kesport.hu

Rácáfolt a KTE-Kisokos a kétkedőkre

Az NB I-be vágyó Nyíregyházát győzték le hatalmas küzdelemben a hírös városi férfi kézilabdázók.

Rangadóhoz méltó hangulatban kezdték a bajnoki találkozót a csapatok, s a dobogós nyíregyházi együttes ugyan az elején még vezetett 2-0-ra, de Milovits hátára vette a kecskemétieket, s sorozatban szerzett négy góljával 5-5-re egalizált. Ezt követően azonban a hírös városi támadásokban egyre több volt a tanácstalanság, ziccereket hibáztak, és a védekezésük is szétesett. Ötperces gólcsend következett a hazai oldalon, így a nyírségiek rövid időn belül meggyőző fölényt alakítottak ki, 6-11. Scheuring törte meg aztán a jeget, s ettől lendületre is kaptak. Zaklajda helyett Kisék állt be a kapuba, s remekül szállt be a mérkőzésbe, ziccereket fogott, sőt büntetőt is védett. Füleki révén a 23. percben sikerült egy gólra feljönnie a KTE-Kisokonak, de eztán újabb hullámvölgybe kerültek. A védekezésük felpuhult, így könnyű gólokat szereztek a nyíregyháziak, s a szünetre 12-15-el vonulhattak a felek.

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.

A második játékrész első négy percében gól sem született, majd jött Burik, aki nem ijedt meg a vendégek masszív falától, s bevetődve vétette észre magát. A kapusteljesítményre ezúttal nem lehetett panasz, hiszen Zaklajda jött vissza, és kiválóan teljesített, ennek is volt köszönhető, hogy a kecskemétiek nem csak kiegyenlítettek, de átvették a vezetést a 40. perc környékén, 18-16. A hazaiak igazi csapatként működtek, mind védekezésben, mind támadásban kemény diónak bizonyultak, a bajnoki álmokat dédelgető Nyíregyháza pedig egyre idegesebb lett. Az 52. percben 21-20-as hazai vezetésnél a játékvezetők egymás után szórták ki a KTE-Kisokos játékosait, csak három fekete-kék mezes maradt a pályán. A szurkolók azonban plusz emberként álltak a gárda mellé, ez pedig megtette hatását, óriásit küzdve csak egy gólt kaptak jelentős emberhátrányban. Ebben nagy szerepe volt újfent Zaklajdának, aki hétméterest hárított, s ezzel lélektani fölénybe hozta együttesét. Az utolsó öt perc kezdődött meg, az eredményjelzőn pedig 21-21 állt. A hangulat egyre feszültebb lett a teremben, ám a KTE-Kisokos játékosain nem volt érezhető ez a feszültség, s jól oldották meg a kényes szituációkat. Miss Zoltán csapatkapitány rutinja pedig a legjobbkor jött, így az ő góljával, majd Füleki bátor betörésével szerzett bravúrgyőzelmet a Kecskemét, 23-22.

Edzői szemmel

Varga Zsolt (Nyíregyháza): – Azt gondolom, hogy jól kezdtük a találkozót, az első félidőben jó volt a védekezés és az ellentámadásaink is, nem ezzel volt a probléma. A gond ott volt, hogy 4-5 góllal megtörhettük volna a kecskemétieket, ott sajnos volt egy üresjáratunk, és hagytuk, hogy visszajöjjenek a meccsbe. Sajnos ez egy visszatérő probléma a csapatnál, ha ezt kiküszöböltük volna, akár több góllal is fordulhattunk volna. A második játékrészben katasztrofális volt a védekezésünk, emellett ziccert és büntetőt is hibáztunk. Gratulálok a Kecskemétnek, nagyon jól kézilabdáztak, 60 percen keresztül hajtottak és küzdöttek.

Ocsovai Zsolt (KTE-Kisokos): Óriási gratuláció a csapatnak! Viszont megint azt kell mondjam, hogy egy ilyen szintű csapatnak nem lehet harminc perc előnyt adni, amit mi megint megtettünk az első félidőben. Hozzáteszem Ózdon döntetlen játszottunk, most pedig a Nyíregyházát egy góllal megvertük, nyilván hosszútávon ez nem biztos, hogy jót tesz a szívemnek, de ha így kell minden meccsen pontot, pontokat szerezni, én nem bánom. A csapat óriásit küzdött, nagyon-nagyon akart, a második játékrészben kevesebb hibával kézilabdáztunk. A védekezésünk keményebb lett, ezáltal a kapusteljesítményünk is feljavult. A döntő pillanatokban mindenkinek helyén volt az esze és szíve. Gratulálok a nyíregyházi együttesnek, további sok sikert kívánok nekik a bajnokságban, mi pedig megyünk tovább a kitűzött céljaink felé. Köszönöm a szurkolóknak, hogy ilyen sokan kilátogattak, remélem az Algyő ellen még többen lesznek!

KTE-Kisokos – Nyíregyházi KC 23-22 (12-15)

Kecskemét: Miss 6 , Burik 1 , Scheuring 1 ,Gyárfás 1 , Milovits 8, Füleki 4 , Szabó 2.

2 hozzászólás

 1. KecskemetiZONA

  2016. február 20. szombat at 08:49

  Ha a Nyíregyháza az NBI-be, mi hova vágyunk?

  Ezek a fiúk még képesek lesznek a friss kecskeméti sportkoncepció kiemelési kritériumrendszerét teljesíteni.

  Emlékeztetőül a mennyországba lépés feltételei:

  – a sportág hazai és nemzetközi eredményessége,
  – az utánpótlás-nevelési rendszer felépítettsége,
  – a sportág kecskeméti hagyományai,
  – a sportág képviselő szervezet által foglalkoztatottak létszáma,
  – a sportág-fejlesztési célok megléte és megalapozottsága,
  – az önkorm. támogatáson kívüli szponzori háttér kiépítettsége,
  – a sporttevékenység folytatásához szükséges létesítményháttér megléte,
  – a mérkőzések, versenyek látogatottsága, népszerűsége, valamint
  – a média sportág iránti érdeklődése.

  Amennyiben visszakerülnek az elitbe, a jelenlegi két kiemelttel, a férfi kosárlabdával, és férfi röplabdával komoly versenyre kelnek.

  Közbevetem: de hol vannak a női egyesületek? A hölgyeket sem illik elhanyagolni.

  Szóval a derbi, hát ilyen eseményekre érdemes kijárni. A párhuzamosan zajló focimeccs ellenére igen sokan meg is tették, odaültek a kitüntetett nagydobos mögé, és a csapatot belehajszolták egy óriási győzelembe. Még a hármas emberhátrány sem jelentett akadályt.

  Ez ám a teljesítmény.

  Hazai utánpótlás fióka a kezdőben, már csak hab a tortán.

 2. Horror

  2016. február 21. vasárnap at 10:05

  Óriási gratuláció a CSAPATNAK!!! Sajnálhatja az, aki nem nézte meg ezt a találkozót….. Nagy küzdelemben fektette két vállra a jóval nagyobb költségvetéssel bíró, teljes profi játékosokból álló, az NBI-be tartó Nyíregyháza csapatát a fiatal hazai alakulat! Ez volt az idei évad legnagyobb hazai bravúrja, amihez mindenki 120%-ot hozzátett ( szakmai stáb, játékosok, szurkolók )!!! A hazai pálya előnye játékvezetői szempontból sajnos egyáltalán nem teljesült, sőt….volt, hogy egyszerre 3 kecskeméti játékost állítottak ki, miközben az ellenfél teljes létszámban pályán volt.. Bravúr volt a javából ez a győzelem! Hajrá KTE – KISOKOS !!!

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés

Hozzászólás