kesport.hu

Kecskeméti judóst díjazott a szövetség

Az utánpótlás-korosztályokban nem férhetett kétség a győztesek kilétéhez.

A legjobb U23-as férfi cselgáncsozó Fogasy Gergő lett. Az év első felét a Kecskeméti Judo Clubban töltő versenyző később már a BHSE csapatában készült, és a novemberi U23-as Európa-bajnokságon a bronzéremig menetelt.

Az év U23-as női dzsúdósa, egyedülálló teljesítményének köszönhetően, Gercsák Szabina lett. Nyáron bemelegített a felnőttmezőnyben (Budapest GP-hetedik hely, Eb-ötödik hely, magyar bajnoki cím), hogy aztán ősszel végigsöpörjön a korosztályos mezőnyön. A junior Eb- és vb-győzelem után Pozsonyban, az U23-as Európa-bajnokságon sem talált legyőzőre Flórusz János tanítványa. Szabina jelenleg ötvenharmadik a kvalifikációs rangsorban, de mindent megtesz annak érdekében, hogy tatamira léphessen a riói olimpián.

A Hell-Miskolci Judo Club elhozta az év utánpótlásedzőjének járó díjat is, amelyet Flórusz Jánosnak ítélt a szövetség.

Az év legjobb junior női versenyzője Pupp Réka lett, az Atomerőmű SE fiatalja ugyancsak bizonyított már a felnőttek között is. A junior Európa-bajnokságon ő nyitotta meg a magyar csapat remeklését, egészen a dobogó legfelső fokáig menetelt.

Az ifjúsági kategóriákban 2015-ben Tóth Apor és Tóth Fanni győzött. A Miskolci VSC színeiben versenyző Apor az ifjúsági Eb-n és az EYOF-on is bronzérmet szerzett, míg a KSI-ben sportoló Fanni az ifjúsági Eb-bronz után feljebb lépett, és Szarajevóban, az ifjúsági világbajnokságon az ezüstéremig jutott.

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés

Hozzászólás