kesport.hu

Mercedes-KLA: átszervezések a korosztályos csapatoknál

Visinka Ede érkezéséről az imént számoltunk be, ám Verebélyi Gábor személyében egy fiatal, tehetséges edzővel is bővül a Mercedes-KLA szakmai stábja, aki Lakitelekről érkezik Kecskemétre.

Verebélyi már november óta az U15-ös csapat mellett segített be, ám hivatalosan január 1-el került a KLC-KTE SI és a Mercedes-KLA kötelékébe.

Az új szakemberek érkezésével, átszervezésekre is sor került a csapatoknál, az U17-et Visinka Ede irányítja tavasszal, segítője pedig Verebélyi Gábor lesz, míg Csima Gyula Lóczi Péterrel veszi át az U15-öt. Márton Pál megbízatása a megye I-es együttesnél megszűnt Némedi Norbert érkezésével, ám az utánpótlásban továbbra is számítanak munkájára az U16-nál. A többi korosztálynál nem történt változás, a nyáron kinevezett szakmai stábok dolgoznak tavasszal is.

Az átszervezés okairól Török László beszélt a kecskemetilc.hu-nak:

„Szeretném hangsúlyozni még a legelején, hogy nem leváltásokra került sor, hanem átszervezésekre, amire a licenckövetelmények miatt is szükség volt. Két verziónk is volt az új felállásra, ebből az edzőkkel közösen egyeztetve választottuk ki azt, amit teljes egyetértésben tudott elfogadni mindenki. Márton Pál kapcsán már korábban is jeleztük, az utánpótlásban továbbra is számítunk a munkájára, így újra bekerül az akadémia vérkeringésébe. Visinka Ede visszatérésének nagyon örülünk, hiszen egy kitűnő, Kecskeméthez kötődő szakembert nyertünk vele, aki éveket töltött el a legmagasabb szinten a felnőtt futballban. Ezért is került az U17-es csapathoz, ahol szintén egy új szakember, Verebélyi Gábor segíti majd a munkáját. Vele már szeptemberben egyeztettünk, és miután a Lakiteleknél befejezte az őszi szezont, azonnal bekapcsolódott az U15-ös csapat melletti munkába. Nagyon meg voltunk vele elégedve, szorgalmas, tehetséges edző, így januártól ő is teljes értékű tagja lett a stábnak. Csima Gyula az utóbbi években megmutatta, hogy bármelyik korosztálynál képes eredményes munkát végezni, és a legfiatalabbaktól az idősebbekig mindenhol örömmel dolgozott. A mostani U15-ös csapattal még ő kezdte el a munkát, így tökéletesen ismeri a gyerekeket. Ezzel a felállással már megfelelünk a licenckövetelményeknek, minden csapatunknál „A” licences edző irányítja a munkát, ahol ezt az előírások megkövetelik.”

A Mercedes-KLA korosztályos csapatainak edzői a tavaszi szezonban:

U19: Szabó Tibor, Nagy Lajos

U17: Visinka Ede, Verebélyi Gábor

U16: Márton Pál

U15: Csima Gyula, Lóczi Péter

U14: Lóczi Péter, Csima Gyula

U13: Herceg Ferenc, Sziegl Gábor

U12: Kemenes György, Kislőrincz György

3 hozzászólás

 1. KecskemetiZONA

  2016. január 12. kedd at 15:09

  Teljesen logikus! Az akadémián a szakmai lehetőségekből kihozták a legjobbat, a jó szereplés ezen nem múlhat. Reméljük, Ede az U17-nél a Csima Gyula által megkezdett utat járja. A támadófutball eredményre vezethet.

 2. KecskemetiZONA

  2016. január 15. péntek at 08:54

  Csak nem szőr került a levesbe?

  Egy klasszikussal élve: “de hová tűnt Damon Hill, hová tűnt Damon Hill”, azaz Czéh Laci, őt nem látom az edzői stábban.

  Pedig legeredményesebb ikonunkat a “zuhanyban” már nem utánpótlás, hanem lehetséges vezetőedzőként említették.

 3. ratata

  2016. január 15. péntek at 10:19

  ami késik nem múlik!!

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés

Hozzászólás

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.