kesport.hu

Gereben Líviát és Béres Tímeát is köszöntötték

A júliusi, tbiliszi Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon érmes helyezést elért sportolókat köszöntötték a MOB székházában hétfőn délelőtt.

Jelen volt a kecskeméti Gereben Lívia válogatott kosárlabdázó, és a MOB által a kosárlabdacsapat mentorának felkért Béres Tímea is.

A magyar fiatalok atlétika, judo, kerékpár, kézilabda, kosárlabda, tenisz, torna és úszás sportágakban mérték össze felkészültségüket Európa válogatottjaival. A nemzetek éremhalmozásában Magyarország negyedik lett.

Borkai Zsolt köszöntőjében kiemelte, hogy a MOB számára nagyon fontos az utánpótlás-nevelés támogatása, a szervezet kiemelt figyelemmel kíséri a korosztályos eredményeket. Ahogy fogalmazott: “a magyar olimpiai mozgalom az utánpótlás-eredményekből tud meríteni a jövőben.” Hozzátette: “a grúz fővárosban elért eredmények, az éremtáblán elfoglalt negyedik hely is a magyar sport erejét mutatja”.

A MOB elnöke a korábbi EYOF-okra visszatekintve arról beszélt, hogy számtalan olyan világhírű élsportoló került ki az utánpótlás-korosztályból, akik korábban részt vettek és eredményesen szerepeltek az ifjúsági olimpiai fesztiválon.
Az elnök végül köszönetet mondott a fiatalok edzőinek és támogatóinak.

Az eseményen részt vett Szabó Bence a MOB főtitkára, dr. Nagy Zsigmond nemzetközi igazgató, az EYOF-csapat vezetője és Béres Tímea, a lány kosárlabdázók mentora is.

A köszöntés végén Siklós Erik, a MOB marketing és kommunikációs igazgatója emlékeztetett, hogy a következő nyári EYOF-nak – amit két évente rendeznek – 2017-ben Győr lesz a házigazdája.

A tbiliszi EYOF magyar bronzérmesei:
Lány kosárlabda-válogatott: Barhács Laura, Bernáth Réka, Boros Dorka, Czukor Dalma, Foitl Emília, Gereben Lívia (Kecskemét), Juhász Dorka, Lelik Réka, Mérész Beatrix, Pusztai Petra, Radócz Fanni, Soós Réka.

Hozzászólások

  1. KecskemetiZONA

    2015. december 9. szerda at 19:03

    A hölgyek csinosak és eredményesek, gratulálunk!

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés

Hozzászólás

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..