kesport.hu

A második ZTE otthonában lép pályára a KTE-Duna Aszfalt

A zalaiaknál tovább tombol a kosárláz, a körmendi győzelem után már az alapszakasz megnyerése sem elképzelhetetlen, de ehhez a hazai meccseken sem szabad botlani. Kecskeméten szintén volt sikerélmény az elmúlt időszakban, ráadásul a két csapat őszi meccsét csak nagy csatában, hosszabbításban nyerte meg a Zete.

Bencze Tamás, a ZTE vezetőedzője: Nehéz meccsre számítok, mert az utóbbi időben összeállt a KTE. A védekezésükkel eddig sem volt probléma, masszív volt. Mostanában pedig olykor idegenben is dobnak 80 pont körül. A hangulat jó a csapatunknál, bízom benne, hogy nyerünk. Az úgynevezett „kötelező” meccseket sosem könnyű megnyerni, ezért egyelőre nem is foglalkozunk a távolabbi lehetőségekkel, az alapszakasz elsőséggel sem. Ha tudjuk azt a védekezési szintet tartani, mint Körmenden és nem kapunk többet hetven pontnál, akkor biztos vagyok benne, hogy nyerünk, mert akkor lesznek szerzett labdáink és könnyű kosaraink. Elvárjuk magunktól a győzelmet, de tisztában vagyunk vele, hogy tenni is kell érte. Érdekes mérkőzés lesz, mert két ellentétes stílusú csapatról van szó. Megpróbáljuk ráerőltetni a saját stílusunkat a Kecskemétre.

Borisz Maljkovics, a Kecskemét vezetőedzője: Nyilvánvaló, hogy a ZTE hazai pályán esélyesebb, hiszen kiváló formában van a csapatuk, Körmenden is bizonyították. Szemmel láthatóan egyben vannak, önbizalommal telve játszanak. Egyénileg is jó játékosok alkotják a csapatukat, remekül egy-egyeznek, de a pick and rollt is jól csinálják. Felkészülünk és igyekszünk jó meccset játszani, lehet mondani, hogy nincs rajtunk teher, de számunkra is minden meccs fontos. Meg kell próbálnunk levédekezni a kinti dobásaikat, nem szabad engedni a támadólepattanókat sem, figyelnünk kell a kizárásokra. Egyszóval a kosárlabda alapvető elemeit kell megvalósítanunk, de tisztában vagyunk vele, hogy nem lesz könnyű.

(bb1.hu)

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés

Hozzászólás