kesport.hu

Ivosev a forduló legjobbjai között

A Körmend elleni kitűnő játék meghozta gyümölcsét a kecskeméti játékosnak.

A 16. forduló csapata a bb1.hu szerint:

Ubilla (3) / Laroche (2) – Cohn (1) – Spurlock (4) – Ivosev (2) – Pantelics (4).

Irányítóposzton holtverseny alakult ki, hiszen a kiváló formába lendülő Sopron vezére, Hernst Laroche és a Kaposvárral ZTE-t verő Emanuel Ubilla is 36 VAL-lal végzett. Előbbi játékos 31 percet töltött pályán, ezalatt 4/10-es mezőnyözéssel és 10/11 büntetőzéssel jutott el 20 pontig, összeszedett 8 lepattanót, kiosztott 5 asszisztot, szerzett 4 labdát (de csak 2-t adott el), valamint fault nélkül lehozta a találkozót – kiharcolt viszont 8-at. Ubilla eggyel több percet játszott, de eggyel kevesebb pontot dobott (7/17 mezőnyből, 3/4 büntető), viszont tripla-duplázott: 12 lepattanót húzott le, 10 asszisztot adott, valamint 2 faultjára kiharcolt 7-et, 1 szerzett labdájára 2 eladott jutott.

Kettesposzton Jászberényből akad újonc, ami nem is csoda, hiszen második győzelmét aratta a hétvégén a JKSE: a Szegedet győzte le 9 ponttal. Travis Cohn csaknem végigjátszotta az összecsapást, 37 percet töltött parketten. 30-as VAL-jának java része pontokból gyűlt össze, hiszen 24-et tett be a közösbe (8/11 mezőnyből, 6/6 büntető), de akadt 4 lepattanója, 4 kiharcolt személyije, 1 blokkja és 3 gólpassza is – érdemeit csak minimálisan csökkenti 2 elkövetett személyi hibája és 3 eladott labdája.

Cohnnal ellentétben már negyedszer látjuk itt Tristan Spurlockot. Az Albával a MAFC ellen könnyedén győző amerikai játékos a csapat “hagyományainak megfelelően” mindössze 23 percet töltött pályán, ez alatt 28-as VAL-t rakott össze, aminek egy része pontokból (18), egy része büntetőből (6), egy része szerzett labdákból (2), kiharcolt faultokból (1), gólpasszokból (4) és “sapkából” (1) jött össze, a negatív oldalon 3 személyi és 1 eladott labda áll.

A szezon második legjobb teljesítményét hozta a teljes első osztályból Tomiszlav Ivosev. A Kecskemét négyese 54-es VAL-t rakott össze 36 perc alatt, aminél csak Wesley Channels 69-e volt jobb idén. 26 pontot dobott, leszedett 17 lepattanót, 3 labdát szerzett, 4 saját hibájára 12 (!) faultot harcolt ki, 2 gólpassza és 1 blokkja is volt.

Djordje Pantelics meglepő módon 30 VAL alatti produkcióval is be tudott kerülni a forduló csapatába, immáron negyedszer – ez nem a centerek köre volt. Csapata, a ZTE ráadásul meglepetésre vereséget szenvedett Kaposváron, a szerb magasember pedig 28-as VAL-t produkált 37 minutum alatt. 13 pontot dobott (6/9 mezőny, 0/1 büntető), 13 lepattanóval dupla-duplázott, szerzett 1 labdát, adott és kiharcolt 2-2 faultot, 2 gólpassza és 1 blokkja is akadt.

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés

Hozzászólás

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.