kesport.hu

Felőrölte a Sopront a KTE-Duna Aszfalt

Javította hétközi botlását a KTE-Duna Aszfalt, és fontos meccsen nyert a papíron erősebbnek kikiáltott soproniakkal szemben.

Kiélezett összecsapásra volt kilátás, ezt az első negyed szoros eredménye is kiválóan megmutatta. Hol a Kecskemét, hol a Sopron vezetett, mindkét oldalon az idegenlégiósok húzták csapataikat, a vendégeknél Tóth Gergely tudott beleszólni még a meccsbe ebben a periódusban. Az első etap egy kihagyott hírös városi trojkával zárult, valamint egypontos soproni vezetéssel, 15-16. A folytatásban a lila-fehéreknél Mészáros Máté szállt be jól az Ivosev-Djeraszimovics-Karahodzics trió mellé, ám Rancsics pontjai közel tartották a Sopront. A negyed derekán Ivosev pillanatai következtek, s kosarainak köszönhetően 5 ponttal megléptek a hazaiak, s ezt az előnyüket tartani is tudták a szünetre, 47-42.

Pontatlanságokkal rajtolt a második félidő, ám ebből a KTE-Duna Aszfalt jött ki jobban, s még négy pontot tett a korábbi öt mellé. Sabáli Balázs, a Sopron KC vezetőedzője ezért időt is volt kénytelen kérni. Ez sem segített rajtuk, Eugene Harris triplája tíz egység fölé növelte a KTE-Duna Aszfalt fórját, 59-48. A támadólepattanókban is magabiztosan teljesítő hazaiak végül négy ponttal nyerték a harmadik felvonást, s 64-55-el mehettek a zárásra a felek. A ponterős Tóth Gergely zsákolásával indult az utolsó tíz perc, ám eztán nem sok öröme volt a kékmezeseknek, hiszen újra megléptek Djeraszimovicsék, 71-59. Az SKC trénere magához hívta tanítványait három perc elteltével, ám a Kecskemétet nem lehetett kizökkenteni a ritmusból, s pillanatok alatt már 15 volt a differencia, 79-64. A hajrában még kozmetikázott az eredményen a vendég alakulat, de a megérdemelt győzelem a hírös városban maradt, 83-72.

KTE-Duna Aszfalt – Soproni KC 83-72 (15-16, 32-26, 17-13, 19-17)

KTE: Harris 11/9, Pongó Ma. 9/9, DJERASZIMOVICS 18/3, IVOSEV 16, KARAHODZICS 20. Csere: Mészáros 7, Pongó Má. 2, Jakab -, Hegedűs -.

Sopron: LAROCHE 18/9, Tiggs 13, Rancic 8/6, Dénes G. 3, TÓTH G. 26/3. Csere: Ruják 4, Takács -, Molnár M. -.

8 hozzászólás

 1. KecskemetiZONA

  2016. február 14. vasárnap at 08:52

  Tessék, a három edző szisztéma bevált, nyert a csapatunk, megnyílt a kapu a legjobb nyolc közé. Nekünk ott a helyünk. A középszer is lehet hasznos, ha jó ügyet szolgál. Például a városi sportkoncepciót.

  Tudomásul kell venni, Kecskemét élsport működtetésére nem alkalmas, ahhoz a Kecskeméti Sport Club állt legközelebb, a közelmúltban volt egy halvány KSE törekvés is, mindannyian tudjuk, mi lett a vége. Egyik sem tudott olimpiai bajnokot produkálni, vásároltunk hát egyet. Nem csoda, hogy riói olimpiai részvételre esélyes sportolók, a megmérettetés helyett inkább a biztos munkahelyet választják. Nem tudom mit szólnak ehhez az önkormányzatnál? Van-e olyan ingere az illetékes bizottságnak, hogy lépni kellene valamit?

  Nekem bejön az is, ha tömegsportra koncentrálnak, hiszen ebben a szemléletben nevelkedtem, mindig azt plántálták a fejembe, Kecskemét utánpótlás neveléséről hírös. Adamik Zoltán, Ujhidy Tibor unalomig ismételt mondandóját ezúttal koncepcióval is sikerült alátámasztani, sokszínű sportban virul a város. A kosárlabda kemény magnak ezért kár hetente hajba kapnia.

  Amikor ezeket a gondolatokat rögzítem nem az irónia szól belőlem, hanem mert a koncepció egyik filozófiámmal, a tanulás és sport összehangolásával egyezik.

  Nem szórok átkot mert a város vezetése és a helyi cégek a helyi szuper club kialakítása helyett nagyobb összegeket az egyetemi város cím elérésére, országos szövetségekbe fektetnek, ellentételezésként a szúrolóknak kész áruval, világversenyekkel, élsportolókkal, látvánnyal kedveskednek. Aki ennél többet akar, menjen el Veszprémbe, Szegedre, Győrbe ütős kézilabdát nézni, Székesfehérvárra jégkorongozóknak szurkolni, Békéscsabára, szuper női röplabdában gyönyörködni, a korszerű Fradi stadionba a fociért megőrülni, vagy Szolnokra, a világ legjobb vízilabda együttesét, a Pro Reccot vesztesen távozni látni, és nem utolsó sorban, a nemzetközi szintű kosárlabda atmoszféráját megtapasztalni.

  Itthon a sporttal készüljön az életre.

  Hála az égieknek, meg vezetőinknek, gyermekeinknek majd nem kell távol a szülői háztól egyetemre járni.

  Nem győzöm hangsúlyozni, én ennek is nagyon tudok örülni.

  Ennél jobban már csak egy igazi, ütős profi csapatnak. Sajna arra nem a férfi kosárlabdának, kézilabdának lenne legnagyobb esélye, azok a helyek a környékben már foglaltak. Viszont a női kosárlabda, férfi röplabda a kiemelt címre eséllyel pályázhatna, lenne is közönsége.

  A realitás, továbbra is be kell érnünk a tömegsport szinttel.

  Meg azzal, hogy időnként egy-egy “őrült” csinál szalmaláng életű menő csapatot.

 2. KecskemetiZONA

  2016. február 14. vasárnap at 12:07

  redi, én értem, a Fofóra vonatkozó állításaidat soha nem cáfoltam, tudomásom szerint portasét sem, csak a jó megoldásra lettem volna kíváncsi.

 3. portas

  2016. február 15. hétfő at 13:23

  Jópofa dolog ez a hosszú mese, csak néhány dolgot kérdeznék. Miért zárja ki egymást az egyetem a kultúra meg a sport?
  Honnan veszed, hogy a kosarasok győzelme a 3 edzö szisztémának köszönhető? A KSC pont nem az előrelépést garantálta , hanem a nagy közös alapján akkor alakult ki a középszerűség. Múlt világából eleve kár példálózni, mert akkor a pártházból megmondták, hogy kit kell és mennyivel támogatni.
  Persze tök mindegy, hogy miket írunk itt össze, a lényeg a fontos Kecskeméten megszűnt a komoly versenysport. Nincsenek eredményes igazán közönségvonzó csapataink, és felnőtt versenyzőink.
  Nagy szomorúság nézni ezeket a képeket a kosármeccsről, látni az üres székeket, az egy-két fiúból és néhány minden tiszteletet megérdemlő asszonyról álló szurkolói magot. Hol van már az az idő amikor 5 perc után mérgemben otthagytam a kosár meccset, mert nem láttam semmit a rengeteg álló embertől a régi csarnokban? Hol vannak azok a légiósok akik ( Bredford, MClendon, Lapov,) 15-20 pont alatt nagyon ritkán dobtak? Hol vannak azok a magyarok ( Boros, Horváth Ákos stb) akiket imádot a közönség és egy emberként üvöltve, tapsolva szurkolt Nekik?
  De hol vannak A Kiss Endrék, a Delik, a Bodorok, A Víghek, a tekézők, a minden magyar csapatban szereplő kosaras lányok, a felnőtt bajnok birkózók ? Elnézést azokért akiket kihagytam a felsorolásból. Tudom, hogy ez már nosztalgiázás, nem is várhatom vissza azokat az időket, de azt hogy egy ekkora város, amely állítólag soha nem látott fejlődésben van, ne tudjon egy nemzetközileg jegyzett, bármilyen sportágat, vagy versenyzőt felmutatni mégiscsak elkeserítő. Talán Csurgó, Békéscsaba , Siófok, Érd szintjére nem volna művészet eljutni.

 4. KecskemetiZONA

  2016. február 15. hétfő at 22:06

  portas, kérdeztél próbálok válaszolni.

  Jópofa mesék nélkül szomorú és rövid az élet, a 3 edző szisztéma is csak egy ilyen nekem tetsző közbevetés.

  Egyetem, kultúra és a sport nem zárja ki egymást, csak arra utaltam, hogy a tanulás mellett a a sportkoncepciókban szereplő tömeg és szabadidő sport űzése összeillik.

  Sajnálom, de a KSC nevelte ki az olimpiai helyezetteket, az általad említett kosaras hölgyeket, olimpiai küldöttségbe beférő sportvezetőket, tehát középszerű nem lehetett.

  Ahhoz képest, hogy múlttal való példálózást nem javaslod elég hosszan foglalkozol vele.

  Akkor a pártházból mondták meg, hogy kinek mennyivel kell támogatni, szerinted ez most hogy van?

  Egy csecsemőnek minden új, látszik, hogy öregszel, neked Bredford a maiaknak Ivosev, nekem Kovács Tomi, Szabó Ferike a sztár.

  Kiss Endre/ két olimpiai részvétel, EB bronz, VB. V. hely/ sajnos már nincs közöttünk, a kecskeméti dzsúdó első válogatott versenyzője, Bodor Antal pedig 1966. november 24.-én a magyar válogatott tagjaival /Faragó Benjamin, Kovács János, Nagy Miklós és Kovács János edző/ együtt Pozsony mellett repülőszerencsétlenség áldozata lett. Vígh Janival legutóbb Jakabszállás focimeccsen találkoztam, nem ma volt. Gyebrovszky, Orbán Rudi bábudöntögetései örökre megmaradnak emlékezetemben, akiknek a tekebábukat szívesen állítottam. Na és természetesen a MÁV-os lányok. Hol vannak a magyar kosarasok, ha kilátogatsz a Messzibe, találkozhatsz néhányukkal, Szabó Ferikét a kamerával szemben találod. És a csajok, Túri Éva minden meccsen kint van, Farkas Ancsa, mióta fiai eligazoltak, nincs, D.Kovács Mártit mostanában nem látom, Fück Tündi kutyasétáltatásának sem vagyok már tanúja, a nagy generáció szétszéledt, talán majd Adamik Ferenc, id.Tóth Viktor gondozásában egy róluk szóló könyvben felbukkannak.

  A Csurgó, Békéscsaba, Siófok, Érd szint elérésével egyetértünk.

  Nem rossz azért néha nosztalgiázni.

 5. ferujoe

  2016. február 16. kedd at 11:01

  Van aki szereti a sportot, van aki nem….
  Úgy néz ki a mostani kecskeméti vezetés, élén a polgármester asszonnyal nem szereti a versenysportot.
  Szép központunk van, lehet sétálni, lesz új vasútállomásunk, lehet vonatozni.
  Korábban írtam, megcáfolták, hogy az önkormányzat 55 millióval támogatta a vizes vb.-t.Tegnap már a közmédiában is megjelent a valóság.Nem Kecskemét akarta ezt, de Kecskemétre esett a központi irányítás választása.Cserébe múlt héten vezérünk kecskeméti látogatása során hatalmas pénzt hozott nekünk.Sajnos viszont a város vezetés nem a sportra költi, hanem aszfaltozik belőle.
  Az országos vezetés elkötelezett a sport iránt, csak az a baj ott döntik el hol legyen élsport az országban.Jó lett írva fent Békéscsaba,Érd, Csurgó Győr, Veszprém. Kecskemét nem a sportjáról lesz híres, hanem a főteréről, ahol igen szép burkolás található.Honnan?Na ez a lényeg.
  A sportbarátok hétfőnként leülhetnek a padra, és megbeszélhetik milyen sporteseményeket láttak a hétvégén a tévében.

 6. KecskemetiZONA

  2016. február 16. kedd at 21:38

  ferujoe, ha a cáfolatot rám értetted, én ma sem tudom elképzelni, hogy egy komplett városi képviselő testület egy telefonra minden ellenvetés nélkül odaítél úgy 55 millió állami forintot bárhova, hogy abból a településnek semmi haszna nincs. Az említett tanulmányban valami hirdetési lehetőséget is említettek.

  Te is azt állítod, cserébe a vezér hatalmas pénzt hozott Kecskemétre, amiből szerintem a sportra is jut bőven. Ha másnak nem, az aszfaltozó és burkoló cégnek van bajnoki és kupaezüstös kosárlabda, és foci csapata, nekik a haszonból csak csurgat valamennyit?

  A versenysportot illetően egyelőre nem lehet ellenvetésem, a korábbi kiemelt “hírös” egyesületek Békéscsabánál, Érdnél, Csurgónál, Győrnél, Veszprémnél mélyebbre süllyedtek.

  Kíváncsian várom, hogy rióba hány kecskeméti sportolót sikerül delegálni.

  A sportbarátok, tekintettel a zimankóra egyelőre a Malom padjain kénytelenek kitárgyalni az eseményeket.

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés

Hozzászólás