kesport.hu

Kikapott Szolnokon a KTE-Duna Aszfalt

Így már biztos nem lehetnek ott a lila-fehérek a Magyar Kupában.

Mivel az alapszakasz féltávjánál az első nyolc között kellett volna végeznie a hírös városiaknak az automatikus Magyar Kupa kvalifikációhoz, így kiemelten fontos volt a címvédő Szolnoki Olaj elleni összecsapás. A bravúr azonban elmaradt, így a Kecskemét nélkül rendezik majd a nyolcas döntőt.

Már az első negyedben tetemes előnyre tett szert a hazai gárda, míg a kecskemétiek csak 9 pontot tudtak összeszorgoskodni. A folytatásban már kiegyenlítetté vált a küzdelem a pályán, a lila-fehéreknél Djeraszimovics tartotta életben az esélyeket, illetve Ivosev és Karahodzics is csatlakozott kisegítőnek, míg Alexander nagyon halovány produkciót mutatott. A Tisza-partiaknál jó napot fogtak ki többen is, az ex-kecskemétiek közül Wittmann és Kovács Péter is betalált. Ugyan a második félidőt nyerték a hírös városiak, ez sem volt elég a meglepetéshez, a vége 84-70 lett a Szolnok javára.

Szolnoki Olaj KK – KTE-Duna Aszfalt 84-70 (27-9, 22-18, 19-25, 16-18)
13. forduló

Szolnok: Burrell 9/3, Kovács P. 8/6, Vojvoda, Milosevics 17/9, Keller 2. Csere: Boriszov 12/6, Gregory 11, Somogyi 10, Wittmann 3/3, Zsíros 3/3, Peringer -.
vezetőedző: Pór Péter

KTE: Pongó Ma. 5/3, Alexander 1, Djeraszimovics 26/6, Ivosev 11, Karahodzics 12. Csere: Pongó Má. 6/6, Hegedűs 5, Mészáros 2, Jakab 2.
vezetőedző: Borisz Majlkovics

2 hozzászólás

 1. redmiller

  2016. január 9. szombat at 08:24

  Az első negyedben gyakorlatilag szétszedett bennünket az Olaj…. Védekezésünk nulla, támadásainkat teljesen megölték… Második negyedben Pór levegőhöz juttatott bennünket Somogyi beállításával! Sajnos Kemal szinte csak ilyenkor szerzett pontot.

  3, negyed elején az hittem folytatódik a kivégzésünk, de a Szolnok 23. perctől ráült az eredményre! Tiszta helyzeteket rontottunk, pedig rendesen felzárkózhattunk volna! Talán Djeraszimovics volt az egyetlen, aki még hitt a felzárkózásban. Az Olaj teljesen leengedett, mi meg nem hittük el, hogy a végét várják.

  4. negyedre sokszor teljes zavar volt a szolnoki fejekben! Hihetetlen miket szórakoztak el. Mi meg szép lassan tovább közelítettünk, de a végén csak észbe kaptak a szolnokiak és simán hozták a meccset.

  Első félidőben sehol nem voltunk. Osztálykülönbség volt! Mintha nem döntőztünk volna tavaly kétszer is! Olyan volt, mintha most jutottunk volna fel…. Második félidőhőz kellett az Olaj negyedannyit se nyújtó játéka.

  Kicsit kezdek aggódni a szombati Falco elleni meccs miatt! Ha az első félidőt hozzuk, akkor előfordulhat az a ritka dolog, hogy a Falco nyer Kecskeméten….

 2. KecskemetiZONA

  2016. január 9. szombat at 08:32

  Senki nem gondolhatta komolyan, hogy jelenlegi állapotunkban a Szolnokot meg tudjuk szorítani.

  Ha már “redi” ráirányította figyelmemet a BB1-re, odakattintottam, a hozzászólásokból azonnal Ivkovics mester kijelentése ugrott be: “Én személy szerint nem értem, hogy lehet, hogy felelős magyar vezetők és emberek nem adnak lehetőséget a magyaroknak”.

  Úgy látom ez az Olajnál is probléma.

  Lehet vita tárgya, hogy egy ilyen szintű profi csapatnál a beépítést miképpen kell lezongorázni.

  Valaha jelentős szereplői voltunk az európai kosárlabdának, klubszinten vertük a Real Madridot, válogatottunk EB dobogó tetejére állhatott, számomra a hazai szakemberek tudása az etalont jelentette, de azok az idők, amikor hazai anyaggal sikeresek tudtunk lenni lassan elmúltak, jött az igazi profizmus, amiben csődöt mondtunk. Ebből szerintem nem az a kivezető út, hogy a szerepeltethető légiósok számáról vitázunk. Örüljünk, hogy hazánkban is egyik legnépszerűbb sportág a kosárlabda, ahol tömegeket lehet megmozgatni. Ehhez nagyban hozzájárulnak a külföldről igazolt profi mentalitású játékosok. Hiába esz a fene, hogy a magyarok a csapatokból kimaradnak, mégis azt mondom, felőlem bármennyien játszhatnának, mert a húzó erő attól nagyobb lesz.

  A szövetségnek van egy nagyon jó koncepciója: a tömegesítésen túllépve egyéniségek felépítését hirdette meg. Sztárok képzése azonban úgy nem megy, hogy a tehetségesnek gondolt Pistike, Juliska előtt az akadályokat lebontjuk, úgy próbáljuk csúcsra juttatni. A fényűzésért dolgozzon meg keményen aki abba a körbe be kíván kerülni. Ebben ma már több tucat kiváló külföldi szakember is segíti.

  Mentalitás, amit kell növelni.

  Nem győzöm elégszer idepöttyenteni: “A mentalitás az a faktor, amely mindent eldönt a sportolóról: aki a legkritikusabb pillanatban kemény elszánt marad, az értelemszerűen viheti valamire, aki pedig leenged, feladja, kifulladva azt mondja, inkább nem csinálom, az elveszett.

  És ez a képesség még ráadásul tanítható.

  Vagy itt van egy szakmai alapszitu Magic Jonsontól: “Sohase magadra figyelj a parketten, hanem lásd az összes társad, sőt az ellenfeled mozgását is. Ha feléd száll egy átadás, még át sem vetted a labdát és máris keresd, ki van jobb helyzetben nálad”.

  Ehhez már kell egy kis genetika is, de tanítható.

  És aki a zsebét degeszre kívánja tömni bankókkal, nem árt ha megjegyzi, és az NBA sztárok ajánlását követi: “Ha profiként jó pénzt akarsz keresni, akkor tinédzser korodban foglalkozz a sportággal hétfőtől péntekig úgy napi három órát. A szombat és a vasárnap, a nyári szünet kivétel. Akkor mindenre jut idő, tehát gyakorolhatsz nyugodtan napi hat órát. Máskülönben sohasem leszel profi, legfeljebb ügyes amatőr, ő pedig egy centet sem kap…”

  Dötse el maga mindenki milyem magasságokba akar jutni. Ha egy magyar játékos életrendjét a leírtak szerint állítja be, nem kell arról vitatkozni, csapatainkban hány külföldi kosaras szerepeljen, és hazánk fiait a menők közé miképpen építsük be.

  Ebben az esetben számunkra majd a Szolnok sem jelenthet akadályt.

  Bocs az időrablásért.

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés

Hozzászólás