kesport.hu

Ivkovics szerint nem vált be az ötlégiós rendszer

Kiemelt évnek számít 2016 a magyar kosárlabdában, mert a férfi válogatott Európa-bajnoki selejtezőt játszik és 1999 után ismét megpróbál kijutni a kontinensviadalra.

Sztojan Ivkovics szövetségi kapitány a Nemzeti Sportnak adott interjúban erről és a magyar bajnokságról is beszélt.

– Két éve egy labdán múlt, hogy nem sikerült kijutnunk a 2015-ös Eb-re – fogalmaz a kapitány a cikkben, a január 22-i selejtező-sorsolással kapcsolatban pedig azt mondja, kaphatunk olyan ellenfeleket, amelyekkel kapcsolatban lehet álmodozni, de senki ellen nem mehetünk biztosra.

– Ma már nincs olyan csapat, amelyben ne lenne két-három Euroliga-játékos vagy egy kitűnő honosított – mondja Ivkovics. Természetesen e téma kapcsán a magyar válogatott honosított kosarasai is szóba kerülnek, sőt, a kapitány szavai újabb honosítást sejtetnek:

– Thomas Jermaine most a spanyol Manresa együttesében kosarazik, meglátjuk, milyen formában lesz, mennyit játszik. Ám rajta kívül is vannak terveink, ám erről még korai lenne beszélni. Azokkal dolgozunk majd, akik tavaly nyáron is meghívót kaptak, plusz azokkal, akik igazoltan maradtak távol, mint például Thomas vagy Hanga Ádám.

A szövetségi kapitány végül a magyar bajnokságban idén bevezetett ötlégiós szabállyal kapcsolatos tapasztalatokról is beszélt, mert ez is befolyásolhatja a válogatott eredményességét.

– A szövetség nagyvonalú volt, amikor ezt jóváhagyta… Persze, én is úgy véltem, esélyt kell adni a légiósoknak, de az alapszakasz felénél nem érzem igazolva ezt, kevés szerepet kapnak a magyar játékosok. A nemzetközi kupában elindult klubok, a Szolnokot kivéve, nem szerepeltek jól, pedig lehetőségük volt külföldieket játszatni. Én személy szerint nem értem, hogy lehet, hogy felelős magyar vezetők és emberek nem adnak lehetőséget a magyaroknak – jelentette ki Ivkovics.

Hozzászólások

 1. KecskemetiZONA

  2016. január 7. csütörtök at 16:30

  Az EB selejtezőkön majd kiderül, mi vált be, és mi nem.

  A sportágnak kellenek az Olajhoz hasonló, nemzetközi klubsikerek, az pedig csak külföldi kosarasokkal lehetséges.

  Mindez nem zárja ki, hogy a hazaiak is eredményesek legyenek.

  A kecskeméti “bányából” hány meghatározó fiatalt sikerült a profik közé beépíteni, egyet sem.

  Gondolom nem azért mert Ivkovics nem akarta.

  A hiba máshol keresendő.

  Ugyanúgy mint a fociban, jött egy német, nem is menő edző, és ugyanazokkal a játékosokkal akikkel más szakemberek csődöt mondtak vele az EB döntő mezőnyébe jutottak.

  És akkor még a helyi kosárlabda edzőkre nem is lehet panasz.

  Kutakodjunk tovább a “sűrűben”.

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés

Hozzászólás

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.