kesport.hu

Nagy csatában maradt alul a KTE-Duna Aszfalt

A KTE-Duna Aszfalt új igazolása, Harris is bemutatkozott, ám nem ment neki a játék.

8-0-ás rohanással indított a Szeged, erre időkérés volt a válasz a túloldalon. Jót is tett a fejmosás, hiszen Djeraszimovics vezényletével zárkózni kezdtek a hírös városiak, s már három pontra is megközelítették ellenfelüket. Nikola Lazics hiába kért időt a 7. percben, tovább tapadt a lila-fehér alakulat, s a kezdeti előnye két pontra olvadt a Tisza-partiaknak, 16-14. A második etap is a hazaiaknak indult jobban: Armelin és Csirics húzott bele a pontgyártásba, 25-18. A Kecskemétnél Ivosevnek nem ment igazán a játék, kísérletei rendre lejöttek, ám Karahodzics és a Pongó testvérek tudtak pár pontot összeszedni a nevük mellé, így a Szedeák csak ötpontos előnnyel mehetett pihenőre. 43-38.

A szünetet követően Mészáros Máté először trojkát vétett, majd a második kísérlete már ült, így két pontra megközelítette vendéglátóját a KTE-Duna Aszfalt, majd Karahodzics zsákolásával már egált mutatott az eredménykijelző, 43-43. A 25. percben jött a fordulat, a Kecskemét átvette a vezetést, miután Nikola Lazicsot elküldték a játékvezetők a kispadtól technikai faultokkal kísérve. A hazaiak azonban nem zökkentek ki, sőt ötpontos fórt alakítottak ki, így Maljkovics időt volt kénytelen kérni ismét. Sikerült is faragni a különbséget, 59-56-tal mehettek a zárásra a felek. Az utolsó tíz percben Csirics vette hátára a Szegedet, s a negyed derekán 8 pontos előnyhöz juttatta csapatát, 68-60. Karahodzics azonban újra és újra megrázta magát, s fontos pillanatokban szerzett szépítő kosarakat, 68-64. Több percen át nem tudtak betalálni eztán a gyűrűkbe a csapatok, ellenben mindkét oldalon egy-egy időkérést eszközöltek a szakmai stábok. Két perccel a vége előtt csak egyetlen ponttal mentek a Tisza-partiak, majd Djeraszimovics két egypontosával már újra a Kecskemét szerezte meg a vezetést, 68-69. A túloldalon Brkics is a vonalra állhatott, s nem is hibázott, 70-69. Az ellentámadásnál Hegedűsnek osztott ki sapkát, majd Molnár András talált be közelről, 72-69. Maljkovics újra magához rendelte tanítványait, ám a büntetőpárbajból végül a hazaiak jöttek ki jobban, a vége 77-73.

Naturtex-SZTE-Szedeák – KTE-Duna Aszfalt 77-73 (16-14, 27-24, 16-18, 18-17)

Szedeák: Jereminov -, ARMELIN 20/6, Molnár 10/6, CSIRICS 22/6, BRKIC 19 Csere: MORAVCSIK 6/3, Kiss -, Révész –

KTE: Pongó Má. 7/3, Pongó Ma. 2, DJERASZIMOVICS 23/3, Ivosev 9, KARAHODZSICS 16 Csere: Mészáros 5/3, Harris 1, Hegedűs 10/6

Kipontozódott: Ivosev, Karahodzsics, Harris

Fullcourt itt tekinthető meg

3 hozzászólás

 1. redmiller

  2016. január 23. szombat at 23:06

  Kezdjük azzal, amivel a legegyszerűbb lenne, bírózás!

  Igen lehetne bírózni, hogy Lazics kiküldése után szinte semmit nem fújtak a Szeged ellen és még a halvérű Maljkovicsnak is sikerült kiosztani egy technikait… DE! Többször ott volt a lehetőségünk, hogy megfordítsuk, vagy 1-2 pontos vezetésnél elhúzzunk és megnyerjük a meccset! Erre mit történik??? Sorra elcsesszük… A pontokat azok dobják, akik pályán vannak… Kispad? Se tüzelés, se lebaszás, csak a játékosok lelkének simogatása…. Ki a főnök??? Ha én nem tudnék teljesíteni a leggyengébb kihívásokat a munkahelyemen velem biztos ordítanának…. Vagy én lennék a főnök én is ordítanék! Itt meg semmi… Könyörgöm, profi játékosok az átlagnál jobb keresettel! Tavaly döntőt játszottunk ezzel a maggal, most meg a nyolcért sem leszünk harcba… :( Juhos ráadásul nem is játszott! (bb1-en még Jeremirov hiányát is megemlítik!)

  Mondom a játékosok átnéznek az edzőn, lesütött szemek! Válasz, rosszul látom! Erre meccs után azt hallom, hogy állítólag, hogy a játékosoknál semmi, ismétlem SEMMI tekintélye nincs az edzőnek! Ha ez igaz, akkor itt borzasztó nagy bajok lesznek…

  Lassan az a képzetem támad, hogy nem is Lawrence-szel volt a baj, mert Harris sem nyújtott többet! Egyszerűen vannak szituk, amiket képtelenek vagyunk megoldani! Hiányzik a kapitány a hajóról…
  Aggaszt, hogy lassan sűrűsödik a program, márciusban biztos! Nincs rotációnk! Meghatározó játékosaink alig pihennek! Djera térde, de akár a többiek hogy fogják így bírni a heti két meccset??? Vagy jönnek a még nagyobb zakók???

  Ha pár hét múlva kikapunk Jászberényben, már azon sem csodálkozom…. Egyszerűen szomorú, hogy Stojan Ivkovics felépített egy jól működő rendszert és félév alatt sikerült tönkrevágni! Nem négy közé vártam a csapatot, hanem a 8-ba! Erre a 11-12 helyért fogunk harcolni…

 2. KecskemetiZONA

  2016. január 24. vasárnap at 08:28

  Iszom szavaidat.

  Ha döntéshozó lennék “redit” tuti, hogy alkalmaznám tudósítónak, biztosan feldobná a kesportot.

  Úgyis ott van minden meccsen.

  Ha a projekt beválna, az összes sportágra is kiterjeszteném, mellyel több legyet üthetnének egycsapásra.

  Az önkormányzatnak, szponzoroknak is megérné.

  Mondok egy példát, nem dicsekvésnek szánom: annak idején a “Hírös Híreket” én hoztam be a köztudatba,volt egy ilyen rovatom, később a KTV magáévá tette, és magas szintre emelte.

  A fenti ötleten is érdemes lenne elgondolkodni, szerintem nagy lehetőség rejlik benne.

 3. portas

  2016. január 26. kedd at 15:31

  Legyünk optimisták, Harrisnek reményeim szerint 100%-al fog javulni a játéka, legközelebb 2 pontot dob. Eddig volt a keserű vicc.
  Ennek a csapatnak köze nincs a tavalyihoz. Két meghatározó kezdő ember ment el, a Szolnokon sokat játszó Kovácsot pedig sikerült elcserélni egy kutyaütő amerikaira. Hegedüs legjobb napjaiban is csak 7-8. embernek volt jó, és évek alatt csak rosszabbodik. Az edző pedig sajnos szerintem id inkább magyar mentalitású , mint délszláv. Hova lett az az edző aki tavaly Ivkovics mellett volt? Nem a magyarra gondolok.
  Most már talán az is jó lenne, ha valaki felnőne az utánpótlásból is.

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés

Hozzászólás