kesport.hu

Kevesebb jut a Széktói Stadion rekonstrukciójára

A 2016-ban esedékes felújítás negyedét nyesték le a döntéshozók.

Átcsoportosításokról döntött a kormány a Nemzeti Stadionfejlesztési Program felülvizsgálata keretében, az erről szóló határozat a Magyar Közlöny szerdai számában jelent meg.

A budapesti Bozsik-stadion fejlesztésére 510 millió forinttal többet szánnak, ezenkívül 690 millió forinttal több jut a kisvárdai sportlétesítmény-fejlesztésre és 325 millióval a békéscsabai beruházásra.

Csaknem 500 millió forinttal kevesebb szerepel ugyanakkor a pécsi és a nyíregyházi stadionberuházás előirányzatában, és egyaránt 239 millióval kevesebbel számolhatnak a győri, a kaposvári, a kecskeméti és a pápai fejlesztéseknél.

A Nemzeti Stadionfejlesztési Program tartalékkerete 427,5 millió forinttal lesz több – írja a propeller.hu.

34 hozzászólás

 1. CsakKecskemet

  2015. december 31. csütörtök at 12:30

  Nem lesz ebből semmi.

 2. xx3

  2015. december 31. csütörtök at 12:33

  kisvárdán épül az új felcsút!

 3. Lujo

  2015. december 31. csütörtök at 16:44

  És még a polgármester asszony kb. 2 hónapja azt mondta, hogy azért nem kezdődik meg az idén a rekonstrukció, mert a kormány előtt van, hogy kb. 300 millióval többet kapunk és ujból kell tervezni! Mi a helyzet? 239 milliót elvesznek, majd fél év mulva az egészet!!! Magyarázza már meg valaki ezt a “szóbeszédet” !!! ki mond itt igazat? Hát ide jutott a városunk!!!!

 4. müllerpapa

  2015. december 31. csütörtök at 18:21

  Megfogadtam,hogy a közeljövőben még az oldalt is messziről elkerülöm,de a mai hír hallatán kinyílt a bicska a zsebemben!!
  Álmomban sem gondoltam,hogy ilyen rövid idő alatt sikerül taccsra dobni Kecskemét sportját!!Nincs Kecskemétnek olyan prominens személye aki lobbizni tudna a város sportja érdekében ?????
  Hiába vagyunk “fityeszes” város,csak lenyomnak bennünket???
  Nem szeretem az összeesküvés elméletet de,melyik városok támogatását nyírták meg…..?? /Ahol nincs fityeszes a csapat közelében…..!

  Mindenkinek B.U.É.K !

  • dorba

   2015. december 31. csütörtök at 19:14

   Már le van híva a pénz, csak a kivitelezői pályáztatásra várunk, mondta nem is olyan régen városunk prominens személyisége.
   Hogy? Mi van?
   Akkor melyik összegre írtak ki pályázatot?
   Tényleg ennyire hülyéknek néznek bennünket?
   Tényleg ennyire hülyék vagyunk?
   Ébresztő! Még nincs éjfél!
   BÚÉK!

 5. KecskemetiZONA

  2015. december 31. csütörtök at 21:24

  A telefon csengésére felébredtem, a telefonáló a szilveszteri hangulatban csupán annyit akart közölni, hogy a támogatás csökkentése miatt teljesen fel van háborodva, próbáltam megnyugtatni, virtuálisan összekoccintottuk poharunkat majd Boldog Új Évet kívánva bontottuk a vonalat. Őszintén, minek egy megye egyes középcsapatnak extra létesítmény? Korábban is mondtam már, a háttérben egy olyan variáció is meghúzódhat, hogy az illetékesek teljes vérátömlesztést akarnak végrehajtani, amit lehet gyorsítani vagy késleltetni. Az sem elképzelhetetlen, hogy távlatokban a Tiszakécske profi csapatának kiszolgálói leszünk. Nem esnek tőlünk távol, volt is már ilyen máskor. Más sportágban sem ismeretlen projekt.

  Mondok egy konkrét esetet: UNIVER vízilabda torna MISKOLCON. Nem nekem tűnt fel, fejemhez vágták egy borús napon. Miközben a helyi vízilabdának napjai meg vannak számlálva, támogató zéró. Ezúttal is elnézést kell kérnem, amiért az év végi szokásos “brűgös” pezsgőbontásra, és azt megelőző sorsdöntő értekezésre való invitálást visszautasítottam. Szívesen segítenék, de ebben a helyzetben tehetetlen vagyok, a labda az önkormányzat kezében van, nekik kellene egy általuk elismert személyt a rendbetételre felkérni. A parton, előadásokon, fórumokon továbbra is aktív résztvevő maradok.

  De kanyarodjunk vissza a focihoz, mindenkinek tudomásul kellene venni, hogy az gödörből való kiemelkedésben csak a pozitív összefogás segíthet. Van ilyen? Én nem érzékelem. Addig “rendben”, az évszázad kecskeméti labdarúgó menedzserét földbe döngöltük, de hol vannak akiket ígértünk? Tehetetlenül várjuk a sült galambot, hogy szánkba repüljön.

  müllerpapa, öröm volt ismét véleményedet olvasni. A kommentezést nem kellene feladni. Sajnos nagyon kevesen maradtunk. Tudom akadtak olyanok, akiknek körmére koppintottak, mások új utakra tértek vagy egyszerűen beleuntak, de a hírek csak úgy lesznek hitelesek, a mérleg nyelve vízszintes, ha a paraván mögötti történéseket is megmutatjuk, még ha barátságok is borulnak, át kell eveznünk a túlpartra. Nem tudok mást mondani, csak ami a pokol kapujára írva vagyon.
  “Én rajtam jutsz a kínnal telt házba,
  én rajtam át oda, hol nincs vigasság,
  rajtam a kárhozott nép városába.
  Nagy Alkotóm vezette az igazság:
  Isten hatalma emelt égi kénnyel,
  az ős szeretet és a fő Okosság.
  Én nem vagyok egykorú semmi lénnyel,
  csupán örökkel és örökké állok.
  Ki itt belépsz, hagyj fel minden reménnyel.”

  Az olvasók, szurkolók a tiszta képet igénylik, fontold meg a visszatérést, időnként mondj néhány kedves szót a kecskeméti fociért. Te megteheted, hiszen meghatározó szereplője voltál.

  Még mindig nem ütött éjfélt az óra, mindenkinek Boldog Új Évet.

 6. KecskemetiZONA

  2015. december 31. csütörtök at 21:57

  dorba!

  “Tényleg ennyire hülyének néznek bennünket?”

  Az még hagyján, képzeld magad a városvezetés helyébe, akiknek mindezt le kell vezényelni.

 7. Lujo

  2016. január 1. péntek at 10:05

  Az uj év kezdete általában a fogadalmak megtételéhez is szokott kapcsolódni. Eddig én még soha nem tettem fogadalmat.
  Most viszont a város labdarugásának helyzete, az ILLETÉKESEK nem törődömsége, sajátmaguk menedzselésének előtérbe helyezése nem sok jót igér minőségi labdarugásunk fejlesztésében.
  Ehhez nem kivánok aszisztálni még nézőként sem, ezért ebben az évben Kecskemét egyetlen sportrendezvényére sem fogok kimenni. Bizom abban, hogy az év során történnek olyan pozitiv változások, amelyek álláspontom felülvizsgálatára késztetnek az év vége felé!
  Addig is minden jót kivánok és Boldog Ujévet minden tenniakaró sportbarátnak!!!

 8. Strongest

  2016. január 1. péntek at 15:12

  Fájó sajnos, hogy elvesznek a fejlesztésből, de tényleg tegyük fel őszintén egy fontos kérdést:

  Van bármi jogalapunk megye I-es klubbal ezen felháborodni?

  Örüljünk inkább annak, hogy egyáltalán még téma ez, még ha lehet nem is lesz itt semmi 2016-ban sem. Legyünk ismét önkritikusak, ezen sem sértődhetnénk meg.

  Én Kecskemét SPORTEMBEREIT biztosan nem fogom büntetni, elvégre ez a történet leginkább róluk szól, miattuk beszélhetünk a város sportjáról, így idén is ott leszek minden sporteseményen, amire el tudok jutni.

 9. Karcsibacsi

  2016. január 1. péntek at 18:08

  Inkább nem mondok semmit…

 10. KecskemetiZONA

  2016. január 1. péntek at 19:22

  Karcsibacsi, próbálom lefordítani: van mondanivalód csak nem mondhatod ki. Elkötelezetteknél mindennapos eset.

  Szilveszter éjjelén én nem fogadtam meg semmit, továbbra is élem az életet, járok edzésekre, mérkőzésekre, elemezgetek, ha ingerenciám úgy kívánja a kesporton kommentelek, reménykedem egy szebb jövőben.

  • Karcsibacsi

   2016. január 2. szombat at 14:33

   Nincs befogva a szám, ha erre gondolsz. Csak javíthatatlan optimistaként nem akarok negatív gondolatokat írni. Még a végén megvalósulnának…
   Hajrá KLC! :)
   Boldogabb új évet mindenkinek!

 11. KecskemetiZONA

  2016. január 3. vasárnap at 08:54

  Ahogy mondod: Hajrá KLC:)

  Nem eszik olyan forrón azt a kását.

  Hagyjuk is a csudába a “piszkos” anyagiakat, beszéljünk másról, mondjuk “sallóizmusról”.

  Amikor Kecskeméten kezében volt a kormánykerék nem tartoztam az ellendrukkerei közé, megfelelő karakternek képzeltem az élsportra, szurkoltam neki, hogy ígéretét tartani tudja, a KTE kft. adósságát sikerüljön lenulláznia, nem jött be, a másik óhajom viszont igen, szerepet kapott a Csányi féle MLSZ szakmai stábjában, részese lett az elmúlt évi válogatott sikereinek. Az majd később dől el, főszerepre alkalmas-e. Ahogy ő is érzékeltette kiugró sikereket még nem ért el, játékosként Nyilasi szintjére nem ért fel, a kamerák előtt Vitrayéra, sportvezetőként Csanádi Árpádéra, most viszont eljött az ő napja, mindent bepótolhat, drukkolok is neki, hogy ő legyen a Dunaújváros labdarúgó csapatának vezetőedzője. Filozófiám szerint, egy pro licencesnek, és minden, magára kicsit is adó szakembernek első sorban a pályán kell bizonyítania.

  A témát jól érzékeltetően miért hoztam ide?

  Mert Kecskemét labdarúgásáért ezen a területen lehet legolcsóbban, legtöbbet tenni. Itt, és most nem kell a feljutáshoz milliárdokat invesztálni.

  Emelkedjünk Saleccel együtt a fellegekig.

  • alv

   2016. január 3. vasárnap at 14:01

   Sallói után egyenesen következik, hogy csakis Tornyi Barnabás lehet a siker kulcsa – ha érted, mire gondolok…

 12. KecskemetiZONA

  2016. január 3. vasárnap at 16:50

  Ha Tornyi Barnabás keményvonalasságára gondolsz, akkor egyetértünk, mert esetünkben törvényszerűen ilyen módszerek vezethetnek eredményre. Ha majd minden helyére kerül, jöhetnek a simulékonyabbak. Példákat hozhatnék Brazíliából,ahonnan korábban hoztam is, a Fradiból, jégkorongból, kézi, és kosárlabdából… vízilabdában Benedek Tibor végveszélyben kénytelen volt bekeményíteni, Kecskeméten ez még várat magára, a bajban lévő csapatok Pintér Attiláért is kapkodnak mint a cukorért. Storck sem finom módszerekkel vezette válogatottunkat az EB döntőbe.

  A helyzetelemzést szívesen folytatnám szakmával, de bizonyára így is érted, mire gondolok…

 13. kecske

  2016. január 3. vasárnap at 18:23

  Elég legyen a parasztvakításból. Ez az ember mindig ott van amikor egy csapat tönkremegy. Elég érdekes, nem?! A stadion rekonstrukció kapcsán pedig már a kormány is rájött,hogy ez a vezetés alkalmatlan. Boldog új évet mindenkinek,hajrá KLC!

  • Strongest

   2016. január 3. vasárnap at 22:38

   ha a városra gondolsz, akkor tökéletesen igazad van. szégyen, hogy egy cső fideszes város hagyott tönkremenni egy nb1-es csapatot, és totál fogalmatlan, vagy inkább nem törődöm a sportjával. A stadion a legkisebb gond ebben a történetben, persze meg lehet nézni a számokat, Kisvárdán jobb katonák vannak…

 14. KecskemetiZONA

  2016. január 3. vasárnap at 19:42

  Az alkalmatlanokról már elég sokat hallottunk.

  Érdekes lenne egy olyan közvélemény kutatás, mely arra irányulna, hogy a szurkolók szerint a gödörből kik, milyen módszerekkel tudnák kivezetni a kecskeméti labdarúgást?

  Vajon hányan lennének olyanok, aki egy ilyen kérdésre adott választ felvállalnának?

  • Strongest

   2016. január 3. vasárnap at 22:35

   előre elmondom neked mi lenne a válasz, mindenki menjen, de hogy ki jöjjön, arra konkrét nevet egy darabot nem írna senki. Csak ne az, aki van. Hozzáteszem, eddig mindig a Rózsa Pali volt a baj, ő már nyár óta nincs, mégsem jönnek a nagy dumások… A stáb és az alapok adottak lennének, pénz viszont nincs, csak duma.

 15. KecskemetiZONA

  2016. január 4. hétfő at 13:37

  Általában így van, de a remény hal meg utoljára.

  Elég szép összegekkel támogatjuk a szövetségeket, aminek egyszer valahol meg kell térülnie.

  Telt házas európai vízilabda világliga mérkőzés a Fürdőben, majd válogatott kézilabda derbi a Messziben túlzsúfolt nézőtérrel, öttusa világkupa viadal áprilisra felvezetve, kárpótlásul, ahogy a “hölgyek” koncepcióilag megígérték.

  Ha így haladunk, egyszer talán a foci is sorra kerül.

  Hány esztendő alatt is kell felkapaszkodnunk a profi osztályba?

  A határidő elég szoros.

  Vezetőink eddig szavatartóak.

  Mi meg deklaráltan türelmetlenek vagyunk.

  Összedolgozunk.

 16. kecske

  2016. január 5. kedd at 07:57

  Akkor én megpróbálkoznék vele. Ott van pl.a kiskunfélegyházi vezérkar,ami kecskeméti emberekből áll. Úgy vezetik a csapatot évek óta, hogy nem hallani balhékról, pénzügyi problémákról és a vezérüket tisztelet övezi. Zsinórban, nem tudom hanyadjára nyerik már meg a megyei első osztályt. Kíváncsi lennék a véleményükre,miért hagyták el szeretett városukat. Úgy gondolom nem lepődnénk meg a válaszukon.Egy iránynak ők is megfelelnének.

 17. KecskemetiZONA

  2016. január 5. kedd at 09:05

  Strongest “A stáb és az alapok adottak lennének” kijelentéséhez csatlakoznék: leteszem a nagy esküt, a kecskeméti feltételek alkalmasak arra, hogy labdarúgásban bemasírozzunk a profik közé.

  Ebbe, az önkormányzat beszállása után a pénz is beleértendő.

  A “dumások” eltűnése a kesport fórumáról pedig legalább annyira pótolhatatlan veszteség, mint Ivkovics megpattanása a kosárlabdázóktól.

  Nekem speciel a vívók korábbi agilitása is nagyon hiányzik.

  A többi értékes kommentelőről nem beszélve.

  adamikzoli instrukcióit még edzői filozófiámba is beépítettem, gyakorlatban alkalmaztam.

  Ujhidy Tibor mióta a sport munkacsoport tagja lett, kollégáival együtt elnémult, de őt nem féltem, hamarosan beköszönt a báli szezon.

  De, ha már ferujoe száját sem hagyja el egyetlen szó sem, ott már komoly okokat kell kutatni, lehet, hogy a kecskeméti sport, köztük a foci háza táján minden oké, csak mi még nem szereztünk tudomást róla?

  Ezért verjük a dobokat?

 18. Pingback: Hatvanmillió forintot költöttek a fel nem épülő kecskeméti stadion terveire | Átlátszó blog

 19. Karcsibacsi

  2016. május 10. kedd at 09:55

  Sajnos hiába nem mondtam semmit…
  http://blog.atlatszo.hu/2016/05/hatvanmillio-forintot-koltottek-a-fel-nem-epulo-kecskemeti-stadion-terveire/
  És most sem mondok semmit hangosan, csak magamban…

 20. KecskemetiZONA

  2016. május 10. kedd at 19:33

  Én mondok, mert van véleményem, melyet szeretnék aktualizálni.

  Úgy tűnik, stadionrekonstrukció ügyben szívatnak bennünket rendesem, biztosan megvan az oka, benne van, hogy teljes söprésre játszanak, ez esetben ráérnek a tervezett beruházást megvalósítani amíg profi szintű csapatunk nem lesz, bízom a megvalósulásra hagyott 20 százalékban.

  A legnagyobb rizikó a halogatásban, egy nem várt fordulat esetén itt maradunk a trutyiban, egy nemzetközi kupameccsekre, válogatott találkozókra alkalmatlan “arénával” felszámolt helyi labdarúgással. És a helyzet csak tovább romolhat. Így annak az ígéretnek sem tudnak eleget tenni, hogy a szurkolókat kiemelt rendezvényekkel kárpótolják.

  Véleményem abban a tekintetben is fenntartom, azzal, hogy nem mentették meg a KTE Kft. focit, óriási összeget veszítettünk.

  Legalább is a lelátóról így látszik.

  • Karcsibacsi

   2016. május 11. szerda at 11:29

   A szívatás az egy enyhe kifejezés…
   Politikusok. Felelős (?!) városvezetők.
   “Csak” ezernyi gyereket, szüleiket, meg vagy száz labdarúgásban dolgozó, abban élő, azért áldozatot hozó embert, + szurkolók több ezres táborát (akik visszatérnének, ha lenne miért) nézik hülyének.
   Lelkük rajta…

 21. KecskemetiZONA

  2016. május 11. szerda at 14:05

  Az MLSZ sorra hozza a stadionrekonstrukcióhoz igazodó határozatokat, aminek – mire odajutunk – már NBIII-as szinten sem tudunk megfelelni. Ez az egyik fő probléma, ki fektet így a kecskeméti labdarúgásba?

  Pedig milyen szép álom volt:Hírös-ÉP SC futsal, UFC megye három, KLC-KTE SI megye kettő, KHTK megye egy, Tiszakécske NBIII, Cegléd NBII, KTE NBI, + Kecskeméti Női Labdarúgó Egyesület, egy rövid körön belül minden minőség megtalálható lenne. Minden szurkoló ízlése szerint válogathatott válogathatna.

 22. Otter12

  2016. május 11. szerda at 18:53

  Remélem, mindenki látta a ma esti RTL Híradós tudósítást, és nincsenek többé illúziói a kecskeméti focit és a politikát illetően. Én eddig is csodálkoztam, mennyien adják itt a naivat meg a bizakodót, meg azon is, aki folyton azt szajkózta, mint egy begombázott az addiktológián, hogy nekeverjükbeleapolitikát. Ma a hazai labdarúgás 100 % politika. Utoljára talán a Rákosi-rendszerben (se) szólt bele az aktuális hatalom ennyire egyesületek, városok sorsába, hogy mennybe mehetnek vagy a levesbe.

  Aki szerint nem a Fidesz, illetve személyesen Orbán Viktor dönti el, hol mi épüljön, hol legyen nb1, hol ne, az menthetetlen. Vagy lehet erőlködni logikát keresni abban, hogy Kisvárdán meg Gyirmóton meg Kozármislenyben kell új stadion, Kecskeméten meg nem.

  • Karcsibacsi

   2016. május 12. csütörtök at 21:55

   Azt nem hiszem, hogy Orbán Viktornak ellenére lenne, hogy Kecskemét – melynek csak iparűzési adóból közel 10 milliárd folyik be évente – egyszeri 300 milliót költsön a Széktói Stadionra, a város saját tulajdonára.
   Ez a sóherség, ez a fociellenesség a polgármester asszony saját álláspontja.
   Én nem akarok többé ilyen polgármestert…

   • Strongest

    2016. május 13. péntek at 12:12

    Életszerű történet, hogy Kecskemét polgármestere szembemegy Orbán Viktor miniszterelnök akaratával.
    Ha központi döntés lenne, megépülne. Függetlenül attól, hogy a városvezetés és a polgármester hogy áll a sporthoz. Ezt a 300 milliós városi vállalást nem tudom hova tenni, mert erről soha nem beszéltek. Ez akkor még nem volt, amikor bőszen hirdették, hogy megépül a stadion bármi legyen is? Gyanús ez.

    • balogárpi

     2016. május 13. péntek at 14:47

     Ennyit vettek el és adták másnak. Ezt kéne pótolni városi pénzből. Orbánt ez nyilván nem érdekli, csak a városvezetésen múlik.

 23. KecskemetiZONA

  2016. május 11. szerda at 20:54

  Otter12, nem olyan bonyolult dolog ez. Igaz, hogy mondjuk a magunkét rogyásig, de mindannyian tudjuk, aki a trónon ül az diktál, nevezzék azt bárkinek. A kecskeméti fociszurkolóknak pechkjük van, a város vezetői most nem akarják a stadionrekonstrukciós programot megvalósítani, lehet a meccseken esőben, esernyő nélkül ácsorogni. A hivatalos álláspontot a legutóbbi közgyűlésen megismerhettük. Aztán, hogy a háttérben mi zajlik, az orrunkra biztosan nem kötik.

 24. Lujo

  2016. május 13. péntek at 20:24

  Kedves Labdarugástszerető Barátaim!

  Le kell vonni az eddigi polgármesteri intészkedésekből a következtetéseket és a következő választásnál ilyen polgármestert, aki folyton félrevezeti a lakosságot nejmcsak a stadion, hanem más igensok fontos ügyben is -nem kell megválasztani.

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés

Hozzászólás

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..