kesport.hu

Elhalasztották a haltelepítést a Szikrai Holt-Tiszán

Elmaradt az erre a hétre tervezett haltelepítés a Szikrai Holt-Tiszán. A Bács-Kiskun Megyei Horgászegyesületek Szövetsége a Tisza vízszintjének emelkedése miatt nem kockáztat. Ha a gátak ugyanis nem bírják ki a terhelést, akkor a holtágba telepített halak könnyen kiúszhatnának.

Az idei első telepítés során 25 mázsa pontyot engedett be a Bács-Hosz a Kiskunsági és Fűzvölgyi öntözőcsatornába. A szövetség elnökétől, Kovács Sándortól megtudtuk, ennek költségét a területi, napi, heti és éves jegyek bevételéből gazdálkodják ki, vagyis minél többen és többször váltanak engedélyt, annál nagyobb összeget fordíthatnak a halak pótlására. Terveik szerint a telepítés ezen a héten a Szikrai Holt-Tiszán folytatódott volna, azonban a Tisza vízszintjének emelkedése miatt ezt nem merték vállalni. A 2013-as árvíz idején megrongálódott zsilip helyett ugyanis még ma is az akkor ideiglenesen megépített gátak védik csak a holtágat, máig sem épült helyettük új. Azt, hogy ezek mennyire stabilak, meg tudják-e védeni a hullámteret egy nagyobb vízszintemelkedés esetén, nem tudni, így a haltelepítéssel egyelőre még vár a Bács-Hosz – számolt be a KTV csütörtöki híradója.

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés

Hozzászólás

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..