kesport.hu

Egyre népszerűbb a Bozsik-program

Országszerte több tízezer gyermek mozoghat a Magyar Labdarúgó Szövetség által életre hívott Bozsik-programon belül. Bács megyében csak az intézményi részben 7226-an vannak regisztrálva.

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.

A hétfői, intézményi programon járt fotósunk a II. Rákóczi csarnokában. Az eredményeket ezeken a játéknapokon nem jegyzik, s győztest sem hirdetnek.

Információk az OTP Bank Bozsik-programról

A dr. Csányi Sándor által vezetett elnökség idén nyáron újraindította az MLSZ korábbi utánpótlás-programjainak erényeit ötvöző, minden részletre kiterjedő tehetségkutató és foglalkoztató programját. Az OTP Bank Bozsik-program indulása alapvető fontosságú ahhoz, hogy hazánkban ismét európai színvonalú és elismertségű utánpótlás-nevelési rendszer alakulhasson ki.

A Bozsik-program fő célkitűzései a tömegesítés, a tehetségkutatás és a tehetségek fejlesztése. Ennek elérése érdekében a szövetség egységes, átlátható rendszert hozott létre, amely naprakész, hiteles és ellenőrizhető formában regisztrálja a programban résztvevő labdarúgókat. A verseny és képzési rendszer kialakítása megfelel az UEFA és a FIFA szakmai követelményeinek.

A program újraindítása révén a tudatosan tervezett és széles körben menedzselt utánpótlás-nevelés révén hamarosan a mainál sokkal több tehetséges fiatal focista kerülhet a pályákra, és ez belátható időn belül érezhető javulást jelenthet a hazai labdarúgás színvonalában.

Gyermek Egyesületi Program

A program célja: Az egyesületi tömegbázis kialakítása, a sportághoz kötődés megszilárdítása, technikai alapok megteremtése, a játékkészség alapjainak lerakása, a kreativitás ösztönzése. A program legfontosabb eleme a körzeti tornarendszer az U6-7, az U8-9 és az U10-11-es korosztályokban. Alapkövetelmény, hogy egy körzetben minimum 4-5 sportszervezet csapata szerepeljen a hatékony játék érdekében. A program tornarendező egyesületeket, egyesületi felkészítést és versenyeztetést támogat, a körzeti vezető edző, az alközpontvezető edző, megyei szakmai igazgató és a megyei utánpótlás koordinátorok szakmai felügyelete mellett.

Gyermeklabdarúgás/ Gyermek Intézményi Program

A program célja: A játék megszerettetése, az intézményi tömegbázis kialakítása és szélesítése, a tehetséges gyermekek sportszervezetekbe irányítása az 5-14 éves korosztályban.

Az iskolákban és óvodákban a tanórán kívüli labdarúgó foglalkozások és események támogatása. A heti 2 délutáni foglalkozáson a gyermekek számára biztosított a rendszeres képzés – játék – edzés – mérkőzés lehetőség. Az MLSZ a programban résztvevőket egységes regisztrációs és nyilvántartási rendszer működtetésével kíséri figyelemmel. A program támogatja az intézmények közötti körzeti-, megyei-, és országos labdarúgó rendezvények, (torna, fesztivál) lebonyolítását. Az MLSZ intézményi programja annak a szemléletnek és rendezvénytípusnak a meghonosításán fáradozik, amely részvétel és sikerélmény-orientált és kevésbé koncentrál a versenyzésre.

További részletek itt olvashatóak.

Hozzászólások

 1. KecskemetiZONA

  2016. február 12. péntek at 18:25

  A Bozsik-program, és szereplői ennél nagyobb publicitást is megérdemelnének.

  Csányi Sándor nemcsak újító, hanem a Bozsik-program első lépéseinél is ott volt.

  Kecskemét ebben a műfajban is mindig az élen menetelt, tömegesítésben ezért áll jól.

  A most elfogadott versenyszabályzat ázsiónkat, akadémiai szinten is tovább emelheti. Eredményeink alapján bekerülhetünk a kiemelt tizenkettőbe.

  Érdemes lesz itthon maradni, haza jönni.

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés

Hozzászólás