kesport.hu

Hat akadémista a válogatott kiválasztón

Október elején rendezték a 2002-es születésű kosaras lányok kiválasztóját Szolnokon.

Ádám Judit, az egyik résztvevő játékos beszámolója:

“Négy csapattársammal (Balogh Noémi, Benkovics Boglárka, Monus Laura, Tasi Rebeka) együtt vettem részt ezen a programon, ami lényegében egy edzésből álló. (Ötödik társunk, Király Krisztina egy korább kiválasztón vett részt.)
Tizennégyen próbáltunk eleget tenni a megfigyelők kéréseinek több, kevesebb sikerrel. A légkör barátságos volt és abszolút nem stresszeltek minket. Másfél óra alatt felmérték a képességeinket labdavezetésben, támadásban, védekezésben, illetve a dobótechnikánkat is megnézték. Nekem ez volt az első kiválasztóm, és nagyon tetszett. Szerencsés Tamara személyében – aki szolnoki testvércsapatunk játékosa – még ismerőssel is találkoztunk.”

Hogy éreztétek magatokat a kiválasztón?

Minus Laura: Jó volt, csak kicsit ideges voltam. Próbáltam jól teljesíteni, és remélem valamennyire sikerült is.

Benkovics Boglárka: A többi csapatból a lányok és az edzők is kedvesek voltak. Emellett a tornaterem is tetszett, ahol edzettünk.

Tasi Rebeka: Nagyon jól éreztem magam. Mindenki kedves volt, az edzők és a többiek is. Örülök, hogy részt vehettem egy ilyen kiválasztón.

Balogh Noémi: Jól éreztem magam. A feladatok pedig nem okoztak nehézséget.

Hozzászólások

 1. KecskemetiZONA

  2015. október 30. péntek at 17:22

  Gratulálunk a lányoknak, egy ilyen válogatóra nem lehet “csak úgy” bejutni.

  Na, és az elmúlt héten volt Nagykőrösön egy három napos nemzetközi Pityke kosárlabda kupa, ahol a fiaink, lányaink, szakembereink taroltak. Két első hely, Király László, ifj.Tóth Viktor legjobb edző, meg egyéb nyalánkságok, ezüst és bronz formába öntve.

  Mióta kisöpörtek bennünket a foci NBI-ből több időm jut utánpótlás meccsekre járni, így jutottam el a szomszéd fellegvárba. Minimum, hogy nem bántam meg, színvonalas rendezvénynek lehettem szemtanúja, megtapasztalhattam, szerény nemzetközi eredményei ellenére miért olyan népszerű a kosárlabda. A menők ha visszavonulnak kosárlabda sulit vagy akadémiát alapítanak, mint ahogy például Kiss Lenke aki valaha volt Európa legjobbja, Dávid Kornél az NBA első magyar játékosa, vagy Béres Tímea, aki szintén feljutott Európa csúcsára, akadémiájával a Mercedest népszerűsíti.

  Utánpótlás szinten miért lenne másként, a szurkolók, szülők itt is túlfűtöttek, láss csodát, ha igazuk volt a játékvezetők elismerték, és meglátásukat ítéleteiknél figyelembe vették, a gyerekek lelkesedése talán még a felnőtteken is túl tett, a csapatok között nézeteltérések akadtak, amit a találkozó végén úri emberek módjára rendeztek, a sportszerűség egyébként is minden együttesnél alapkövetelmény volt, az eredményhirdetés pedig felejthetetlenre sikeredett.

  Engem legjobban az fogott meg, amikor a fehérvári lányok a kispadon, társaik a lelátón együtt énekelték:

  “…micsoda mámor, mikor csapatomat kosarazni látom.”

  Vagyunk ezzel így néhányan.

  Gratuláció jár a rendezőknek, és az összes résztvevőnek, legyen az lengyel, horvát, román, vagy magyar nemzetiségű.

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés

Hozzászólás

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..