kesport.hu

Ivosev megállíthatatlan volt

A Szedeák elleni fájó vereség után javított a KTE-Duna Aszfalt, s a Körmend elleni győzelemmel hozta vissza a reményeket szurkolóinak.

Az előző fordulóban a Tisza-parton nem sikerült győznie a Kecskemétnek, s így egyre távolabb került a legjobb nyolc a lila-fehérek számára. Fontos volt tehát, hogy a Körmend elleni, hazai meccsen bravúrt mutassanak be, s az esélyesebbnek tartott vasiakat két vállra fektessék. A már megszokott ponterős játékát hozta Djeraszimovics, ám ezúttal Tomiszlav Ivosev is csatlakozott hozzá, sőt idei legjobb teljesítményét nyújtva 26 pontig jutott, s emellett 17 lepattanót is szedett.

Az első játékrészben 10 ponttal tudott meglógni a hírös városi alakulat, majd a következő felvonásban is növelni tudták előnyüket. A fordulás után a Körmend légiósai összeszedték magukat, s hozni is tudták ezt a negyedet, ám ez is kevés volt ahhoz, hogy komolyabban felzárkózzanak. A hajrában tíz ponton belülre tudtak jönni a vendégek, de a KTE-Duna Aszfaltból mindig akadt valaki, aki új lendületet tudott hozni, így a végén megérdemelten nyert a Kecskemét.

KTE-Duna Aszfalt – Egis Körmend 86-74 (19-9, 22-16, 20-25, 25-24)

KTE: Harris 7/3, Pongó Ma. 8/3, DJERASZIMOVICS 19/6, IVOSEV 26/3, KARAHODZSICS 10 Csere: Pongó Má. 8/6, Mészáros 6, Hegedűs 2.
vezetőedző: Borisz Maljkovics

Körmend: PETTY 13, CHANNELS 18/6, Mckinney-Jones 15/3, Tóth 9, DUINKER 14 Csere: Ferencz 3/3, Farkas 2, Lakosa -.
vezetőedző: Teo Csizmics.

Hozzászólások

 1. redmiller

  2016. január 30. szombat at 22:31

  Végre! Erre várok hónapok óta! Maljkovics együtt él a játékkal, szinte végig aktív volt, nem csak “nézte” a meccset! Folyamatosan próbálta irányítani, tüzelni a csapatot. Az edzői trió együttműködése fantasztikus volt! Forrai és Borisz a meccs alatt rengetegszer beszélte meg a meccs alatti észrevételeket! Állandó konzultáció volt a padon. Volt hogy Maljkovics, volt hogy Forray rajzolta fel a játékvariációt! Volt, aki viccesen meg is jegyezte, hogy most ki az edző? :)

  Kicsit nehezen indult a játék, de a védekezésünk jól működött! Remekül mozgott együtt a csapat! A Körmend egyszerűen nem találta a védelmünk feltörésének kulcsát, illetve olykor pontatlan volt a befejezés! Említsük meg Pongó Mátét, aki a félidőben 3 fontos labdát lopott, de a statisztikában sikerült 1 beírni… Talán jobban oda kellene figyelnie a stat írónak és meccs alatt kikapcsolni a telefonját… Félidőhöz tartozik, hogy Harris-nek volt szép passza (látszik, hogy lát a pályán) és egy brutális! Kicsit több. mint 10 éve Vaisvillától láttam utoljára ilyet!

  Második félidő elején mintha kicsit az öltözőben maradtunk volna… Viszonylag gyorsan magunkhoz tértünk, majd jött a kisebb balhé, ami alatt sokáig állt a játék! A bírók videóztak, majd nem ítéltek semmi újat… Deffel kell egyetértenem, kiállítás gyanús szituáció volt mindkét fél részéről…. A kényszerszünet bennünket zavart meg jobban! Körmend egy negyed alatt dobott annyit, mint az egész félidőben! Közben Ivosev már tripla-dupla körül volt. 8 perccel a vége előtt 16!!!! lepattanónál járt! Szinte önkívületi állapotban játszott, ami nagyon kellett, mert Djeraszimovicsnak ma nagyon nem ment! Küzdött, hajtott fontos pillanatokban betalált, de ma nem az ő napja volt!
  A vége kicsit izgalmasra sikerült, mivel lőtávolba került a Körmend, ám ekkor váratlanul Pongó Máté elkezdte húzni a csapat szekerét! Körmendnek nem volt más választása, fault-tólt, de már ebből is mi jöttünk ki jobban!

  Bírók sok faultot fújtak, ami sajnos összességében teljesen jogos volt!

  A meccs embere Tomiszlav Ivosev! Szinte megállíthatatlan volt! Sokszor csak néztük, hogy milyen nehéz szitukat bevállalt és megoldotta! Kegyetlenül húzta a csapatot! 26 pont, 50 VAL, 17 lepattanó, 12 kapott fault! Szerzett 3 labdát, adott két gólpasszt (nem vagyok biztos, hogy ez a kettő nála is jó….).

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés

Hozzászólás