kesport.hu

Vanó Sándor elégedett a Híd SC őszével – a bajnoki címre hajtanak

A megyei futballban is a felkészülésé a főszerep, így ebben az időszakban igyekszünk több csapat edzőjét is megszólítani oldalunkon. Nagy Lajos (Városföld) és Márton Pál (KLC) már beszélt a csapataik előtt álló feladatokról, ezúttal Vanó Sándort, a megyei élvonalban második helyen telelő Híd SC mesterét kerestük meg, aki készséggel válaszolt kérdéseinkre.

A második helyen telel a csapat, hogyan értékelné az őszi szezont?

Nyáron  6 játékosunk (Sibalin, Lógó. Koch, Vata, Herczeg és Várnagy) távozott, akik szinte valamennyien alapembernek számítottak. Sajnos az ifjúsági csapatban még nincsenek olyan kaliberű játékosaink, akik úgy tudták volna pótolni a távozókat, hogy ne legyen jelentős visszaesés az eredményességbe, így új igazolások után kellett néznünk, méghozzá olyan megfontolással, hogy fiatalítani kívántunk. Őszi teljesítményünket nézve, igazolásaink jól sikerültek. Szöllősi (aki nem mellesleg 20 góllal vezeti a góllövő listát), Szentgyörgyi és Kovács remekül illeszkedtek az újraformált együttesbe, de  nem okozott csalódást  Novotnik, Nébl és Follárdt sem.  Jóleső érzéssel mondhatom, hogy nagyon hamar CSAPAT lett a csapat.  Az őszi ezüstérmet, egy nagyon szép eredménynek tartom, még akkor is, ha 3 vereség is becsúszott. Jó azt visszahallani, hogy tetszetősen  és sportszerűen játszik a Híd SC. Utóbbi számomra külön szívügy és büszke vagyok, hogy zsinórban  négyszer érdemeltük ki a legsportszerűbb csapat  címet.  Az, hogy akár bajnokesélyesnek is számítunk, igencsak megsüvegelendő, mert  nagyon sokszor elég mostoha körülmények között tudunk készülni a mérkőzésekre. Az infrastruktúrában bizony van mit tennünk, hála a TAO adta lehetőségeknek, van esély a fejlesztésekre. Ha  a nagyobb múltú egyesületekhez mérten lassabban is, de fejlődünk ezen a téren is. Komoly eredménynek tartom, hogy 70 utánpótláskorú focistánk van,  80 százalékuk nagybaracskai és csátaljai  fiatal. Ez az egyesületnél dolgozókat arra kell kötelezze, hogy akarjon fejlődni és fejleszteni, és ne csak frázisok hangozzanak el. A magyar fociban abból már van sok.  Nekünk itt van a magyar foci, nekünk  itt kell nem “okosnak”, hanem tevékenynek lenni.

Mikor kezdték a munkát, mennyi felkészülési meccset terveznek?

A felkészülést január 12-én kezdtük el, ami a február 28-i bajnoki mérkőzésig 7 hetet jelent, heti 4 – 5 edzéssel. A felkészülés első részében teremben és a szabadban felváltva edzünk, de szerepel a programban például spinning is. Lekötött felkészülési mérkőzéseink megvannak, január utolsó hétvégéjén már játszani szeretnénk, de még  várjuk a megkeresett csapat visszajelzését.

Várható mozgás a keretben?

Új igazolást nem tervezetünk, viszont Vata Zalán jelezte, hogy szeretne visszatérni hozzánk, akit szívesen fogadunk. Rajta kívül öt U 21-es  játékosunk,  Aladics, Ferenczi, Bleszity, Farkas és Várhalmi kapnak lehetőséget.

Milyen tavaszra számít, hogy látja a bajnoki esélyeket?

Tavasszal nagy lesz a versenyfutás bajnoki címért, illetve a dobogós helyezésekért. Véleményem szerint, bár lépés előnyben van a remek Kiskunfélegyházi HTK, több csapat is harcban lesz a bajnoki címért. Azon dolgozunk, hogy mi is ott legyünk és a végén nagyot ünnepelhessünk.

 

A Híd SC eddig lekötött edzőmeccsei:

02.04. (szerda), 18.00: Sükösd – HÍD  SC

02.06. (péntek), 18.00: Soltvadkert – HÍD SC

02.15. (vasárnap), 14.00: Kakasd – HÍD SC

02.21. (szombat),  14.00: HÍD SC – BLSE

3 hozzászólás

 1. KecskemetiZONA

  2015. január 17. szombat at 10:27

  A magyar fociért ezen a szinten is sokat lehet tenni.

  Mondjuk azzal, hogy a bajnokcsapat fel megy a magasabb osztályba.

  Vajon, ha a Híd SC-nél a nagy ünneplés a dobogó legfelsőbb fokával párosul, vállalják-e az NB III osztályt?

 2. Pingback: Elkezdődött az átigazolási időszak a megyei focistáknál

 3. Pingback: Külön spinning edzéseket is vezényelnek a Híd SC-nél – videó

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés

Hozzászólás

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..