 vesztett asszóval 31-ikként várta a folytatást.

Az első táblaasszóját agresszív ellenfele ellen meglehetősen kiélezett küzdelemben, 15-14-re nyerte, majd meglepetésszerű 15-13-as győzelmet aratott a rangsor második MTK-s vívó felett a 16 közé jutásért. A 12 közé jutásban először egy Vasasos vívó állta útját, de a vigaszágon békéscsabai ellenfelét 15-13-ra verve beküzdötte magát a legjobb 12 közé.

A 8 közé kerülés is csak egy karnyújtásnyira volt. Az asszó közepéig nagyjából egál volt a küzdelem, de 9-9-nél három tusos hátrányba került, amit nem sikerült lefaragnia így Honvédos ellenfele 12-15-re nyerte az asszót.
Ezzel a tizenkettedik helyezéssel nem csak saját legjobb eredményét érte el, de férfi párbajtőrben kecskeméti versenyző nem jutott még idáig soha, sőt 16 közé is csak neki sikerült eddig!

A június közepén Balatonfüreden rendezendő OB előtt június 7-én, a Református Gimnázium tornacsarnokában a KRVSE házi vívó versenye kerül megrendezésre, amely az első kecskeméti öttusa verseny vívó versenyszáma is lesz egyben Barna Zsófinak, Bezzeg Leventének, Hegedűs Lászlónak és Válik Ferencnek.

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés

Hozzászólás

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..