kesport.hu

Szombaton jön az első nagypályás jégkorong-mérkőzés Kecskeméten

A jégkorongozás hőskorszaka előtt is tisztelegnek a Kecskeméti Sólymok.

Szombaton 13 órakor történelmi pillanatnak lehetnek szemtanúi a hírös városiak, hiszen a Gokart Hotel jégpályáján első nagypályás jégkorong meccset rendeznek a Kecskeméti Sólymok, ellenfelük az ESMTK-DRUCK-KER lesz.

A Winter Classic elnevezést kapta a rendezvényük. Mi ennek az apropója?

– Visszaemlékezve a jégkorong hőskorára, amikor még nem voltak fedett stadionok, csak befagyott tavakon játszottak, a jégkorong szabadtéri sport volt. A nyitott pályás játékkal tisztelgünk azoknak a kiváló sportolóknak az emléke előtt, akik embert próbáló körülmények között is kitartottak a sportág mellett. Megpróbálom összefoglalni a kevésbé szakavatott érdeklődők számára is, hogy miért jó, ha hidegben kell álldogálni 1,5-2 órát, ha látszik a játékosok lehelete, ha esik a hó a meccs közben, vagy éppen csak szitál, ha semmi sem olyan, mint amilyen lenni szokott? Miközben lehetnénk ehelyett akár egy fűtött sportcsarnokban. A válasz: mert kell nagy ritkán a jó és biztos helyett a bizonytalant választani. Jó a szabadban lenni. Minden bizonnyal ezért olyan népszerű az egész világon minden WINTER CLASSIC stílusú mérkőzés. Az élmény exkluzív. A szabályok a laikusok számára sem bonyolultak, a mostani összecsapáson azonban le lesznek egyszerűsítve, hogy mindenki számára élmény legyen a játék kívülről és belülről egyaránt.

Milyen hagyományokkal rendelkeznek? Kinek az ötlete volt, hogy az “aranyhomokon” jégkorongcsapatot hívjanak életre?

– 2010-ben Gubicz László – aki a 90-es években játszott az ifjúsági válogatottban is – tíz elkötelezett társával megalapította a Kecskeméti Sólymok Jégkorong Sport Egyesületet, és már az alakulás évében elindultak a Teljesen Amatőr Jégkorong Bajnokságban, s a harmadik helyen zárták a szezont. Mivel ebben az időben még nem volt Kecskeméten műjégpálya, ezért az edzéseket és a hazai pályás mérkőzéseket a Pesterzsébeti jégcsarnokban bonyolították le. 2013-ban nagy örömünkre megnyílt a műjégpálya, az edzéseink hazaköltözhettek. Egyre többen szerettek volna játszani, az edzéseink egyre látogatottabbak lettek. 2014–2015-ben középiskolás városi bajnokságot szerveztünk, és megkezdtük az utánpótlás-nevelést is az U6–U12 –es korosztályokban. 2014-ben megalakult a ‘B’ csapat, így már két bajnokságban szerepel egyesületünk. Csapatunk teljesen amatőr, a szó valódi értelmében, de mindannyian küzdünk azért, hogy egyszer egy magasabb szinten játszó csapat szurkolói töltsék meg a lelátót!

A mérkőzést közvetíti az elévülhetetlen érdemeket szerző Hetthéssy Zoltán, a jégkorong közvetítések egyik koronázatlan királya.

A mérkőzés szünetében az utánpótlás csapat ifjú palántái (6-12 évesek) veszik birtokukba a jeget és mutatják be küzdeni tudásukat. A belépés ingyenes.

2 hozzászólás

  1. ratata

    2016. január 15. péntek at 10:18

    érdekes programnak igérkezik aki teheti nézze mg!

  2. KecskemetiZONA

    2016. január 15. péntek at 11:34

    Érdeklődéssel kísérem törekvéseiket, szurkolok nekik, hogy a sportágat Kecskeméten sikerüljön meghonosítani.

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés

Hozzászólás