kesport.hu

Győzelemmel nyitotta a tavaszt a KLC

Molnár Tamás és Péntek József találataival gyűjtötték be a három pontot Némediék Kunszálláson.

A találkozóra népes kecskeméti tábor utazott el, hogy buzdítsa kedvenceit, és a mieink az első perctől kezdve nyomás alá is helyezték a házigazdákat. A Kunszállás nagyon szervezetten visszaállt a saját kapuja elé, így leginkább türelemjátékra hasonlítottak a pályán zajló események. A KLC járatta a labdát, a piros mezesek pedig igyekeztek minél távolabb terelni azt a kaputól. Az első pár vendég kísérlet blokkban halt el, majd Harnos ziccerénél már Gyenesnek is védenie kellett, ráadásul szerencséje is volt, hiszen a kipattanót a kapufára lőtte Ihos. Ezt követően néhány perc erejéig a hazaiak is kijöttek a nyomás alól, sőt, Szabó Gergőnek ziccert is védenie kellett. A folytatásban átlövésekkel kísérleteztek a kecskemétiek, majd Harnos szépségdíjas megmozdulásánál megint helyén volt Gyenes, így úgy tűnt, nem születik gól az első játékrészben. Ekkor gondolt egy merészet Molnár, aki a balhátvéd helyéről elindult befelé, majd 17-ről jobbal lőtt, és a védőn megpattanó labdára már nem tudott reagálni a hazai kapus.

A második játékrész elejére fegyelmezetlenül jött ki a Kecskemét, így az első percben nagy lehetőséghez jutott a Kunszállás. Kertész Ádám végezhetett el szabadrúgást 17 méterről, a tizenhatos jobb csücskétől, ami végül az oldalhálóról pattant kifelé. Ez felpörgette Némedi tanítványait: egy jobbról középre lőtt labda éppen Péntek elé pattant a kivetődő Gyenesről, a középpályás pedig 15 méterről védhetetlenül bombázott kapásból a léc alá. A mérkőzés ezzel tulajdonképpen el is dőlt, továbbra is a hazai térfélen pattogott a labda, és akár növelhette is volna előnyét a KLC, ám újabb gól végül nem született.

Kunszállás – Kecskeméti LC 0-2 (0-1)
Megye I., 16. forduló

Kunszállás: Gyenes – Zsámboki, Lapsánszki, Fekete, Jókai – Lóczi (Pöszmet 66.), Tóth, Szalai (Dr. Kövecs 63.), Kulcsár – Polyák (Kertész G. 82.), Kertész Á.

KLC: Szabó G. – S. Juhász, Urbán, Szabó Gy., Molnár – Filus, Péntek (Márki 59.), Tölgyesi, Ihos – Harnos, Sudár.

Gólszerzők: Molnár (37.), Péntek (49.)

A Kecskeméti LC a következő fordulóban szabadnapos lesz, és a tervek szerint a harmadosztályú III. Kerülettel játszunk edzőmeccset pénteken, vagy szombaton. Az első hazai bajnokira március 12-én (szombaton) 17 órakor kerül sor a Soltvadkert ellen.

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés

Hozzászólás