kesport.hu

Megizzasztotta a listavezetőt a KTE-Duna Aszfalt

Szoros meccsen kapott csak ki a Paks otthonában a kecskeméti férfi kosárlabdacsapat.

A vendégeknél a héten többen is vírusos megbetegedésen estek át, közülük Jakab, Mészáros, és Kovács maradt ki a keretből. A hazaiaknál Chriss Dunnra sérülés miatt nem számíthatott Schmidt Béla, de az új szerzemény Aleksandr Fomin játékára igen.

Karahodzic vezetésével elhúzott a KTE, Derasimovic triplája után már 9-3-ra vezetett a vendég. A palánk alatti szituációkból rendre a vendégek kerültek ki győztesen, ráadásul a hazaiak dobásai sem ültek. Tóth váltotta Watkinst, „sűrűbb” lett a paksi belső sor, az ötödik percben Robinson duplájával egyenlített az Atom. Eilingsfeld percei következtek, hárompontosa után már 19-13-ra az Atom vezetett. Ezután Harris révén egy pontra zárkózott a Kecskemét, de Barnies büntetőből és közelről is betalált a negyed végén.

Az ASE kapta el jobban a fonalat, Kovács Ákos révén kilenc pontra növelték előnyüket. Ivosev közelikkel és büntetővel zárkózott a KTE, de ezután újra piros-kék percek következtek. Két dupla és két tripla érkezett a kecskeméti gyűrűbe, amire csak egy Pongó Martin hármas érkezett válaszul, 11 ponttal ellépett a hazai társaság. Talán túlságosan megnyugtatta az előny a paksiakat, de kissé vissza vettek a tempóból, amit a vendégek könyörtelenül kihasználtak. Derasimovic vezérletével tíz pontot szereztek vendégek, míg a hazaiaktól csak Medve 2+1-e érkezett.

A nagyszünet után Tóth 2+1-e, majd Eilingsfeld triplája után időt kért a Kecskemét. Ezután több elrontott támadás következett mind a két oldalon, a 24. percben Ivosev begyűjtötte 4. hibáját. Továbbra sem lehetett pontesőről beszélni, rengeteg hiba volt mind a két oldalon. Érdekes pillanatok következtek a 27. percben, Hegedűs rántotta vissza a labdát szerző Eilingsfeldet a felezővonalnál, de a sportszerűtlen cselekedetért megítélt büntetőket Barnies értékesítette. A turpisságot jelezték a vendégek, így ők kapták a labdát, és a pontokat is törölték.Derasimovic, és Ivosev pontjaival tapadt a KTE, de Robinson triplája után 10-re nőtt a két csapat közti különbség. A végjátékban csak lila-fehér pontok születtek, látótávolságon belül maradt a vendég az utolsó negyedre.

Hegedűs duplájával két pontra jött fel a Kecskemét, de a hazaiak ismét átvették az irányítást, és fokozatosan elhúztak. Feljavult a paksi védekezés, és Eilingsfeld duplája után 68-59-nél időt kért a vendég. Barnies sportszerűtlenje után megkezdte a felzárkózást a KTE, Ivosev és Derasimovic pontjaival 70-67-re módosult az állás. A 36. percben kipontozódott Pongó Martin, de Harris triplájával két pontra feljött a Kecskemét. Izgalmasan alakult az utolsó perc, de az ASE kemény védekezése ellen nem volt ellenszere a vendégeknek. Robinson egészpályás indítását Barnies húzta be a gyűrűbe, eldöntve a mérkőzést.

Schmidt Béla, a Paks vezetőedzője: Kemény mérkőzést vártam, főleg azután, hogy a héten több problémánk is volt. A Kecskemét nagyon jól tompította a támadásainkat, a végén néhány labdán múlt. Gratulálok az ellenfélnek, nagyon meg kellett dolgoznunk a győzelemért. Annak örülök, hogy megtartottuk a hazai veretlenségünket, és a táblázaton az első helyünket.

Boris Maljkovics, a KTE vezetőedzője: Gratulálok a Paksnak, kemény férfias mérkőzést játszottunk ellenük, ők voltak az esélyesebbek, és ezt érvényesítették is. Már a következő, Nyíregyháza elleni meccsre készülök, nagyon fontos lesz.

Atomerőmű SE – KTE-Duna Aszfalt 77-72 (22-18, 18-18, 18-18, 19-18)
Paks: Kovács 2, ROBINSON 21/12, Barnies 12/3, EILINGSFELD 11/6, Watkins 6 Csere: TÓTH 13, Medve 9, Fomin -, Will 3/3.

KTE-Duna Aszfalt: HARRIS 12/6, Pongó Ma. 7/3, DJERASZIMOVICS 17/3, IVOSEV 21, Karahodzics 7 Csere: Pongó Má. 6/3, Hegedűs 2, Keller -.

Kipontozódott: Djeraszimovics, Pongó Má.

(bb1.hu)

Hozzászólások

  1. KecskemetiZONA

    2016. február 28. vasárnap at 19:05

    Ebben az idényben nem csak az Atom, hanem az Aszfalt, és szurkolótábora is megizzad. Én speciel három felé koncentrálok, természetesen szeretném, a férfi csapatunk nyolc közé jusson, szorítok, Ivkovics Szolnokon és a válogatottnál törje át a falakat, nem utolsó sorban szurkolok, hogy női csapatunk mielőbb jusson az elitbe. Egy kis segítséggel meg lenne minden esélyük. A csajok a második Nyíregyháza ellen fantasztikus meccset produkáltak.

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés

Hozzászólás