kesport.hu

A röplabdát választotta a foci helyett

Balla Szabolcs 1-es mezben

A Balla név ismerősen cseng a sportbarátoknak Kecskeméten és környékén, ám elsőre sokan a futballra asszociálnak. Szabolcs azonban a röplabdát választotta inkább, s nem bánta meg egyáltalán.

A KRC 21 éves feladóját, Balla Szabolcsot kérdeztük visszatéréséről, és az elmúlt félév történéseiről.

Édesapád futballista volt, sőt a testvéred is focizik. Te miért éppen a röplabdát választottad?

– 3 évesen már elkezdtem focizni, szerintem túl korán. Nem élveztem annyira, mint kellett volna, snassznak éreztem. Általános iskola 2. osztályában kipróbáltam a röplabdát, és kötelező szakkörként választottam. Két éven keresztül párhuzamosan csináltam mind a két sportágat, de nagyon megterhelő volt, így végül a röpi mellett döntöttem, és egyáltalán nem bántam meg.

Két évig Dunaújvárosban, majd szintén két évet Szolnokon röplabdáztál. Miért tértél vissza Kecskemétre?

– Amikor Dunaújvárosból Szolnokra igazoltam, akkor ez a két együttes nagy vetélytársai voltak egymásnak. A váltás mellett szólt továbbá, hogy nem sok játéklehetőséget kaptam, így jobbnak láttam, ha eligazolok. A szolnoki gárda edzője akkor Gulyás Ferenc volt, aki a magyar válogatott másodedzője is volt abban az időben. Biztosított arról, hogy az ő keze alatt lesz lehetőségem fejlődni, és ami a legfontosabb, kapok játéklehetőséget. Sajnos a vártnál rosszabb helyezést értünk el a bajnokságban. A csapattal és az edzővel egyaránt jó kapcsolatot ápoltam, de nem éreztem jól magam abban a környezetben, nekem ennél több kellett, és ekkor keresett meg a Kecskemét.

Kisebb meglepetésre a bajnokságban a 2. helyen álltok, és a Magyar Kupában pedig ezüstérmet szereztetek. Gondoltad volna ezt augusztusban?

– Én reménykedtem benne, sőt szerintem az egész csapat. Sajnos novemberben és decemberben nem tudtam a csapattal edzeni. Egy régóta betervezett nyaralás miatt hagytam ki három hetet, majd nem sokkal később egy komolyabb sérülés miatt kellett pihennem. Miután visszatértem, érezhető volt, hogy nem vagyok edzésben, emiatt nem sok lehetőséget kaptam, ami érthető is. A kupadöntőn sem voltam kezdő, de az első szett felélnél cseréltek be, majd végigjátszottam a mérkőzést.

Jövő héten már rájátszás, hova várod a csapatot?

– Én nagyon szeretnék döntőt játszani, nem volt még lehetőségem bajnoki finálét vívni. A negyeddöntőben a Sümeg vagy a Pénzügyőr csapatával mérkőzünk majd, utóbbinak jobban örülnénk.

Hozzászólások

  1. KecskemetiZONA

    2016. március 3. csütörtök at 14:04

    Mi az hogy édesapád futballista volt, a 2015/16-os bajnoki idényben még az Örkény csapatában játszott. Elmúlt héten asszisztens edzőként a kispadot koptatta. Nem ott, hanem végzettsége, nyelvtudása, foci múltja alapján a kecskeméti labdarúgás megújításában lenne a helye.

    Nem mellesleg, még Katonás diákként is nemzetközi szintű úszó volt, akit az úszópápa, Széchy Tamás szívesen látott volna csapatában. A régi uszoda dicsőség falán képe ott virított.

    “Szerényen” megjegyzem, a vele készített interjúval egy újságírói pályázaton sikeresen kandidáltam.

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés

Hozzászólás