kesport.hu

Futsal ünnepet tartottak szombaton Kecskeméten

Színvonalas tornának lehettek szemtanúi, akik kilátogattak szombaton a Messzi István sportcsarnokba. Képgalériákkal!

A reggeli nyitómérkőzésen a két vendég NB II-es klub, az SZTE EHÖK SE és a ELTE-BEAC csapott össze. A szegediek rögtön magukhoz ragadták a kezdeményezést, s nem is engedték ki a meccset a kezeik közül, magabiztosan fektették két vállra a fővárosiakat, 9-2.

Őket követték a házigazdák, akik a tavalyi Magyar Kupa-ezüstöt szerző Veszprémmel mérték össze tudásukat. Érezhető volt az osztálybeli különbség, a kecskemétieket nem hagyta kibontakozni az ellenfél. Gyenes védéseinek köszönhetően azonban a veszprémiek sem tudtak a 11. percig betalálni, ám itt megtört a jég, s beindult a gólhenger. A hírös városiaknál Kiss és Györe került komolyabb helyzetbe, ám nem sikerült megzörgetniük a hálót, így a félidőre 5-0-lal mehettek a vendégek. A fordulás után a veszprémi csapat ott folytatta, ahol abbahagyta, és sorra bombázta Peltzer kapuját, a 30. percben pedig már 7-0 állt a kijelzőn. Kiss Lászlónak sikerült az első és egyetlen hazai gólt megszereznie: szabadrúgásból bombagólt akasztott a bal felsőbe. Az utolsó percekben több ziccer is kialakult a Scoregoal előtt, ám a veszprémiek portása lehúzta a rolót. A legvégére még maradt egy vendégtalálat, ezzel alakult ki a 8-1-es végeredmény.

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.

A bronzmeccset tehát a Kecskemét és az ELTE-BEAC vívta egymással. Már a 4. percben megszületett az első hírös városi gól, Pánczél labdaszerzésből indult, és a kapust kicselezve a budapestiek kapujába helyezte a játékszert, 1-0. Nem kellett sokat várni az újabb találatra, Mohácsi szépen hozta helyzetbe Marsát, aki megszerezte a második kecskeméti gólt, 2-0. A vendégek a 9. percben szépítettek egy kontratámadás során, 2-1. A 17. percben ismét két góllal vezettek a kecskemétiek Torbavecz révén, aki Kovács szemfüles passzát értékesítette a félidő előtt, 3-1.
A szünet után rögtön Peltzernek kellett védeni, de a kipattanó labda szerencsével a vendégek támadójához került, aki ezzel megszerezte az ELTE-BEAC szépítő gólját, 3-2. A Scoregoal játékosai eztán is uralták a meccset, ám érezhető volt, hogy a pénteki Dunakeszi elleni bajnoki, valamint a reggeli derbi sokat vett ki belőlük. Sokáig nem változott az eredmény, a fővárosiak mindent egy lapra feltéve, kapusukat is mezőnyjátékosra cserélve rohamoztak. Vesztükre Pánczél egy szerelés után a félpályánál ért be a labdát, majd félig becsúszva az üres kapuba rúgta a lasztit, ezzel eldöntve a bronzérem sorsát, 4-2.

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.

A 16 órási döntőben a lelkes fiatalokból álló SZTE EHÖK SE és a Veszprém találkozott. A Tisza-partiak nem voltak alárendelt szerepben, többször is megnehezítették a kupaezüstös ellenfelük dolgát. A szerencsével azonban hadilábon álltak, így a félidőben papírforma eredmény volt látható az eredményjelzőn, 4-0 a veszprémiek javára. A második húsz percben azonban nagyon összeszedte magát a Szeged, s feljött egészen két gólra, ám a rutintalanság egy-két kényes szituációban most is kiütközött, így végül a Veszprém húzta be a meccset 7-4-re, s megérdemelten vihette haza a győzelemért járó serleget Kecskemétről, az I. Hírös Futsal Tornáról.

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.

Hájer Sándor így értékelte a szombati tornát: – Összességében a védekezessél meg voltam elégedve, de a támadásainkban még mindig vannak hiányosságok. Próbálunk hétről-hétre ezeken a hibákon dolgozni. Örülök, hogy a tornán először a Veszprém csapata ellen léptünk pályára, mert egy NB1-es együttessel szemben igazi kihívás játszani. Az ELTE-BEAC hasonló játékot játszik, mint mi, de jobban rájuk tudtuk kényszeríteni az akaratunkat. Több helyzetünk adódott a mérkőzésen, amit nagy százalékkal értékesíteni is tudtunk. Megérdemelten győztünk, gratulálok a fiúknak a bronzéremhez.

Eredmények

SZTE EHÖK SE – ELTE BEAC 9-2
Scoregoal Kecskeméti FC – Veszprém 1-8

III. helyért: Scoregoal Kecskeméti FC – ELTE BEAC 4-2
I. helyért: Veszprém – SZTE EHÖK SE 7-4

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés

Hozzászólás