kesport.hu

Újabb világbajnoki címre tör a kecskeméti jiu jitsus

A kecskeméti kötődésű jiu jitsu versenyző, Szűcs Kristóf az év elején Brazíliában és Amerikában járt, hogy még tovább fejlessze tudását. Az eredmények őt igazolják.

Mióta űzöd a Jiu Jitsut? Más harcművészeti ágat is próbáltál már ezt megelőzően, vagy emellett?

– 10 éves koromban kezdtem el, eleinte a tradicionális ju jitsuval ismerkedtem meg a Tatami Centrumban, később jártam cselgáncsra, birkózásra, végül a brazil Jiu Jitsunál kötöttem ki.

Ha jól látom most Pesten edzel, de a kecskeméti Tatami Centrumhoz is tartozol. Hogy van ez kapcsolódás pontosan?

– A Tatami Centrum volt az első klubom, itt tanultam meg az alapokat, és a mai napig is rengeteg segítséget kapok innen. Most elsősorban Pesten edzek, az MTK Budapest igazolt jiu jitsu versenyzője vagyok, de kecskeméti gyökereim lévén, amikor időm engedi, itthon is be szoktam menni edzeni.

2015 igen sikeres eddig, több aranyat is szereztél. Milyen versenyek voltak ezek pontosan?

– Az év első fele nem éppen a versenyeredményekről, inkább a személyes fejlődésről és a felkészülésről szólt. A legjobb körülmények között edzhettem hónapokon keresztül Brazíliában és Amerikában, többek közt ennek köszönhetően most jönnek az eredmények. Szeptemberben egymás utáni héten Splitben és Belgrádban is nyertem, majd a Nyílt Ázsia Bajnokságról, Tokióból is sikerült elhoznom az aranyat! Múlt hétvégén pedig Londonban léptem tatamira, ahol szintén sikerült a nehézsúlyúak közt az első helyet elérnem.

Lesz-e még fontos megmérettetésed az idén?

– Természetesen lesz, mondhatni a java még hátra van. Most hétvégén Szlovéniában indulok egy szintfelmérő nemzetközi versenyen, amit novemberben egy párizsi Európa-bajnokság és egy thaiföldi világbajnokság követ majd. Ezen kívül lesz még pár kisebb verseny itthon, illetve a környező országokban.

Ki a példaképed? Mik a céljaid a jövőre nézve?

– Nincs számomra olyan aki a „példaképem” lenne, viszont van több ember is, akikre különböző okokból felnézek, és abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy az edzőimnek és barátaimnak mondhatom őket. Tényleg kivételes, hogy nap mint nap a közelükben lehetek. A célom mindenképp, hogy magas szinten folytassam a versenyzést, szeretnék ismét világbajnok lenni, hosszútávon pedig edzősködéssel foglalkozni.

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés

Hozzászólás

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..