kesport.hu

Kipipálta a kötelezőt a KTE-Duna Aszfalt

A felsőházba jutásért vívott harcban fontos mérkőzés elé nézett a Kecskemét. Egy esetleges Nyíregyháza elleni botlás sokba kerülhetett volna a Maljkovics-legénységnek. Azt azonban nem várhatták, hogy a nyírségiek könnyen adják magukat, mert a play-out párharc elkerülése érdekében minden egyes győzelemre égető szükségük van, ráadásul az alapszakasz hátralévő idegenbeli mérkőzései közül talán a kecskeméti fellépés ígérkezett a legkönnyebbnek.

A hazaiak kezdték jobban a mérkőzést, hiszen két perc elteltével már 6-0-ra vezettek, Sitku Ernőnek pedig időt kellett kérnie. Ezután Marcus Ware közelijeivel felzárkózott a Nyíregyháza, és sikerült egyenlítenie. Nem esett túl sok kosár, pár ponttal tartott csak előrébb a kecskeméti csapat. Úgy tűnt, hogy kétpontos marad csak a KTE előnye Szavics ziccere után, de Pongó Máté még a végén bevágott egy triplát (20-15).

A 12. perc magasságában Pongó Máté újabb hárompontosa után úgy nézett ki, hogy meglépnek a hazaiak, de Nagy rögtön válaszolt rá egy távoli formájában. A vendégek részéről Krisztanovics gyűjtögette a pontjait a palánk környékéről. A lila-fehérek vezére továbbra is Pongó Máté volt, mellette Djeraszimovics kosarazott még ponterősen. A 16. percben éppen utóbbi közelijével, majd büntetőjével lépett meg 35-24-re a KTE. A negyed végén jól hajráztak a Kék Cápák. Az utolsó hat pont az övék volt, így nem lett túl nagy a különbség a félidőre (40-34).

Jól kezdte a harmadik etapot a Nyíregyháza, Ware és Krisztanovics kosaraival sikerült 42-40-re felzárkózniuk, az egyenlítés viszont már nem jött össze. Ezekben a percekben Ivosev volt nagyon aktív a hazaiak részéről, és szépen lassan újra nyolc pont lett a felek közötti különbség. Hiába talált be többször is fontos pillanatokban Miller, a negyed végére visszaállt a korábbi különbség. Ráadásul tovább nehezítette Sitku Ernő dolgát, hogy Marcus Ware a 25. percben megkapta a negyedik személyi hibáját (57-48).

Összekapták magukat a Kék Cápák. 4-11-gyel indult a záró játékrész, Unruh hármasa után 61-59 volt az állás. A gödörből azonban a kiválóan teljesítő Pongó Máté húzta ki csapatát, hiszen előbb távolról, majd közelről szerzett kosarat. Mint ahogy később kiderült, ezzel el is lőtte az utolsó puskaporát Sitku Ernő csapata, mert hasonló közelségbe már nem sikerült kerülnie. Noha az utolsó percben még megpróbáltak felzárkózni a vendégek, a büntetőcsatából is a KTE jött ki jobban, így a végén már nem kellett izgulnia a hazai szurkolóknak (81-72) – írja a bb1.hu.

KTE-Duna Aszfalt – MARSO Nyíregyháza 81-72 (20-15, 20-19, 17-14, 24-24)

KTE: Harris 6, Pongó Ma. 3/3, Djeraszimovics 19/3, IVOSEV 24, Karahodzics 6. Csere: PONGÓ MÁ. 21/9, Hegedűs 2.

Nyíregyháza: Bus 5/3, Unruh 12/6, Miller 14, Ware 12, KRISZTANOVICS 16. Csere: Szavics 2, Nagy K. 5/3, Kósa 6, Molnár M. -.

Kipontozódott: Ware (35. perc).

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés

Hozzászólás