kesport.hu

Az úszóválogatott kapitánya járt a Kecskeméti Fürdőben

Kecskeméten tett látogatást csütörtökön Kiss László, a magyar úszóválogatott szövetségi kapitánya.

A neves szakember a Jövő Bajnokai program keretén belül látogatott el a Kecskeméti Fürdőbe, ám nem csak a fiatalokkal volt dolga.

A Jövő Bajnokai Dél-Alföldi Régiójának versenyzői közül vannak-e már konkrét kiszemeltjei, akik a jövő nagy reménységei lehetnek?

– Nem először járok itt, így elmondhatom, hogy vannak nagy tehetségek, de nem szeretnék név szerint említeni senkit. Ez már eleve egy kiválasztott csoport, és a Jövő Bajnokai program egyre ismertebb és szélesebb körben kezd elterjedni. Nem véletlenül van az, hogy minden hónapban egy-egy régióba ellátogatunk, és a fiatal tehetségek fejlődéséről feljegyzéseket csinálunk. Ezzel segítjük az edzőket a későbbi munkájukban. A szülőknek természetesen csak a saját gyermekükről adunk ki információt, hiszen ez személyiségi jogi kérdéseket is vonna maga után. Örömmel jöttünk a Kecskeméti Fürdőbe, olyan lehetőségek vannak ebben a létesítményben, amelyek kimagaslóak országos szinten. A mai napon, ha végzünk a felmérésekkel, a kecskeméti ifjúsági és felnőtt válogatott hátúszókkal külön programot csinálunk, próbálunk a technikájukon javítani. Úgy gondolom, hogy egy értékes délelőttöt fogunk Kecskeméten eltölteni.

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.

Két kecskeméti szerezhet reálisan kvótát Rióba. Ön hogyan látja az esélyeiket?

– Földházi Dávid nagyon jól dolgozott a rövidpályás Európa-bajnokságon, úgy hallottam az edzésmunkája továbbra is töretlen, nagy szorgalommal dolgozik. Burián Katalin esetében is bizakodóak vagyunk. Az utolsó pontszerző hazai verseny, az Országos Felnőtt Bajnokság lesz, amit Győrben április 12-16. között rendeznek meg. Eztán a legjobbakat kijelöljük a kontinensviadalra, de utána már nem sok lehetőség van arra, hogy kvótát szerezzenek az úszók, hiszen hivatalosan június 3-ig lehet ezt csak begyűjteni.

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés

Hozzászólás

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.