kesport.hu

Némedi Norbert a KLC-KTE új vezetőedzője

Szombaton már beszámoltunk arról, hogy a jövőben önálló gazdasági társaság keretein belül működik tovább a KLC-KTE felnőtt csapatának működtetése, így a felnőtt és utánpótlás futball a jövőben különválik. Az alakulóban lévő Kecskeméti LC Kft. ügyvezetője Telek Zoltán lesz, aki korábbi játékosként igen közel áll a labdarúgás világához.

Kedden új vezetőedzővel kezdi meg a felkészülést a KLC-KTE felnőtt csapata, a tavaszi szezontól a listavezető KHTK-tól visszatérő, Némedi Norbert veszi át a keret irányítását. Némedi Norbertet aligha kell bemutatni a kecskeméti szurkolóknak, hiszen a város szülöttjeként indult labdarúgó pályafutása. Némedi 2006-ban tért vissza az Újpest, a Szolnok, a Videoton, a REAC és a Nyíregyháza érintésével, majd 2008-ban feljutáshoz segítette a KTE-t, melynek csapatkapitánya is volt az NBI-ben. Játékos-edzőként a KHTK-val három bajnoki címet szerzett zsinórban a Megye I-ben, és idén a negyedikért is versenyben volt, 14 meccsükből 13-at megnyertek, csupán egyszer játszottak döntetlent. 2013 őszéig, félegyházi megbízatásával párhuzamosan, a Mercedes-KLA-nál zajló szakmai munkában is szerepet vállalt, több korosztálynál is vezetőedző lehetett.

Márton Pál megbízatása ezzel a felnőtt csapat mellett megszűnik, ám a KLC-KTE SI kötelékében továbbra is számítanak rá – adta hírül a kecskemetilc.hu.

17 hozzászólás

 1. Strongest

  2016. január 11. hétfő at 16:55

  Erre aztán senki se számított szerintem (én biztos nem), de kellemes meglepetés. Sok sikert, Norbi! Juss fel edzőként is az nb1-ig a csapattal :)

 2. KecskemetiZONA

  2016. január 11. hétfő at 17:50

  És csapatával vasárnap megnyerte a KÁVAI kupát.

  Mint írtam, saját közvélemény kutatásom alapján Némedi Norbit és Szabó Pistát tartottam a legnagyobb esélyesnek, tehát a hír nem ért meglepetésként.

  Gratulálok a kinevezésekhez.

  Egyetlen probléma merülhet fel, amennyiben bajnokság végén felkerülünk az NBIII-ba, kereshetünk új vezetőedzőt, vagy trükközhetünk, mert oda már “A” licenc kell, ami tudomásom szerint Norbinak még nincs.

  Vagy van?

 3. Karcsibacsi

  2016. január 11. hétfő at 19:01

  Remélem, hogy a pályán is láthatjuk irányító szerepkörben, nem csak a kispadon. A Kávai Kupa meccsein nagyon jól mozgott.
  Az, hogy őt sikerült szerződtetni, azért jelent valamit a finanszírozás terén is… Holnap kezdi a csapat a felkészülést. Lehet leskelődni… :)
  Akkor a KHTK rendezve? Hmm. Még a Kécskével kéne kezdeni valamit… ;)

 4. KecskemetiZONA

  2016. január 11. hétfő at 19:40

  Ilyen nagyberuházások mellett a Kécskét is fel kell vinni az NBIII-ba.

  Én a félegyházát sem írnám le.

 5. 124

  2016. január 12. kedd at 00:01

  Ez nagyon jó hír! Remélem hoz magával legalább 2-3 jó játékost is a Félegyházából!!! Zóna: ha Norbi eljön a HTK-tól egy pár játékossal akkor nyugodtan leírhatod őket!!! De 16 pont hátrány az kemény, nagyon kemény!!! Én bízom benne!

 6. Strongest

  2016. január 12. kedd at 02:38

  Nézzük a matekot.
  Tavasszal 42 pontot lehet szerezni még, tehát nekünk maximum 66 lehet. A Félegyházának van 40, tehát 27-el biztosan előttünk lesznek. Ez 9 győzelem. A tabella utolsó 6 helyezettjéből egy kivétellel mindenkivel otthon játszanak, ezeket feltételezhetően be is húzzák, ennyire nem gyengülhetnek meg. Ha csak ezek a meccsek meglesznek, már jó helyzetben vannak velünk szemben. És arra sincs garancia, hogy mi mindenkit megverünk, máshogy pedig szerintem még halvány sanszunk sincs. Abban azért én is biztos vagyok most, hogy faragni fogunk a hátrányunkból, de 16 pont azért nagyon sok. most nagyon hiányzik az a 6-7 pont, ami benne maradt az őszben.
  És a Tiszakécskével még nem is számoltunk, akik aligha gyengülnek meg, és kereken 4 győzelemre vannak tőlünk. Ha most beerősítünk, vegyük úgy, hogy megverjük őket, és mi minden meccsünket behúzzuk. Akkor is még találni kéne 3 csapatot, akik megverik őket, de még az se biztos, hogy elég, mert majd 20 góllal jobb a gólarányuk. Szóval igazából legalább 4 vereség és egy döntetlen kéne tőlük, ami álom nekünk.

 7. Strongest

  2016. január 12. kedd at 02:44

  Mindezt nem nézve, én elégedett leszek azzal, ha szép és eredményes játékot, sok gólt látok a csapattól, aztán a végén meglátjuk. Ha az alapokat most lerakják, jövőre nem lehet kérdés a bajnoki cím, ha a Kécske feljut nem lehet riválisunk se. A dobogó azért az edző személyét alapul véve teljesíthető cél most is.

 8. Karcsibacsi

  2016. január 12. kedd at 09:18

  Én sem úgy gondoltam, hogy most aztán irány a bajnoki cím, hiszen ahhoz túl nagy a hátrány. (Bár a fociban minden előfordulhat, sőt az ellenkezője is.)
  Már a 2015/2016-os bajnoki szezonra is be lehetett volna jelentkezni az NBIII-ba. Létszámfeltöltéssel, mivel sok megyei bajnok nem vállalta a feljebb lépést. Indoklás egyrészt a KTE NBIII-as joga amivel nem élt Rózsa a nagy tartozás miatt, másrészt az utánpótlás minősége (Mercedes-KLA minden korosztályban kiemelt bajnokságban szerepel) és mennyisége lehetett volna.
  Ez a lehetőség szerintem ezen a nyáron is adott lesz. Ehhez persze nem ártana minimum a 3. helyet megcsípni és olyan anyagi hátteret, támogatókat felmutatni, ami mutatja az erőt és az akaratot. (Egy országos szinten ismert befektető és a város beszállására gondolok a kft. tulajdonosi körében.)

 9. KecskemetiZONA

  2016. január 12. kedd at 10:18

  Én nem számrendszerben gondolkodom, hanem örülök, hogy polgármester asszony ígéretét tartva, fórumozó társunk ajánlását elfogadva, az említett ruhaneműjét felkötve, nem aszfalt, hanem betonkeménységgel halad Kecskemét labdarúgásának megreformálása felé. Ahogy a “nagykönyvben” meg van írva, lásd, Hírös Sport Nonprofit Kft. átszervezése. Nekem a vezetői kinevezések azt sugallják, félúton nem lesz megállás, teljes vérátömlesztés várható. Beleértve akár az utánpótlást is, elképzelhető, hogy a KLC vezető szerepét másik egyesületre osztják. A közszájon forgó, ezen a fórumon is megpedzett pletykaízű csontvázak pedig maradjanak a szekrényben, nekünk, ahogy társunk írta, a végtermék a lényeg.

  Hogy mi várható a bajnokságban tavasszal?

  A KHTK-t feltehetően szétszedik, hiszen olvashattuk, a Kécske is onnan akar igazolni, ennek ellenére én bízom a csodában.

  A KLC-KTE SI megye egyes bajnoki címében nem annyira, nagy a hátrányunk. A feljutásban viszont igen, de ehhez tavasszal meg kell mutatnunk, hogy a “játékostemetőbe” /Várhidi Pétertől szabadon/ valók vagyunk.

  Várhidi Péter, a harmadosztályról és amatőr futballról: “Sohasem dolgoztam még ilyen osztályokban, és …Kissé máshogy látom, mint sokan mások. Ez olyan, mint egy játékostemető. Aki NBIII-ban futballozik, annak már nincs visszaút felfelé, legfeljebb az NBI-es tartalékcsapatokból. Ez a szint egyszerűen nem tud már olyan körülményeket biztosítani, ami hátországa lehetne a profi osztályoknak. Óriási csalódás ami ért! Itt a pályával van gond, ott a szereléssel, amott nem tudnak edzést tartani, máshol nem képesek utánpótláscsapatot kialakítani. Ezer és ezer gond merül fel, ez más közeg, itt már nem is lehet futballozni, küzdeni kell.”

  Mi egyelőre majd megveszünk, hogy ebbe az osztályba felkerüljünk, majd onnan gyorsan ugorjunk a profik közé. Esélyt látok rá, mert emelik az NBII létszámát, ami azzal jár, hogy az harmadosztályba nem csak a megyei bajnokoknak lesz esélye felkerülni. A Várhidi interjúból következtetve, olyan is előfordulhat, hogy valaki az NBIII-ban szereplést nem vállalja, helyette besorolnak másokat. Azok miért ne lehetnénk mi. Úgyhogy a tavaszi szereplésünknek lesz tétje.

  A Tiszakécske bizonyára egyenesből feljut.

  A Kalocsára, Bajára nagyon figyelni kell.

  Biztosan lesznek meglepetés csapatok is.

  AZ EB felvezetéseként jó kis küzdelem ígérkezik.

  Érdemes lesz meccsekre járni.

 10. Karcsibacsi

  2016. január 12. kedd at 12:41

  Én még eddig semmi olyat nem érzékeltem, ami a polgármester asszony labdarúgás melletti kiállását kézzelfoghatóan igazolná. De hátha…

 11. KecskemetiZONA

  2016. január 12. kedd at 14:39

  Karcsibacsi!

  Tény, Kecskemét labdarúgása most nem a villogás napjait éli.

  A napi események számodra nem elég kézzelfoghatóak? Gondolod, hogy a polgármester asszony háta mögött, önkormányzati képviselők asszisztálása mellett, csak úgy blindre folynak a labdarúgás körüli események? Egyesületi vezetők, a tulajdonos tudta nélkül önkormányzati ingatlan használatáról döntenek. A KLC-KTE SI vezetése kitalálta, hogy mostantól működjön egy labdarúgó Kft. is? Annál azért komolyabbnak tűnik a helyzet. Ha így lenne, semmi perc alatt meg lenne vétózva, és még retorziókkal is számolni kellene. Lehet, hogy úgy hiszed, nagy a káosz, de ilyenekre még gondolni sem érdemes. Megy ott minden tervszerűen, a rövid és hosszú távú tervek is végre lesznek hajtva. Szerintem mielőtt a projektbe belefogtak, az MLSZ illetékeseivel is a polgi egyeztetett.

  Az önkormányzati sport munkacsoport sajtótájékoztatójáról sem olvastál?

  Rakd sorba a téglákat, és a véleményed is megváltozik.

  Az egy más dolog, hogy ezt a variációt helyesled-e, vagy a kommunikációval van gondod.

  A testközelséget majd az NBI-be jutást követő kézfogótok alkalmával érzékeled.

 12. KecskemetiZONA

  2016. január 12. kedd at 14:40

  Karcsibacsi, légy türelemmel, moderáltak.

 13. CsakKecskemet

  2016. január 12. kedd at 14:50

  Azért ennyire hurráhangulat ne legyen szerintem, mert úgy csak nagyobbat koppan majd a mezei szurkoló. Azzal együtt, hogy legalább megmoccant az álló víz. Az elmúlt hónapok után már ez is valami. Az meg megint egy más kérdés a “polgármester asszonynak” és társainak már azt sem hiszem el, amit kérdeznek.

 14. KecskemetiZONA

  2016. január 12. kedd at 14:58

  Én tiszteletben tartom mindeni véleményét.

  Részemről hurrá hangulatról nincs szó, csak próbálom követni, elemezni az eseményeket.

  És egy kicsit előre gondolkodni.

 15. Karcsibacsi

  2016. január 12. kedd at 15:37

  Zona!
  Én még eddig “kézzelfogható” pluszt nem érzékeltem. A kft. létrehozása a KLC-KTE saját projektje. A szponzorokat tudomásom szerint Nagy Zoltán toborozza, szervezi. A stadiont hogy odaadták használatra a KLC-nek, még jó. Ott állt volna üresen?
  Szeretnék már a támogató szép szavakon kívül is látni valamit. Pl. hogy beszállnak résztulajdonosként a kft.-be. Vagy ha tudnék olyan szponzorról, aki az ő ráhatásukra érkezik. Eddig semmi ilyesmit nem látok. Optimizmusom töretlen, leírom újra: De hátha…

 16. Karcsibacsi

  2016. január 12. kedd at 15:42

  CsakKecskemét!
  Hurráhangulatot én nem érzékelek, de örülök annak, hogy megmozdult valami. A háttérben nyilván eddig is folytak az előkészületek, most már vannak közzé tehető tények is. A kft., Némedi Norbi, Visinka Ede. Bízhatunk benne, hogy erősödik a csapat, jönnek új – esetleg régi KTE-s – játékosok és talán jönnek majd az eredmények is.

 17. KecskemetiZONA

  2016. január 12. kedd at 16:18

  Karcsibacsi!

  Akkor optimistán örüljünk együtt, hogy a KLC-KTE SI olyan gazdag, hogy az önkormányzat támogatása nélkül is megél, a működési, és fenntartási költséget is finanszírozni tudja.

  A Kft.-vel kapcsolatosan pedig várjuk türelmesen a közzé tehető híreket, például, hogy kik vásárolnak tulajdonosi jogot.

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés

Hozzászólás