kesport.hu

Hosszabbításban kapott ki a KTE-Duna Aszfalt

Kiélezett küzdelemben, hosszabbítás után maradt alul a sereghajtó otthonában a KTE-Duna Aszfalt.

Az első két felvonásban fej-fej mellett haladtak a csapatok, a második tíz perc elején tudott meglépni hattal a Kecskemét, ám eztán rendre befogta őket a házigazda Jászberény. A centerek negyedei voltak ezek, hiszen a hazaiaknál Sherman, míg a lila-fehéreknél Karahodzics termelte a legtöbb pontot. A hírös városiaknál Harris is magára talált végre, s 8 egységet jegyezhetett a félidő végére. A felek 36-36-os egállal mehettek a pihenőre.

Habár a harmadik etapot a jászságiak kezdték jobban, mégis a KTE-Duna Aszfalt mehetett minimális előnnyel a zárásra, köszönhetően annak, hogy Djeraszimovics és Ivosev is belelendült a pontgyártásba, 58-59. Nagy izgalmakat hozott a végjáték, hol az egyik, hol a másik együttes vette át a vezetést rövid ideig. Egy perccel a vége előtt 75-75 állt a kijelzőn, de jöttek Djeraszimovics egypontosai és Pongó Máté kettese válaszkétn Horváth Ákos trojkájára, s 78-79-re módosult az állás, így a hazaiak időt is kértek. Taktikai fault után Cohn a vonalra állva csak a másodikat dobta be, így az utolsó támadás joga a Kecskemété lett, ám kosár nem született, így 79-79 után jöhetett a ráadás. Két eladott labda és kihagyott büntetők pecsételték meg a vendégek sorsát az extra negyedben, a sereghajtó végül 95-88-ra nyerte a hétközi összecsapást.


JP-TOP COP Jászberény – KTE-Duna Aszfalt 95-88 (18-18, 18-18, 22-23, 21-20, hossz.: 16-9)

Jászberény: COHN 18/12, Soós 16/12, HORVÁTH Á. 17/6, Dramicsanin 7, SHERMAN 23 Csere: Caffey 14, Cseh -, Blaskovits -.

KTE: Pongó Ma. 2, Pongó Má. 12/6, DJERASZIMOVICS 23/6, IVOSEV 16, KARAHODZSICS 23 Csere: Mészáros 4/3, Harris 8/6, Hegedűs -.

Kipontózódott: Sherman, illetve Pongó Ma.

10 hozzászólás

 1. ratata

  2016. február 11. csütörtök at 08:30

  KÁR VOLT FORRAYT BERÉNYBE KÜLDENI? KÜLÖNB CSAPATOT CSINÁLT VOLNA! VESZÉLYBEN A PLAYOFF?

 2. dorba

  2016. február 11. csütörtök at 08:55

  Amikor nagy önbizalommal nyilatkoznak a játékosok egy-egy mérkőzés előtt, hogy biztos nyerünk, na akkor kapunk ki.
  Ez most is így volt!
  Azt azért érdekes volna tudni, miért fogunk mellé a légiósok leigazolásával?
  Tény, hogy berényieknél az edzőváltás bejött, nálunk nem:)

 3. KecskemetiZONA

  2016. február 11. csütörtök at 13:11

  Nem kell ezt túldimenzionálni, a profi sport az anyagiakról szól, a szponzori kör kevesebb pénzt tud Majlkovics rendelkezésére bocsátani, mint anno Ivkovics számára. Gondolom, Stojan nem véletlenül mondott le, tisztában volt vele, hogy onnan nincsen feljebb.

  • redmiller

   2016. február 11. csütörtök at 14:35

   Az tény, de tegnap az utolsótól kaptunk ki, előtte meg a szintén gyenge Szeged… 8-ért mind a kettő győzelem kellett volna. (Ez volt a cél, ha jól tudom, nem az alsóház)

 4. KecskemetiZONA

  2016. február 11. csütörtök at 15:51

  redi!

  Ha a szakma felől közelítek ugyanoda lyukadok ki.

  Általában ha egy diktatórikus edző után jön egy engedékenyebb, egy darabig sikeresebb lesz az együttes, persze csak ha a játékosok buktatták meg a mestert, a trend esetünkben másként alakult, mert Ivkovics zseniálisan kezelte a csapatot, és a környezetet, apróbb morgolódásokon kívül nagyobb probléma nem keletkezett, ráadásul Stojan is túlnyerte magát, Majlkovicsnak semmi siker lehetőséget nem hagyott. Ivkovics után én biztos nem vállaltam volna el, úgy járt ahogy Bekő Diósgyőrben. Pénz nélkül jöhetett volna ide a világ legjobb edzője, tuti, hogy ő is belebukik. Kecskeméten dohányt az Olajnál többet lehetetlenség összehozni.

  Mi a megoldás?

  Kapkodni fölösleges, apróbb átszervezésekkel, frappáns vásárlásokkal, rengeteg beszéddel, trükkel rendezni a sorokat, és kihozni a csapatból a maximumot.

  A röpisek is felálltak valahogy.

  • redmiller

   2016. február 11. csütörtök at 16:30

   Csak ennek semmi jele. Én sem azt vártam, hogy dobogóért harcolunk, hanem nyolcért! Viszont idegenben szinte senkire, míg itthon kevesekre vagyunk veszélyesek.
   Itt már az is siker lenne, ha valami csoda folytán középszakasz után nyolcba lennék! Egyelőre még az is necces lehet, mert a Szeged sincs messze tőlünk.

 5. KecskemetiZONA

  2016. február 11. csütörtök at 18:01

  Úgy gondolom, a kulcs a szponzori kör kezében van.

  Kecskeméten nem lehet más célkitűzés, csak a nyolc közé jutás, erre a középszerre kellene hosszú távon a csapatot belőni, ebbe a saját nevelés állandó szerepeltetése is beleférne.

 6. portas

  2016. február 12. péntek at 10:56

  Hagyjuk már ezt a saját nevelést. Egy edző sem ellensége önmagának, hogy ne tegyen be akárkit a csapatba , ha az attól jobb lesz. Simon 18 évesen már kezdő irányító volt a bajnok Kaposvárnál. Mi meg 20-22 éves “tehetséges” emberekről beszélünk. Szégyen a városra nézve, hogy 6-7 épkézláb játékost nem képes megtartani. Továbbra sem értem, hogy minek kell 7-8 felnőtt játékoshoz 3 edző. Vagy valamelyik ingyen dolgozik?
  Most olvastam, hogy Horváth Pipi is nálunk van. Hatalmas nevek nevelik az utánpótlást és az egész magyar mezőnyben nem látni egy 18-19 év körüli srácok akire azt mondhatnánk, hogy nagy jövő előtt áll.
  A TAO nagyon jó dolog, de azért valamilyen számon kérhetőséget is fel kellene állítani. Csodálatos dolog , ha rengeteg gyerek sportol de van aki azért csinálja, hogy leizzadjon és lenni kellene olyanoknak is aki a jövő versenysportját alapozzák meg.
  Sajnos a nyolcba kerülés fejtős és lehet izgulni, hogy a még hadra fogható 3 légiósnak kihívást fog-e jelenteni az alsó házban való senkit sem érdeklő küszködés? Kérdés, hogy meddig maradnak?

 7. KecskemetiZONA

  2016. február 12. péntek at 11:49

  Ez így leírva fantasztikus, megoldás?

  Ki kell rúgni néhány edzőt, itthon kell tartani a Csori féle tehetségeket, számon kell kérni, de mit?

  Az indok: Kecskeméten nincsenek számottevő tehetségek.

  Sajnos a lányoknál is inkább visszafelé haladunk, a talentumok korán eligazolnak.

  A női röpisek legalább felküzdötték magukat az elitbe.

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés

Hozzászólás