kesport.hu

A KNKSE új beállósát nem csak a játék köti a hírös városba

A téli átigazolási szezon alatt érkezett beálló posztra Takács Bianka Dunaújvárosból Kecskemétre.

Mi az oka annak, hogy az első osztályból NBI/B-be igazoltál?

– Alig kaptam játéklehetőséget, sőt volt olyan, hogy nem is voltam keretben adott mérkőzéseken. Edzőváltás is történt a klubnál, akkor újból reménykedtem, hogy lesz lehetőségem bizonyítani, de sajnos nem lett jobb a helyzetem. November környékén jeleztem a dunaújvárosi vezetőségnek, hogy szándékomban áll eligazolni az egyesülettől, ekkor szerződést bontottunk. Nagyjából azért már ismerem az NB I-es mezőnyt, és tisztában voltam vele, hogy maximum harmadik számú beállóként számítanának rám mindenhol, de nekem most a legfontosabb az volt, hogy játsszak. Kaptam több ajánlatot más másodosztályú csapattól is, de a legmeggyőzőbb a kecskeméti együttesé volt.

Kisék Máté, a barátod a KTE-Kisokos csapatában véd. Gondolom ez is segített abban, hogy a kecskeméti csapatot válaszd.

– Nyilván nem szerettem volna több száz kilométerre játszani tőle, de ez inkább szerencsés véletlen. Mátéval lassan egy éve vagyunk együtt, eddig is próbáltuk megoldani, hogy minél több időt tudjunk közösen eltölteni, ha esetleg Budapesten találtam volna csapatot magamnak, az sem jelentett volna problémát a számunkra. Persze egyáltalán nem bánom, hogy most egy városban kézilabdázunk, sőt amikor csak tudok, megyek és szurkolok neki.

Hogy érzed magadat a hírös városban, megtaláltad a számításaidat?

– Nem volt nehéz beilleszkednem, hiszen a csapatból szinte mindenkit ismerek, van akit a junior válogatottból, vagy még az élvonalból. Nagy Évával már Dunaújvárosban lakótársak voltunk, most pedig úgy hozta az élet, hogy ismét azok lettünk, aminek persze nagyon örülök.

Mennyire vagy elégedett az eddig mutatott játékotokkal? Hova várod a csapatot a bajnokság végére?

– Úgy gondolom, hogy a 6. hely reális, már az is előrelépés lenne, és nem egy teljesíthetetlen célkitűzés. A Kisvárda elleni meccsünkkel egyáltalán nem vagyok megelégedve, mert magunkhoz képest alulteljesítettünk. Az inárcsi összecsapáson, úgy érzem, hogy a hazai csapathoz szürkültünk, igaz nyertünk, de ennél is több van bennünk. Hétvégén a Hajdúnánás csapatát fogadjuk itthon, az ősszel vereséget szenvedtek a lányok, de én bizakodó vagyok a mérkőzéssel kapcsolatban.

Hosszú távra tervezel Kecskeméten?

– Igazából nem tudom, fél éves szerződést írtam alá a Kecskeméttel, de mint mindenki, én is szeretnék még visszatérni az élvonalban.

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés

Hozzászólás