kesport.hu

Február közepén újra Univer24 – az úszás ünnepe

trademagazin.hu

Február 13-14-én rendezik meg Kecskeméten másodszor az Univer24 – Az úszás ünnepe elnevezésű úszó erőpróbát. A rendezvényen a hírességek és profi sportolók mellett amatőr úszók, sportkedvelők csobbannak majd ezúttal is a Kecskeméti Fürdő medencéjébe.

Az „Univer24″ egy úszó és vízilabdázó legendák jelenlétével támogatott, több száz úszó tömegrendezvényével kísért 24 órás hosszútávúszó erőpróba és verseny. A 2015-ös kiemelkedő sikerű rendezvényt követően az Univer24 2016-ban második alkalommal kerül megrendezésre a Kecskeméti Fürdőben.

A rendezvény célja a klasszikus 24 órás sportteljesítmények gondolatára építve az úszósport, a vízilabda és az úszás, mint mozgásforma népszerűsítése. Cél továbbá Kecskemét, a Kecskeméti Fürdő, az Univer Product Zrt. és a Hírös Sport Nonprofit Kft. hírnevének öregbítése, az úszó- és vízilabda sport iránti elkötelezettségük kiemelése.

A rendezvénnyel egy időben és egy medencében hosszútávúszók 24 órán keresztül úsznak, versenyeznek az egynapos úszások szabályai szerint. Ez idő alatt több száz úszó, egymást követően legalább 100-100 métert úszik, lelkesen támogatva a 24 órás hosszútávúszók teljesítményét. Az éjszakai órákban országosan meghirdetett csapat váltóúszás, teljesítménypróba történik majd.

A rendezvény kezdetén magyar vízilabdázó és úszó legendák személyes részvételükkel, 100-200 méteres úszásukkal emelik majd az esemény fényét.

Az Univer24 rendezői és támogatói: Univer Product Zrt. (főtámogató), Kecskemét Megyei Jogú Város, Kecskeméti Fürdő, és a Hírös Sport Nonprofit Kft.

A Rendezvény fővédnöke: Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét Megyei Jogú Város polgármestere

Az Univer24 mentorai: Törös Károly, a Bácsvíz Kecskeméti Vízmű Sport Club vezetőedzője és Kolonics Krisztián.

Részletes program:

2016. február13.

09:15-10:00 Érkezés

09:15-10:00 A Magyar Vízilabda Szövetség díszvendége a közönség és a sajtó számára nyilvános vízilabda edzést tart a KESI vízilabda szakosztály sportolóinak

10:00-10:30 Vendégek köszöntése, rövid megnyitó beszédek (Kecskemét MJV polgármestere – a rendezvény fővédnöke, Univer Product Zrt. vezérigazgatója, Díszvendégek, sportszövetségek képviselői, Hírös Sport Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója, Bácsvíz KVSC elnöke)

10:30-11:00 Bemelegítés, sajtó interjúk

11:00 RAJT

2016. február 14.

11:00 CÉL

11:00-12:00 Záró események, gratulációk

Az Univer24 tömegsport jellegének erősítésére az Univer Product Zrt., mint a Rendezvény főtámogatója a kecskeméti és más településekről résztvevő általános- és középiskolák illetve azok tagintézményeinek motivációjára Iskola alapítvány támogatási programot hirdet. Az iskolák két kategóriában – kis iskolák és nagy iskolák – vehetnek részt a programban, ahol a tanulói létszám tagintézményenként értendő. Külön-külön, mindkét kategóriában az első 3 legtöbb úszót indító Iskola alapítványa Alföld Zrt. vásárlási utalvány támogatásban részesül. Mindkét kategóriában a díjazások a következők:

I. helyezett: 150.000 Ft értékben

II. helyezett: 100.000 Ft értékben

III. helyezett: 50.000 Ft értékben

Az Univer24 minden úszó résztvevőjének az Univer Product Zrt., 1-1 Univer24 logoval ellátott pólót és 1-1 Univer24 logoval ellátott úszósapkát ad ajándékba. Minden Iskola csapatkapitánya Univer ételízesítőket tartalmazó ajándékcsomagot kap majd.

Ebben az évben az Univer24 versennyel párhuzamosan 24 órás pénzdíjas úszóversenyt is rendeznek majd. A 24 órás pénzdíjas úszóverseny szabályai eltérnek a többi kategória szabályaitól, és a rendezők kifejezetten tapasztalt, az extrém hosszútávúszásban járatos versenyzők nevezését várják. Nevezni egyénileg, írásban 2016. január 29., 24:00 óráig lehet a kolonics@kvsc.info e-mail címen. A nevezéssel kapcsolatban érdeklődni lehet a + 36 20 957 61 01 telefonszámon. A 24 órás pénzdíjas úszóversenyen a nevezés és részvétel díjmentes. A határidőig szabályszerűen beérkezett nevezéseket a rendezők elbírálják és 4 fő hosszútávúszó résztvevőt választanak az Univer24 24 órás pénzdíjas úszóversenybe.

A pénzdíjas verseny szabályai a következők: az úszók a tervek szerint a versenymedence lelátó felőli 7-es és 8-as pályáján úsznak. Bármilyen úszásnemben lehet úszni, azonban minden hossz végén meg kell érinteni (kézzel, vagy lábbal) a falat. Egy sávban ketten úsznak majd. A rendezők az úszás során ajánlják (tehát nem kötelező) 3 óránkét 15 perc pihenőidő közbeiktatását.

Díjazás: az a résztvevő lesz a győztes, amelyik a legtöbb hosszt teljesíti 24 óra alatt. A legtöbb hosszt teljesítő győztes 500.000 forintot kap. Holtverseny esetén az összeg egyenlő mértékben osztódik.

 

Hozzászólások

 1. KecskemetiZONA

  2016. január 6. szerda at 13:09

  Tudvalevő, az UNIVER Product Zrt. többnyire sikerrel kecsegtető vállalkozásba fektet be.

  Így volt ez a kecskeméti férfi kosárlabda esetében, ahol hírös városi MK győzelemmel írta be nevét az sportág aranykönyvébe. Manapság a vizes sportágak vannak soron, megkockáztatom, a cég által támogatott női vízilabda válogatott a riói olimpiáról minden eddiginél jobb eredménnyel tér ha. Ami dobogós helyet jelent.

  Számomra nem kétséges, hogy a “CSOBBANJ 1 medencébe” projekt ezúttal is sikert arat.

  Azt viszont kimondottan sajnálom, hogy nem nyúlnak a helyi felnőtt vízilabda hóna alá.

  A show indul.

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés

Hozzászólás

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..